Marketeer pop

Tijdelijk voor de duur van een jaar | 32 uur

 

Ben jij een muziekkenner, (online) marketingtalent en een echte aanpakker die ervan geniet om onder hoogspanning te weken? Dan zoekt SPOT Groningen jou!

 

Als popmarketeer ben je verantwoordelijk voor het vermarkten van eigen portfolio. Je bent een echte aanpakker en schrikt niet van een flinke hoeveelheid werk. Ook onder stevige druk houd je je hoofd koel, behoud je het overzicht en bepaal je je prioriteiten. Of het nu gaat om singer-songwriters, urban of rock: je weet bij ieder concert de juiste snaar aan te slaan, in marketingstrategie, beeld, tekst, publiek én kanalen.

 

Jij bent:

 • een echte muziekliefhebber en (online) marketingtalent, die bij verschillende genres de juiste aanpak weet te kiezen en de juiste snaar weet aan te slaan;
 • verantwoordelijk voor het vermarkten van een deel van het muziekportfolio (incl. targets en budget) en onderhoudt daartoe contacten met o.a. media, boekingskantoren en publiek;
 • een echte aanpakker en schrikt niet van een flinke hoeveelheid werk;
 • sparringpartner van de programmeurs en collega’s marketing op de afdeling;
 • analytisch, nauwkeurig, zelfstandig, communicatief sterk, creatief en verantwoordelijk.

 

Plek in de organisatie

SPOT Groningen is er voor iedereen die van podiumkunsten houdt. Van toneel, cabaret en dans tot muziek. We bieden ieder jaar een gevarieerd programma aan ruim 300.000 bezoekers, in de hoop op een onvergetelijke ervaring. De organisatie bestaat uit vijf afdelingen. De afdeling Marketing bestaat uit 9 vaste medewerkers. Bij SPOT werken ongeveer 60 mensen in vaste dienst, ondersteund door vele freelancers en uitzendkrachten.

 

Wij vragen

 • HBO+ werk- en denkniveau;

 • minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie, liefst binnen de muziekindustrie;
 • ruime kennis van (pop)muziek:

 • ruime kennis van en ervaring met (online) marketing (online advertising, e-mailmarketing, social media, data collectie), adobe première en photoshop;
 • een flexibele invulling van 32 uur per week;
 • de bereidheid om in de weekenden en avonden te werken.

 

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.805,-  bruto per maand bij een fulltime dienstverband, functioneel schaal 9.

 

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Renate Meijering, hoofd marketing, ticketing & service, tel.nr. 050-3680191.

 

Reageren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier via de button ‘solliciteren’. Solliciteren kan tot en met 16 juni 2019.

Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild.

 

Het kan voorkomen, dat correspondentie van de gemeente Groningen met betrekking tot deze vacature in je ‘ongewenste items’ (SPAM-box) terecht komt. Check je SPAM-box daarom regelmatig!

 

Deze vacature wordt extern opengesteld waarbij voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.     

Solliciteer