Projectleider Informatisering

Ben jij de professional met veel kennis en ervaring als projectleider. Heb jij daarnaast een grote aantoonbare affiniteit met Informatisering? Ben jij die proactieve leider die resultaatgericht werkt met oog voor de details? Dan hebben we voor jou de perfecte uitdaging!

De gemeente Emmen is voor het team Informatisering (INF) op zoek naar een  

                  Projectleider Informatisering (36 uur per week)
 
Vacaturenummer: 22.094

Wat ga je doen?

 De gemeente Emmen werkt op basis van de vastgestelde I-visie aan het verder professionaliseren van de totale informatisering. Als projectleider ben je samen met de medewerkers van het cluster Beleid, zoals I-regisseurs en portfoliomanager, complexe informatievraagstukken in goede banen aan het leiden.

 Je bent verantwoordelijk voor:

 • Projectleiderschap voor alle I-projecten binnen het team Informatisering en draag je zorg voor het tijdig opleveren van de producten.
 • Samen met de portfoliomanager stel je een prioritering op voor de informatiseringsprojecten
 • Opstellen van projectplannen samen met de betrokken I-regisseurs.
 • Je draagt zorg voor een goede planning, kwaliteit, en begroting en stuurt op de voortgang van de opdracht.
 • Je overlegt met de opdrachtgever en de aanwezige stakeholders.

 Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een relevante ervaring en minimaal aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring met informatiseringsprojecten
 • Je bent gecertificeerd Prince 2 practioner of beschikt over IPMA-C
 • Je bent analytisch sterk en kunt conceptueel denken
 • Resultaatgerichtheid is één van jouw kernwaarden.
 • Je beschikt over zeer goede communicatieve eigenschappen.

 Wat bieden we jou?

We vragen misschien veel, maar je krijgt er ook veel voor terug: een leuke functie met professionele collega’s. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal

€ 5.372,- bij een 36-urige werkweek (schaal 11). Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17.05% (dat je op diverse manieren kunt besteden), goede werk-/privébalans, ontwikkelmogelijkheden en een prima werksfeer.

Het team

Het team Informatisering werkt op basis van de nieuw geformuleerde I-Visie aan een sterke integrale positie van informatie binnen de gemeentelijke context. Het team bestaat uit circa 40 collega's verdeeld over verschillende clusters. Deze houden zich bezig met datamanagement, data-analyse, beleidsvorming, adviseren van de organisatie op het gebied van informatisering, het verder vormgeven van zaakgericht werken en het beheren en digitaliseren van het archief. 

Werken bij…

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.  

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.  


Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Bauke van der Meulen (teamleider INF) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

 Ben je enthousiast over deze functie? Solliciteer dan! Stuur je motivatie en CV vóór 12 december 2022 via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Bauke van der Meulen.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 15 december in de ochtenduren.