Klantmanager Omgevingsvergunning (bouw)

Emmen. Een gemeente met meer dan 100.000 inwoners. Een innoverende gemeente ook,  waar veel gebeurt. Er komen nieuwe vestigingen van bedrijven, wijken breiden uit, de positieve vibe in Emmen gaat maar door. Zelfs nu, in deze tijd. Onze fysieke leefomgeving is een dynamisch werkveld. Elke dag zijn we met de teams Vergunningen Leefomgeving, Toezicht en Handhaving en Gebiedstoezicht bezig voor onze inwoners. Dat doet iedereen hier vanuit zijn passie en expertise. Zin om mee te doen? Reageer dan op onze vacature van

Klantmanager Omgevingsvergunning (bouw)

 32 uur per week

Vacaturenummer: 20.048

Wat ga je doen?

Als klantmanager Omgevingsvergunning ben je het primaire aanspreekpunt voor de klant. Voor de interne organisatie ben je de vraagbaak op het gebied van de mogelijkheden voor ruimtelijke ordening en bouwen. Je bent hierbij verantwoordelijk voor de regie op het proces vooroverleg/initiatief en onderzoekt samen met de collega’s en de klant of en hoe een verzoek kansrijk is. Je stemt bij complexe zaken op de inhoud af met de senior vergunningverlener op inhoud.

Je beoordeelt en toetst de mondelinge en schriftelijke vooroverleggen/initiatieven aan de geldende wet- en regelgeving en beleid. Je hebt inzicht in zowel de theoretische als maatschappelijke context van die wet- en regelgeving en beleid. Vanuit deze brede kennis ben je in staat creatief te adviseren aan de interne als externe klant. Waar nodig breng je de juiste disciplines samen (aan de initiatieftafel) die nodig zijn voor advisering over deze vooroverleggen/initiatieven.  Deze disciplines zijn onderverdeeld in meer teams, waaronder Vergunningen Leefomgeving, Economie, Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid Leefomgeving. Het is jouw verantwoordelijkheid om vooroverleggen/initiatieven integraal af te wegen, een goede belangenafweging te maken en kwalitatief goede adviezen te verstrekken.

Kenmerkend aan jou

Je bent de verbinder tussen verschillende disciplines en kunt goed samenwerken. Ook ben je in staat om goed te luisteren en kun je de vraag achter de vraag te achterhalen.

Je hebt oog voor de verhoudingen en belangen van de verschillende partijen en weet mensen op de juiste manier te benaderen. Je kunt overtuigend formuleren, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat breng je mee?

Minimaal een MBO+ -opleiding en/of aantoonbaar werk- en denkniveau. Je hebt actuele kennis van AWB en Omgevingsrecht. Daarnaast beschik je over specialistische kennis op het gebied van vergunningvrij bouwen en heb je inzicht in de structuur van (bouw)tekeningen.

 

Wat kunnen wij je bieden?

We vragen veel, maar je krijgt er ook veel voor terug: een uitdagende functie, dé mogelijkheid om te ontwikkelen en natuurlijk professionele collega’s met wie je altijd kunt sparren. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 3.591,- bruto per maand (schaal 8) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring, opleiding en deskundigheid. De functie wordt nog getoetst op de juiste schaalindeling (functieschaal 8 is gegarandeerd). Daarnaast ontvang je een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% over je salaris, die je naar eigen voorkeur kan besteden.

Wie zijn wij?

Je komt in een inhoudelijk heel divers samengesteld team te werken van ongeveer vijfentwintig collega’s. Het is team is nieuw en volop in ontwikkeling. Dat leidt tot een inhoudelijk boeiende dynamiek. 

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Peter Post, teamleider Vergunningen Leefomgeving, via het telefoonnummer: 06-4699 1919

Solliciteren?

Ben je enthousiast over de functie? Solliciteer dan direct! Stuur je brief en curriculum vitae

vóór 4 maart 2021 via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Peter Post.

De selectiegesprekken zijn gepland op 24 maart 2021. Daarbij houden we ons aan de Coronamaatregelen zoals ze dan gelden. Zoals het er nu uitziet, zal de eerste ronde gesprekken digitaal zijn. Omdat de persoonlijke ontmoeting ook bijdraagt aan elkaar leren kennen, houden we de tweede ronde zo mogelijk fysiek. Uiteraard ook dan met passende maatregelen rond Corona.