Gemeente Groningen

Werken bij de Gemeente Groningen

Wil je werken bij de grootste gemeente van Noord-Nederland? De gemeente Groningen heeft regelmatig vacatures en werkervaringsplaatsen. Ook zzp’ers en freelancers kunnen zich aanmelden voor kortlopende klussen. Regelmatig bieden we bij de gemeente Groningen ook stages, afstudeeropdrachten en leerwerkplekken aan.

Zzp’ers en freelancers

We willen als organisatie kleiner en wendbaarder worden. We werken hierin graag samen met zzp-ers en partners in gebundelde initiatieven, zoals City of Talent. Geinteresseerd? Schrijf je in op Jellow.nl. Bij een match neemt de gemeente Groningen contact met je op.

3000 medewerkers

Groningen wil een stad zijn waar iedereen met plezier woont, werkt en leeft. Een stad waar niemand buiten de boot valt. Om dit te bereiken werken er ruim 3000 medewerkers bij de gemeente Groningen. Dat lijkt misschien veel, maar de gemeente heeft een eigen afvalbedrijf en verricht ook werkzaamheden voor andere gemeenten, zoals bijvoorbeeld bij de GGD.

Samenwerking met bewoners en organisaties

Het contact tussen gemeente en inwoners vindt tegenwoordig steeds meer in de wijken plaats. Want we werken steeds meer samen mét burgers, in plaats van vóór burgers. Of het nu gaat om zorg voor elkaar, verkeer, gezondheid, ondernemen, onderwijs of een schone stad: samenwerking met bewoners en organisaties is hét uitganspunt van de gemeente. Hierbij staan we voor sociale, duurzame economische groei, want duurzaamheid is het andere uitgangspunt bij alles wat we doen.