Medewerker audio visueel / IT werkplekbeheerder

Bij de gemeente Emmen is als medewerker audio visueel / IT werkplekbeheerder geen dag hetzelfde. De naam zegt het al, je bent verantwoordelijk voor het goed functioneren van de gebruikte apparatuur en de audiovisuele voorzieningen. Dit kunnen zowel fysieke als virtuele werkplekken zijn. Jouw verantwoordelijkheden kunnen sterk uiteen lopen. Van het netjes wegwerken van kabels tot het volledig inrichten van een online werkplek. Met jou in de buurt hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over de continuïteit in het werk. Mocht er zich toch een probleem voordoen dan ben je snel ter plaatse! Spreekt jou dit aan? Lees dan snel verder!

De gemeente Emmen is voor het voor het team Automatisering op zoek naar een

Medewerker audio visueel / IT werkplekbeheerder (36 uur per week)

Vacaturenummer: 23.011
 

Wat ga je doen?

 • Je gaat binnen onze organisatie je bezig houden met het bedienen van licht / geluid en of video installaties bij bijvoorbeeld vergaderingen en bijeenkomsten. Ook kennis van de software die daar op draait is relevant. Je probeert zoveel mogelijk uit de apparatuur te halen wat mogelijk is. Jouw hoofdtaak is het bedienen, installeren en onderhouden van audiovisuele apparatuur.
 • Je adviseert, begeleidt en ondersteunt gebruikers. Je bent verantwoordelijk voor de gebruikte apparatuur en audiovisuele voorzieningen en je plant tijdig periodiek onderhoud. Daarnaast ben je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en adviseer je hierover.
 • Je zorgt ervoor dat jouw collega’s probleemloos kunnen werken met hun ICT apparatuur die er binnen de organisatie worden gebruikt. De focus ligt met name op de fysieke werkplek en de beschikbaar gestelde apparatuur.
 • Je bent de aangewezen partij voor (kleinschalige) verhuizingen en aanschaf van ICT apparatuur (vervanging en onderhoud). Als zodanig draag je zorg voor adequaat voorraad- en magazijnbeheer.
 • Je ziet toe op het actueel houden van vereiste informatie en documentatie over dienstverlening en producten (PDC) en de daarbij behorende administratie (o.a. FMIS en CMDB).
 • Je werkt en denkt mee over de inrichting van (nieuwe) werkplekken.
 • Je verricht diverse voorkomende werkzaamheden die bijdragen tot een probleemloze werking van de ICT-systemen.
 • Ondersteuning kan ook buiten de reguliere werktijden plaatsvinden, bijvoorbeeld tijdens raadsvergaderingen. Je staat de klant proactief met raad en daad terzijde en handelt conform afspraak meldingen af. 

Met bovenstaande takenpakket is het zeer van belang dat je prioriteiten kunt stellen.
 

Het team

Het team Automatisering levert haar diensten niet alleen aan de Gemeente Emmen maar ook aan een aantal andere organisaties. Binnen de Gemeente Emmen werkt team Automatisering samen met het team Informatisering aan de realisatie van de I-Visie. Het team Automatisering bestaat uit meerdere clusters. Het Centraal Service Punt (CSP) bestaat uit de service desk, werkplekbeheer en functioneel beheer. Cluster PM, ITSM en security bestaat uit projectleiders, 4 ITSM specialisten die 5 processen beheren, een accountmanager en security officers. Cluster ICT bestaat uit basis infrastructuur, client experience, packaging/scripting, contractmanagement en applicatiemanagement.  

Binnen het strategische kader van de I-Visie hebben de teams Informatisering en Automatisering een gezamenlijke opgave om samen met de teams in de organisatie doormiddel van informatievoorziening en technologie waarde voor de samenleving te creëren. Hierbij is de rol van team Automatisering van groot belang. Immers is goed functionerende technologie een belangrijke randvoorwaarde voor het adequaat kunnen inzetten van informatievoorziening. Met het vormen van deze nieuwe teams staan we aan het begin van de realisatie van onze ambitie “de I-Visie”. Jouw rol is hierbij cruciaal. 

Meer informatie over de I-Visie kun je opvragen door een mail te sturen naar vooruitindrenthe@emmen.nl.  

Werken bij

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners. 

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt. 

Wat vragen wij?

 • Je hebt minimaal een MBO-4 opleiding op het gebied van ICT- en mediabeheer
 • Je hebt kennis en/of ervaring in de audiovisuele en/of ICT sector
 • Je woont in de omgeving van Emmen
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B
 • Je zult fulltime aan de slag gaan op kantoortijden, maar bent flexibel inzetbaar wanneer dat nodig is


Kenmerkend aan jou

 • Je beschikt over een hoge mate van klantvriendelijkheid en stressbestendigheid
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en switcht gemakkelijk tussen verschillende werkzaamheden
 • Flexibel, veelzijdig, zelfstandig, zelfsturend en integer zijn jouw kernwoorden
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Je vindt het leuk om nieuwe mogelijkheden en technieken te ontdekken

Wat bieden we jou?

We bieden je een afwisselende en uitdagende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Ook zijn er talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je met de functie Werkplekbeheerder bij ons op dit moment maximaal € 3.301 verdienen (schaal 7 Cao Gemeenten, waarbij wordt aangetekend dat deze functie momenteel in doorontwikkeling is) bij een volledige werkweek van 36 uur. Naast je salaris bieden we je graag nog meer: een Individueel Keuzebudget (IKB), een goede werk-privébalans, voldoende opleidingsmogelijkheden en een prima werksfeer. Het IKB is maar liefst 17,05% van je salaris! Je kunt jouw IKB (maandelijks) laten uitbetalen of besteden aan bijvoorbeeld verlof, studie (als deze niet door ons vergoed wordt), fiscaal woon- en werkverkeer of een fietsregeling.

Wil je meer informatie over de functie? 

Neem dan contact op met Bouke Hindriks (coördinator frontoffice) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Ben jij de medewerker audio visueel / IT werkplekbeheerder die we zoeken? Stuur ons dan vóór 8 februari a.s. je brief en curriculum vitae via Medewerker audio visueel / IT werkplekbeheerder (vooruitindrenthe.nl). Je kunt je brief richten aan Duncan den Boer (teamleider).

De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 15 februari a.s.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne medewerkers voorrang.