Jurist - Commissie van Advies voor de Bezwaarschriften

Ben je de jurist die altijd zoekt naar hoe het wél kan? Ben je met een frisse blik in je element in een dynamische (werk-)omgeving? Wil je meehelpen aan de verdere ontwikkeling van de juridische kwaliteit binnen de gemeente Emmen? Dan is deze functie wellicht jou op het lijf geschreven.

De gemeente Emmen is voor het team Juridische zaken, Verzekeringen & Inkoop (JVI) op zoek naar een

Jurist – Commissie van Advies voor de Bezwaarschriften

(36 uur per week)

 

vacaturenummer: 22.058

Dit ga je doen

Je gaat hoofdzakelijk aan de slag als (één van de) secretarissen van de commissie van advies voor de bezwaarschriften. Je kunt daarnaast worden ingezet op algemeen-juridische werkzaamheden, zoals beschreven onder het kopje “Wie zijn wij?”. Tevens adviseer je een aantal functionele teams bij juridische vraagstukken.

Kenmerkend aan jou

Je bent in staat om snel te schakelen, hoogwaardige juridische adviezen te geven over diverse (complexe) onderwerpen. Dat vergt een accurate en flexibele werkhouding. Je werkt vanuit de gedachte hoe het wél kan. Je signaleert en begrijpt de politiek-bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen. Zakelijk en bedrijfsmatig op de inhoud en altijd oog voor de menselijke maat bij relaties. Je bent toegankelijk en aanspreekbaar. Communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, zijn ruimschoots aanwezig. Je straalt senioriteit en autoriteit uit, zonder autoritair te zijn.

Wat vragen wij?

Een enthousiaste meester in de rechten, met als specialisatie bestuursrecht. Indien je tevens kennis hebt van privaatrecht, is dit een pré. Minimaal 5 jaar relevante en aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare rol in een (publieke) organisatie. Kennis van en ervaring met juridische kwaliteitszorg is zeer gewenst.

Wat bieden we jou?

Een boeiende baan met een grote diversiteit qua werkzaamheden. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 5.372,- bruto per maand (schaal 11 CAO Gemeenten) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring en deskundigheid. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (bruto) over je salaris, dat je naar eigen voorkeur kunt besteden.

Naast je salaris bieden we je graag nog meer: een goede werk-privé balans o.a. door hybride werken waarbij je kunt rekenen op goede faciliteiten om thuiswerken mogelijk te maken (laptop, telefoon)),diverse mogelijkheden om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en een prima werksfeer.

Wie zijn wij?

Binnen het team JVI zijn diverse disciplines gebundeld. Het team bestaat uit de clusters Inkoop, Klachten, Verzekeringen en Juridische Zaken (totaal ca. 20 fte). Het cluster Juridische Zaken bestaat uit ervaren juridisch adviseurs. Zij vormen het centrale cluster voor juridische advisering binnen de gemeentelijke organisatie volgens het 2de lijns principe. Het cluster Juridische zaken houdt zich onder andere bezig met:

  • advisering van de gemeentelijke bestuursorganen en de functionele teams inzake publiekrechtelijke vraagstukken;
  • secretariaat van de commissie van advies voor de bezwaarschriften;
  • advisering van de gemeentelijke bestuursorganen en de functionele teams inzake privaatrechtelijke vraagstukken;
  • mandaatverzamelbesluit;
  • het opstellen van overeenkomsten, ook in het kader van aanbestedingstrajecten;
  • signaleren van en adviseren over ontwikkelingen in wet- en regelgeving en jurisprudentie;
  • het behandelen van privaatrechtelijke aansprakelijkstellingen;
  • concernbrede juridisch kwaliteitszorg.
  • contactpersoon & coördinatie Woo.

 

Werken bij …

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

 

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Jan Kiers (teamleider JVI) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen 14 0591 of e-mail j.kiers@emmen.nl.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie en wil je jouw expertise inzetten? Reageer dan vóór 1 juli via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je reactie richten aan Jan Kiers.

De gesprekken vinden (onder voorbehoud) plaats in week 28 in het gemeentehuis van Emmen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van het proces.