Toezichthouder Bouw

Jij bent de expert als het gaat om wet- en regelgeving op de bouwplaats. Jij controleert en adviseert en weet hoe dit aan te pakken. Ben je daarnaast op zoek naar een afwisselende baan waarbij je veel op locatie aanwezig zult zijn, dan ben jij de kandidaat die we zoeken.

De gemeente Emmen is voor het team Toezicht en Handhaving (TNH) op zoek naar een

             Toezichthouder bouw (36 uur per week)

Vacaturenummer 21.002

Dit ga je doen
Als toezichthouder bouw houd jij toezicht op vergunde omgevingsvergunningen. Je neemt meldingen en klachten in behandeling en stelt onderzoek in naar de toestand van de bouwwerken. Je lost problemen op volgens de geldende wet- en regelgeving en communiceert hierover met burgers en bedrijven. Daarnaast is de verslaglegging net zo belangrijk als de controle zelf. Je stelt rapportages op naar aanleiding van de inspecties die je hebt gedaan. Je beoordeelt en rapporteert of de maatregelen uit de bestuursrechtelijke aanschrijving zijn gerealiseerd.

  
Kenmerkend aan jou
-     Je kent de markt en voelt je hierin thuis
-     Je signaleert en begrijpt de politiek bestuurlijke en maatschappelijke          verhoudingen
-     Je hebt oog voor de menselijke maat en relatie
-     Je bent toegankelijk en aanspreekbaar
-     Je bent communicatief sterk, hebt overtuigingskracht en je weet hoe tactvol    op te treden
-     Je werkt resultaatgericht, beschikt over goede adviesvaardigheden en je hebt een goede dosis humor.

-     Je bent in het bezit van rijbewijs B

Wat vragen wij van jou
Een kundige en enthousiaste collega met een vlotte babbel en pen. Je hebt een afgeronde en relevante HBO opleiding in de richting van Bouwkunde en je hebt actuele kennis van wet- en regelgeving; een diploma ABW 1 of 2, kennis van de Omgevingswet en je hebt kennis van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Wat bieden we jou
Het aan de functie verbonden salaris bedraagt minimaal € 2.756,- en maximaal € 4.048,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 9), afhankelijk van je ervaring en deskundigheid.
Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (bruto) over je salaris, dat je naar eigen voorkeur kunt besteden.
Ook het volgen van opleiding en training omtrent de Omgevingswet en andere veranderende wetten en regelgeving bieden we graag aan, zodat je ook klaar bent voor wat er komen gaat in de toekomst.

Werken bij
Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor met en ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners. Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt. Als toezichthouder bouw speel je hierin een belangrijke rol.


Het Team

De collega’s binnen het team Toezicht en Handhaving houden zich voornamelijk bezig met het uitvoeren van controles ter voorkoming van overtredingen en het naleven van voorschriften uit regelgeving of vergunningen. Daarnaast ook met handhaving; het herstellen en het opleggen van sancties als voorschriften niet worden nageleefd. Toezicht en handhaving richt zich hierbij o.a. op de bouw, constructies van woningen en gebouwen, brandveiligheid, kinderopvang, drank en horeca en evenementen. De toezichthouders en handhavers werken nauw samen met de juridisch adviseurs en het cluster administratie binnen het team.
Het team bestaat in totaal uit 21 fte. Binnen het team is veel onderling contact, er heerst een informele sfeer en er is ruimte voor eigen initiatief.
 

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Jos Harms (teamleider Toezicht en Handhaving) via het algemene telefoonnummer van de Gemeente Emmen: 14 0591 of stuur een bericht naar p.posthuma@emmen.nl

Solliciteren 

Ben je enthousiast over deze functie en wil jij onderdeel uitmaken van het team Toezicht en Handhaving, reageer dan voor 8 februari 2022 via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl, ter attentie van Jos Harms.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 10 februari.
 


 

Competenties

Zelfstandigheid

Mondelinge communicatie

Schriftelijke communicatie

Initiatief

Nauwkeurigheid

Betrouwbaar

Acquisitie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.