Servicemedewerker Buitendienst

Krijg jij energie van het werken in de buitenlucht? En vind je contact met inwoners leuk? Wie weet wordt jij dan onze nieuwe servicemedewerker buitendienst! Geen dag is hetzelfde in deze functie. Je handelt meldingen af. Je voert onderhoud uit zoals het snoeien van bomen, zorgt voor onderhoud aan wegen en fiets- en voetpaden en herstelt verkeersborden. Kortom wij bieden je een breed takenpakket aan in de openbare ruimte.

Daarnaast ben je een belangrijke schakel voor onze inwoners en helpt hen tijdens de uitvoering van ideeën. Je bent veelvuldig in direct contact met onze inwoners en het is dan ook belangrijk dat je goed het gesprek voert met de inwoners. Spreekt jou dit aan? Lees dan snel verder! 

De gemeente Emmen is voor het team Uitvoering, Stad en Buiten (USB) op zoek naar een

Servicemedewerker Buitendienst (36 uur per week)

 (standplaats Handelsweg te Emmen)

 vacaturenummer: 22.068

Wat ga je doen? 

•           Afhandelen van meldingen is jouw eerste prioriteit.

•           Kleinschalig onderhoud aan wegen en fiets- en voetpaden.

•           Snoeiwerk en onderhoud aan bomen en overig groen.

•           Onderhoud aan natuurplassen.

•           Herstellen en vernieuwen verkeersborden en overig straatmeubilair.

•           Overige voorkomende onderhoudswerkzaamheden.

•           Ondersteunen van projecten van bewoners. 

Kenmerkend aan jou

•           Je bent een teamplayer.

•           Je kan goed samenwerken met collega’s en bewoners.

•           Je kunt goed het gesprek voeren met bewoners. 

•           Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid van jezelf en je collega’s door veilig te werken, je aan de regels te houden en bekend te zijn met de gevaren van de machines, apparaten en stoffen waar je mee werkt. 

•           Je kan situaties goed inschatten, zelf oplossingen bedenken en/of een bepaalde situatie goed overzien.

Wat vragen we van jou?

•           Een afgeronde MBO opleiding op het gebied van infra, groen en/of techniek.

•           Vereist is rijbewijs B(E). 

•           Digitaal vaardig en dan met name het verwerken van informatie in digitale systemen zoals het zaaksysteem Medewerkers Portaal. 

•           Bereidheid om jezelf verder te ontwikkelen door o.a. het volgen van cursussen.

•           Bereidheid om buiten kantooruren te werken.

Wat bieden we jou?

Een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband in een verantwoordelijke functie in de openbare ruimte. Ook zijn er talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je met deze functie maximaal € 2874,00 (schaal 5 CAO Gemeenten) verdienen bij een volledige werkweek van 36 uur. Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05%, dat je op diverse manieren kunt besteden. Het IKB kun je bijvoorbeeld inzetten voor de aankoop van een nieuwe fiets of het kopen van verlofuren. 

Waarom werken bij de gemeente Emmen

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

 Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

Het team

USB staat voor team Uitvoering Stad en Buiten. En in dit team is het onderhoud van de openbare ruimte belegd. Het totale grondgebied van de gemeente Emmen is ongeveer 35.000 hectare. De gemeente kent 35 dorpen en wijken. De ongeveer 107.000 inwoners verzenden jaarlijks gemiddeld 13.000 meldingen openbare ruimte (MOR). Deze komen digitaal binnen en worden door de medewerkers verwerkt in het zaaksysteem, genaamd Medewerkersportaal (MP).

De 3 werkverdelers zetten de meldingen in MP door naar de juiste (service)teams. De 3 gebiedsopzichters ontvangen deze meldingen via de werkverdelers. Met een spoedige afhandeling van deze meldingen zorgen 17 servicemedewerkers voor een openbare ruimte die groen, schoon en veilig is. En daarmee voor een hoge tevredenheid bij onze inwoners en het bestuur.

De onderhoudswerkzaamheden betreffen met name: 

•           Wegen, fiets- en voetpaden, verkeerstellingen, straatmeubilair en de bijbehorende serviceverlening

•           Groen (bomen, struiken en landschappelijke elementen)

•           Speelvoorzieningen, waterelementen en recreatieplassen

•           Ondersteunen van initiatieven van inwoners en EOP’s (Erkende overlegpartners)

•           Verrichten van noodzakelijke werkzaamheden om situaties veilig te stellen

•           Ondersteuning bij calamiteiten buiten kantoortijden in de avond, nacht en het weekend (zgn. wachtdienst)

Bij dit team is ook stroomlijning klantcontacten (Meldpunt) en daarmee het informeren van onze inwoners, de EOP’s en ondernemers belegd. 

Wil je meer informatie over de functie? 

Neem dat contact op met Wim Wessels (teamleider) via telefoonnummer: 06-52490458 (tot 28 juli en vanaf 25 augustus telefonisch bereikbaar). 

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór 5 september via vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Wim Wessels. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats aan de Handelsweg in de week van 19 september 2022.