Teamleider Beleid Sociaal Domein

Wil jij als teamleider aan de slag? Krijg je energie wanneer je samen met het team werkt aan ontwikkeling? Voel je daarnaast sterk de behoefte om een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van onze dienstverlening richting de inwoners, de bedrijven en de bezoekers van de gemeente Emmen? Kun jij deze eerste vragen met een ‘ja’ beantwoorden, dan hebben wij een leuke en interessante uitdaging voor je!

In verband met pensionering zijn wij op zoek naar een

Teamleider Beleid Sociaal Domein (36 uur per week)

Vacaturenummer: 23.026

Werken bij…

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit in verbinding met onze inwoners en partners. We werken dan ook steeds vaker vanuit opgaves zodat we de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op kunnen vangen. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt. Als teamleider en integraal manager speel je hierbij een belangrijke rol.

Door de ontwikkelingen die op ons af komen kijken we ook naar de manier waarop de beide beleidsteams binnen het sociale domein nu georganiseerd zijn en aangestuurd worden.

De teamleider

Je bent onderdeel van het management van de gemeente Emmen. De ontwikkeling van mensen staat bij jou op de eerste plaats. Je bent op hoofdlijnen op de hoogte van de inhoud en snapt de context van het Sociaal Domein waarbinnen je werkt. Hierdoor ben je een goede sparringpartner voor de collega’s in het team, de collegae teamleiders, het concernmanagementteam en het college. Daarnaast ben je natuurlijk verantwoordelijk voor een efficiënte bedrijfsvoering en speel je een belangrijke verbindende rol naar diverse partners buiten en binnen onze organisatie. Een uitgewerkte beschrijving van de leiderschapsfilosofie en het profiel van de teamleider van de gemeente Emmen kun je opvragen bij team HRM via het volgende e-mailadres: vooruitindrenthe@emmen.nl

Team

Wij lopen warm voor een samenleving, waar iedereen tot zijn recht komt. Elke dag zetten we ons hiervoor in. Met hart en ziel. Zodat alle inwoners van onze gemeenten naar vermogen kunnen deelnemen en bijdragen. Dit doen we samen met de inwoners en met veel professionals en partners.

Binnen het sociaal domein werken we nu met twee beleidsteams ABS (Account, Beleid, Sociaal Domein) en BOS (Beleid Ontwikkeling Sociaal Domein) aan integraal beleid en onze ambities. Onze ambities hiervoor staan verwoord in onze Strategienota. Een ontwikkelstap hierbij is het verder bouwen aan de herijkte meerjaren beleidsvisie sociaal domein, het verstevigen van samenwerking tussen de twee beleidsteams, de vertaling naar uitvoeringsprogramma’s en de implementatie van ‘anders kijken, denken en doen’ en meer opgavegericht werken. Hoog op jouw agenda staan naast deze ontwikkelingen de kwaliteit van beleid en ontwikkeling, de stevige verbinding met de uitvoering(in- en extern), eigenaarschap en de samenwerking tussen de medewerkers alsmede team- en domein overstijgende samenwerking. Als integraal teamleider vervul jij binnen deze ontwikkelingen een essentiële rol.

Het team ABS bestaat uit verschillende disciplines zoals accountmanagement, beleid- en beleidsvertaling met onder andere de aandachtsgebieden Wmo, Participatie, Inkomensondersteuning en Schulddienstverlening en Gezondheid (preventie).

Het is jouw taak om in samenspraak met het team en het bestuur te bepalen hoe je de beleidskaders voor de komende jaren vertaalt naar dagelijkse focus en prioritering. Daarnaast draag je als teamleider zorg voor een betrokken en ondernemend werkklimaat waarbinnen talent zich kan ontwikkelen en verantwoordelijkheden laag in de organisatie belegd kunnen worden. Jij ondersteunt je team en weet alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, zodat zij effectief en efficiënt te werk kunnen gaan. Tevens ga jij met CMT, collegae teamleiders en verantwoordelijk bestuurder(s) over complexe (strategische) vraagstukken. Door jouw (strategische en inhoudelijke) kennis en expertise zorg je ervoor dat de juiste beslissingen gemaakt worden. Je weet om te gaan met bestuurlijke en maatschappelijke druk en beweegt makkelijk tussen de verschillende lagen binnen de gemeente.

Dit ben je

  • Je bent in het bezit van een relevante opleiding op tenminste HBO-niveau en hebt meerdere jaren ervaring als leidinggevende (ervaring binnen het Sociaal Domein is een pre).
  • Je bent een inspirator, gedreven en hebt gevoel voor ontwikkeling van ‘mens en organisatie’.
  • Je beweegt je soepel door de organisatie en je bent in staat om invloed uit te oefenen door onder andere je politieke sensitiviteit en goed stakeholdermanagement.
  • Je vindt samenwerken belangrijk en bent resultaatgericht.
  • En ten slotte denk je niet alleen pro-actief, je bènt het ook.

Dit bieden wij

Wij bieden je een afwisselende en uitdagende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je met de functie van teamleider Beleid Sociaal Domein bij ons maximaal € 6616,00 bruto per maand (schaal 13 Cao Gemeenten) verdienen bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast krijg je een individueel keuze budget van 17,05% van je salaris.

Wil je meer informatie over deze functie?

Bel dan met Nynke Plantinga concernmanager. Zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen 14-0591.

Solliciteren

Bouw jij graag samen aan een integrale visie en effectieve organisatie van het sociaal domein? En zie jij jezelf als onze nieuwe teamleider Beleid Sociaal Domein? Reageer dan nu via Teamleider Beleid Sociaal Domein (vooruitindrenthe.nl)! Stuur je brief en curriculum vitae vóór 11 april a.s.. Je kunt je brief richten aan Nynke Plantinga.

De gesprekken staan onder voorbehoud gepland in week 16 en vinden plaats met een selectie en adviescommissie. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.