Consulent Schuldregeling

Tijdelijk voor de duur van 1 jaar | 0,8 fte

Ben jij die professional die relevante werkervaring heeft om aan de slag te gaan binnen de schuldhulpverlening ? Lees dan verder!

Hoe ziet jouw dag eruit?

Als consulent schuldregeling begeleid en adviseer je klanten die zelf niet meer in staat zijn een oplossing te vinden voor hun schuldenproblematiek. Je draagt zorg voor het opstellen en uitvoeren van het schuldregelingstraject. Met schuldeisers voer je onderhandelingen over de schuldregelingen. Je bent verantwoordelijk voor een doelmatige toepassing van de instrumenten en maatregelen die een oplossing bieden voor de financiële problemen van de klant.

Je signaleert achterliggende problematiek en onderhoudt daarover contacten met schuldeisers en hulpverleningsinstanties. Waar nodig verwijs je door. Je werkt nauw samen met je collega’s van de afdelingen Intake, budgetbeheer en beschermingsbewind.

 

Plek in de organisatie

De consulent werkt op de afdeling Schuldregeling van de GKB binnen de directie Inkomensdienstverlening. Dit team bestaat uit ca. 8 consulenten en 4 administratief ondersteuners. De afdeling kent een klant- en oplossingsgerichte en open werksfeer.

 

Wij vragen

  • Relevante Hbo-opleiding (bij voorkeur HBO-SJD);
  • Ervaring als consulent schuldregeling is een pré;
  • Aantoonbare affiniteit met financiële problematiek;
  • Ervaring met het werken met Allegro is een pré;
  • Kennis van relevantie wet- en regelgeving;
  • Kennis van de sociale kaart van Groningen.

 

Competenties

Stressbestendig| Je hebt een eigen caseload waarbij pieken van drukte kunnen voorkomen. Het is noodzakelijk dat je ook in stressvolle perioden nauwkeurig blijft werken.

Communicatief | Je werkt met een bijzondere doelgroep van burgers met financiële problemen. Dit vereist zowel mondeling als schriftelijk heldere en duidelijke communicatie.

Zelfstandig | Op de afdeling schuldregeling wordt zelfstandigheid en eigen initiatief gestimuleerd en beloond.

Plannen en organiseren | Je kan prioriteiten stellen, soepel schakelen en overzicht houden.

 

Wij bieden

Een tijdelijke functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega's. Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.376,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 8, indicatief  in afwachting van HR21).

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Jeanet Hogeveen, senior consulent schuldregeling van de afdeling Schuldregeling. Tel.nr. 050-3675016.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 21 juni 2019. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven, waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interne vacatures worden opengesteld voor: medewerkers met een vaste aanstelling bij de gemeente Groningen; medewerkers met een tijdelijke aanstelling bij de gemeente Groningen; (oud-) medewerkers die op basis van het ARG een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7 en 10A/D ARG); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen); WSW-personeel; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers < 30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

Solliciteer