Senior Stedenbouwkundige

Emmen is volop in beweging!  De laatste jaren heeft het centrum van de stad een enorme transformatie ondergaan.  Er is een unieke tunnel gebouwd en daarbovenop is een prachtig nieuw plein aangelegd. Aan het plein is een modern vormgegeven theater ontwikkeld dat tevens de toegang vormt tot het nieuwe dierenpark Wildlands. Emmen is trots op deze ontwikkelingen.

Het winnen van diverse (ook internationale) prijzen maakt deze trots alleen maar groter. Maar klaar zijn we nog niet! Naast de transformatie van het oude dierenpark en diverse andere ontwikkelingen in het centrum hebben ook de dorpen binnen onze gemeente de aandacht. Welke kwaliteiten bieden onze dorpen, waar zit hun kracht? En hoe kunnen we op een duurzame wijze met een kwalitatieve leefomgeving de toekomst tegemoet?

Wil jij meebouwen aan het Emmen van de toekomst? Dan is deze vacature wat voor jou!

Binnen het team Ontwikkeling van de Gemeente Emmen is ruimte voor een:

Senior Stedenbouwkundige (32 - 36 uur per week)

Vacaturenummer: 21.094

Wat ga je doen?

 • Je bent vanuit je vakgebied een belangrijke gesprekspartner voor ontwikkelende partijen en je weet wat er in je werkgebied in de samenleving speelt.
 • Je adviseert het gemeentebestuur en fungeert als inspirerend klankbord.
 • Je weet potentiële investeerders te enthousiasmeren (met woord, beeld en daad) en
  bent daarbij ontwikkelings- en resultaatgericht.
 • Je participeert in diverse gemeentelijke ruimtelijke beleids- en ontwikkelingsprojecten en je draagt zorg voor de stedenbouwkundige inbreng en borgt daarmee de integrale ruimtelijke kwaliteit.
 • Je bestudeert, analyseert en ontwerpt stedenbouwkundige opgaven in relatie tot andere beleidsterreinen, waarbij je tevens sturing en begeleiding geeft aan collega’s.  
 • Je adviseert over concrete (particuliere) bouwinitiatieven, toetst deze en voert overleg met andere afdelingen en derden.
 • Je draagt bij in de ontwikkeling naar de zogeheten omgevingsplannen binnen de Omgevingswet.

Kenmerkend aan jou

 • Je beschikt over een zogeheten helikopterview, kunt vanuit strategische scenario’s denken en bent in staat om op verschillende schaalniveaus te denken en te acteren.
 • Je bent doel- en resultaatgericht, hebt een sterke proactieve en klantgerichte houding, kan werkzaamheden delegeren en vindt het belangrijk om hierbij samen te blijven werken. 
 • Je kan je (directe) collega’s motiveren en inspireren en vindt het leuk om ook gezamenlijke resultaten uit te dragen en te presenteren.

Wat vragen wij?

 • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding (of vergelijkbaar) richting Stedenbouw.
 • Je hebt een aantal jaren ruime (minimaal 7 jaar) en relevante werkervaring als stedenbouwkundige.

Wat bieden we jou

Naast een informele, open en collegiale werkomgeving bieden we je, afhankelijk van je ervaring, opleiding en deskundigheid een salaris van maximaal € 5.169,00 (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (dat je op diverse manieren kunt besteden), goede werk-/privébalans, training- en ontwikkelmogelijkheden en een prima werksfeer.

Wie zijn wij?

Het team Ruimtelijke Ontwikkeling zet zich in om kwaliteit in de woon-, werk- en leefomgeving te realiseren. Samenwerking en een sterke resultaatgerichtheid binnen het team, tussen zowel de stedenbouwkundige als ook de juridisch planologische disciplines, staat daarbij voorop. Daarnaast leveren we uiteraard ook bijdragen aan de gehele fysieke keten, waar we onderdeel van zijn. Binnen het team is er veel ruimte voor eigen initiatief om je in je eigen expertise verder te verbreden.

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met John Tetteroo (teamleider) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Herken jij je in deze vacature en voldoe je aan de functie-eisen? Reageer dan vóór 8 november via vooruitindrenthe@emmen.nl. Je kunt je brief richten aan John Tetteroo.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.