Senior Projectleider Infra

Structureel | 1,0 fte

Ben jij omgevingsgericht en hou je er van om de openbare ruimte van de gemeente Groningen nóg beter, functioneler en mooier te maken? Snap jij de steeds complexer wordende samenleving en krijg je vleugels bij het oppakken van ingewikkelde vraagstukken in de openbare ruimte of het nu midden in de stad is of in het buitengebied? Ben jij die projectleider die uitstekend kan schakelen tussen opdrachtgever en het projectteam? Dan zoeken wij jou!

  

Jij

  • geeft inhoudelijk leiding aan projectteams bestaande uit verschillende disciplines. Je bent omgevingsgericht en je zoekt de samenwerking met het team, met de organisatie en met de omgeving!
  • kan als geen ander omgaan met projectbeheersing en kwaliteitsborging en je legt verantwoording af over de projectindicatoren door middel van  voortgangsrapportages. 
  • werkt projectmatig waarbij je verantwoordelijk bent om, aan de hand van de eisen en randvoorwaarden, in alle fasen van het proces kwalitatief hoogwaardige ontwerpen te leveren. Je hebt daarbij oog voor creatieve oplossingen en slimme alternatieven.

 

Plek in de organisatie

Je maakt onderdeel uit van het team Projectleiding en Bedrijfsbureau van de afdeling Stadsingenieurs. Stadsingenieurs richt zich op de advisering, voorbereiding, aanbesteding, directievoering en projectleiding van projecten in de openbare ruimte van de gemeente Groningen.

 

Wij vragen

  • Hbo+ denk- en werkniveau met een afgeronde HBO-opleiding bijvoorbeeld richting civiele techniek
  • Kennis van projectmanagement (bijvoorbeeld IPMA, Prince2) is een pré.
  • Ruime kennis en ervaring op het gebied van complexe (herinrichtings)projecten
  • Relevante ervaring in projectmatig werken en het inhoudelijk leidinggeven aan projectteams waarin verschillende vakdisciplines zijn vertegenwoordigd.
  • Kennis en ervaring met geïntegreerde contracten

 

Competenties

Resultaat gericht handelen : Als senior projectleider spreek je anderen aan op het nakomen van afspraken en bedenk je samen oplossingen voor knelpunten. Jij bent verantwoordelijk voor de te behalen doelen en resultaten door middel van verschillende activiteiten en je stuurt daarop. Activiteiten die geen bijdragen leveren aan het resultaat stop je of buig je om. Waar nodig ben je in staat om de gekozen aanpak of de planning bij te stellen.

 

Samenwerken : Je bent een echte bruggenbouwer! Je stuurt op gemeenschappelijke belangen, je kan tegenstellingen overbruggen en in de teams creëer jij de ‘goede sfeer’. Je hebt oog voor het samenstellen van een team met elkaar aanvullende karakters en kennis. Je gaat voor samenwerking, zowel binnen het team, als ten aanzien van je eigen handelen.

 

Omgevingssensitiviteit :  Je doorziet de gemeentelijke politieke, maatschappelijke en culturele visie en ontwikkelingen. Je hebt zicht op de normen en waarden en belangen van de huidige participatiesamenleving en je bent in staat om deze inzichten te vertalen naar, en effectief te benutten voor, het eigen handelen en dat van de gemeente.

 

Leiding geven : Je stuurt op gedrag en op resultaat en je neemt de verantwoordelijkheid hiervoor. Je hebt kwaliteit hoog in het vaandel. Je projectteam draait als een geoliede machine op basis van duidelijk gemaakte afspraken. Je bent in staat om te sturen op effectiviteit en je durft je projectteamleden aan te spreken op inhoud en gedrag.

 

Wij bieden

Deze functie is voorlopig ingedeeld in HR 21 normfunctie Projectleider III, functionele schaal (schaal 11A) € 5.188,- per maand bij een fulltime dienstverband.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Marga Kuipers, Teamleider Projectleiding en Bedrijfsbureau, tel.nr. 06-51579458.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 4 juni 2019. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild.

 

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in-en extern opengesteld waarbij interne en voorrangskandidaten van de Gemeente Groningen voorrang hebben.

Interne vacatures worden opengesteld voor: medewerkers met een vaste of tijdelijke aanstelling bij de gemeente Groningen; (oud-) medewerkers die op basis van het ARG een uitkering ontvangen van de gemeente (hoofdstuk 7 en 10A/D ARG); kandidaten uit de allochtonenpool; medewerkers met een werkervaringsplaats, re-integratiebaan of een maatschappelijke baan, werkzaam binnen de gemeente); SW-personeel; trainees (na een halfjaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen); medewerkers < 30 jaar werkzaam in een werkleerbaan (na een half jaar werkzaam te zijn bij de gemeente Groningen).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer