Beleidsadviseur cultuur

Per 1 september 2019 t/m eind 2020  | 0,8 fte

Jouw werk raakt de samenleving!

Jij

Als beleidsadviseur ondersteun je bestuurder en bestuur bij de ontwikkeling en operationalisering van beleid, in dit geval het beleidsterrein cultuur. Dat doe je niet vanachter je pc, maar je trekt erop uit om samen met burgers en partners uit stad en regio te bedenken wat er moet en hoe dat het beste kan.

 • Je regisseert (complexe) processen op het gebied van de beleidsontwikkeling, -operationalisering en -evaluatie
 • Je bent de steller van beleidsnota’s
 • Je volgt maatschappelijke ontwikkelingen (landelijk, regionaal en lokaal) en agendeert daaruit beleidsopgaven voor de politieke agenda
 • Je bouwt aan en onderhoudt relevante netwerkcontacten met culturele instellingen

 

Plek in de organisatie

Je maakt deel uit van de afdeling Beleidsontwikkeling en Operationalisering van de Directie Maatschappelijke Ontwikkeling. Op deze afdeling zijn ongeveer 123 mensen werkzaam als beleidsadviseur, kennisspecialist, procesondersteuner of projectleider. Het team cultuur wordt inhoudelijk aangestuurd door een programmaleider en bestaat uit 6 mensen.

 

Wij vragen 

 • iemand die zelfstandig kan werken, maar ook weet wanneer hij/zij anderen moet betrekken
 • WO denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde WO opleiding
 • kennis en expertise op het gebied van cultuurbeleid en de verbinding van cultuurbeleid met andere beleidsterreinen
 • werkervaring als beleidsadviseur (cultuur)
 • bekendheid met / netwerk in de cultuursector in Noord-Nederland

 

Gevraagde competenties: politiek en omgevingssensitief, samenwerken, resultaatgericht, onafhankelijk denken en handelen, netwerken, flexibel

Gevraagde vaardigheden: adviesvaardigheden, uitstekende schriftelijke communicatieve vaardigheden, methodisch en projectmatig werken

 

Wij bieden

Je werkt in een organisatie die open staat voor vernieuwing

 • In een leuk en dynamisch team met collega’s met hart voor de zaak
 • Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en inzicht
 • En om jezelf te ontwikkelen
 • Je hebt afwisselend en verantwoordelijk werk. Geen dag is hetzelfde!

 

Het betreft een tijdelijke vacature tot eind 2020. Detachering vanuit de huidige werkgever is een mogelijkheid. Tegen het einde van de periode wordt bekeken of verlenging dan wel een vast dienstverband tot de mogelijkheden behoren. Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.859 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 11).

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Marije van der Heide (beleidsadviseur), tel.nr. 06-51407779, en over het sollicitatieproces en de arbeidsvoorwaarden met: Tineke Bennema (teamleider), tel.nr. 06-52098510.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 14 juni 2019. De selectiegesprekken vinden plaats in de weken 26 en 27.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Het kan voorkomen dat de mail van de gemeente Groningen in uw ongewenste items (spambox) terecht komt. Check deze daarom regelmatig.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in-en extern opengesteld, waarbij  interne- en voorrangskandidaten van de Gemeente Groningen hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Interne vacatures worden opengesteld voor: medewerkers met een vaste aanstelling bij de gemeente Groningen; medewerkers met een tijdelijke aanstelling bij de gemeente Groningen; (oud-) medewerkers die op basis van het ARG een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7 en 10A/D ARG); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente Groningen); WSW-personeel; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers < 30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

 

Solliciteer