Projectmanager Volkshuisvestingsfonds

Ben jij een stevige gesprekspartner? Kan je goed netwerken? En heb je ervaring met aansturen van externe partijen? Dan zijn we op zoek naar jou!

De gemeente Emmen is op zoek naar een:

Projectmanager Volkshuisvestingsfonds (32-36 uur per week)

Vacaturenummer: 21.101

Wat ga je doen?

De gemeente Emmen heeft samen met 3 buurgemeenten, Aa en Hunze, Borger Odoorn en Coevorden, een bijdrage van ruim 28 miljoen ontvangen uit het Volkshuisvestingsfonds. In totaal gaat het om het verduurzamen van ongeveer tweeduizend particuliere woningen. Ook geeft het de mogelijkheid om de openbare ruimte rondom deze woningen op te knappen. De gemeente Emmen is penvoerder van dit project. Jouw taak is om leiding te geven aan het project. Het doel van je opdracht is om binnen 10 jaar met de toegekende gelden de volkshuisvesting te verbeteren.

Het leiding geven aan het programma Volkshuisvestingsfonds behelst onder andere het opdrachtgeverschap van meerdere complexe projecten in de vier gemeentes. Het betreft alle fases, van het opzetten van de programmaorganisatie tot en met de uitvoering. Als opdrachtgever voer je de projecten meestal niet zelf uit. Er zijn veel partijen bij betrokken, zowel intern als extern. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de betrokken woningcorporaties, de samenwerkingsverbanden waarbinnen de gemeentes opereren en de betrokken bewoners die hun woning gaan verduurzamen.

In de eerste fase van anderhalf jaar ben je verantwoordelijk voor:

 • Het neerzetten van de projectstructuur waarbij het opdrachtgeverschap zowel regionaal als bij de gemeente Emmen helder is neergezet;
 • Het realiseren van een projectplan;
 • Het ontwikkelen en vaststellen van een regionale subsidieregeling en een passende uitvoeringsstructuur bij deze regeling;
 • Het opzetten van 4 Emmense projectorganisaties met stakeholders, in de wijken/dorpen Angelslo, Bargeres, Emmerhout en Veenoord. De projectorganisaties sluiten aan bij de werkzaamheden in de uitvoeringsagenda van de woon- en leefbaarheidsvisies die voor deze wijken/dorpen zijn opgezet
 • Het realiseren en vaststellen van een communicatieplan.

De resultaten het project binnen 10 jaar moeten zijn:

 • Ruim 2000 huishoudens hebben hun woning verduurzaamd
 • De openbare ruimte rondom deze woningen is naar tevredenheid aangepakt
 • Het project Bargeres in Emmen is opgeleverd
 • Er is volgens de richtlijnen verantwoording afgelegd
 • Er is verbinding met en tussen de gemeentes die deelnemen aan de regiodeal, de verantwoordelijken voor duurzaamheid van die gemeenten en de externe stakeholders, met name de woningcorporaties en de EOP’s.

Kenmerkend aan jou

Je hebt een ruime ervaring met complexe woningbouwprogramma’s en projecten, inclusief openbare ruimte, van het opstellen van plannen tot en met de uitvoering. Combineert harde skills (voortgangsbewaking en bewaken financiën) met soft skills (regisseren, coördineren en participatie). Je hebt ervaring met werken in een regionaal bestuurlijk krachtenveld en het samenwerken / afstemmen met woningbouwcorporaties en bewoners.

Wat verwachten wij van jou?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Aantoonbare ervaring met het leiding geven aan vergelijkbaar complexe projecten en/of programma’s
 • Ervaring met woningbouw en/of gebiedsontwikkelingsprojecten van planvorming tot en met uitvoering
 • Ervaring met projectleiding, bij voorkeur binnen een gemeente
 • Ervaring met Projectmatig Creëren is een pré

Wat bieden we jou?

We vragen misschien veel, maar je krijgt er ook veel voor terug: een leuke en verantwoordelijke functie met professionele collega’s uit verschillende gemeenten. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt minimaal € 4.279,00 en maximaal € 5.872,00 (schaal 12) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (dat je op diverse manieren kunt besteden), ontwikkelmogelijkheden en een prima werksfeer.

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Rijkent Lamain (teamleider) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Word jij enthousiast van deze uitdagende functie en sluiten jouw ervaringen en competenties aan bij wat we zoeken? Stuur dan jouw motivatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 20 december via vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Rijkent Lamain.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats via Teams op dinsdagmiddag 11 januari.