(junior) Applicatiemanager

Wij zijn op zoek naar een applicatiemanager met passie voor het vakgebied.

Als applicatiemanager heb je een centrale rol in het beheren van ons applicatielandschap. Je bent technisch en organisatorisch een kei. Je kunt veranderingen aan informatiesystemen gecontroleerd doorvoeren en de daarbij behorende werkzaamheden coördineren. Je geeft ondersteuning bij implementaties van, óf implementeert zelf informatiesystemen. Daarnaast werk je intensief samen in een groep van applicatiemanagers en andere professionals om het applicatielandschap van de gemeente Emmen en haar samenwerkingspartners optimaal te laten functioneren.

De gemeente Emmen is voor het team Automatisering op zoek naar een:

(junior) Applicatiemanager (36 uur per week)

Vacaturenummer: 23.037

Jouw rol

De komst van ‘cloud’, ketensamenwerkingen en toekomstige ontwikkelingen vragen een flexibele rol van de applicatiemanager. 

We zien een beweging naar beheer van ketens van informatiesystemen. Dit heeft als gevolg dat het niet alleen meer gaat over ‘die ene applicatie’, maar (juist) ook over de gegevensstromen en koppelingen in een portfolio van applicaties. Het gaat daarom ook vaak over integratie van systemen. 

De applicatiemanager richt ICT-systemen, applicaties en koppelingen in en beheert deze en voert regie. Daarnaast monitort en adviseert de applicatiemanager op het gebied van deze ketens en gegevensstromen.  

We verwachten de komende jaren een toename in onze integratievraagstukken. Het ontwikkelen en beheren van koppelingen wordt hierdoor steeds belangrijker. Van jou verwachten we dat je hier voldoende ervaring in hebt, waarbij jij de kansen van systeemintegratie ziet en dit helpt te realiseren. 

Wat verwachten wij van jou?  

  • Ervaring in het bouwen en beheren van koppelingen tussen systemen. 
  • ITIL versie 4 en ASL gecertificeerd en kennis van BiSL (of bereid zich te certificeren); 
  • actuele kennis van SQL, SOAP, REST, XML, API’s.
  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting Informatica (of  vergelijkbaar); 
  • een vernieuwer en teamspeler met een professionele instelling waarbij relaties en netwerken van groot belang  zijn. 
  • Relevante en actuele werkervaring op het gebied van ontwikkeling en beheer van (o.a. grafische) informatiesystemen. 
  • Relevante en actuele kennis van én ervaring met Agile/Scrum methode.
  • Ervaring met databases (MSSQL-Server, Oracle).

Wat bieden wij?  

Een afwisselende functie in een collegiaal team waar je de ruimte krijgt om te werken aan het verbeteren van de IT-functie. Daarnaast helpen we je met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.  

Het salaris bedraagt maximaal € 4.671,00 bruto per maand (salarisschaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (dat je op diverse manieren kunt besteden), goede werk-privébalans, trainingen, ontwikkelmogelijkheden en een prima werksfeer.

Wie zijn wij? 

Het team Automatisering werkt samen met het team Informatisering aan de realisatie van de geformuleerde I-Visie. Het team bestaat uit meerdere clusters. Je komt te werken in het cluster Applicatiemanagement.  Het cluster Applicatiemanagement ondersteunt de gehele gemeentelijke organisatie en haar partners bij de informatievoorziening. Daarnaast geeft Applicatiemanagement ondersteuning bij trajecten voor aanschaf en implementatie van informatiesystemen en draagt zorg voor het beheer van de aan haar toevertrouwde informatiesystemen. Het ondersteunt de organisatie met specialisaties op het gebied van managementinformatie, gegevensbeheer (en -integratie), geografische informatievoorziening en gegevensmanagement. 

Werken bij…
Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor met en ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners. Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

Informatie  

Voor nadere informatie kun je contact opnemen Nico Schrik (senior applicatiemanager) via het algemene telefoonnummer 14 0591.

Solliciteren

Heb je passie voor techniek en herken je jezelf in steekwoorden als teamspeler, analytisch, gedreven en communicatief vaardig? Dan is dit misschien de uitdaging die je zoekt!  

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór 27 maart via (junior) Applicatiemanager (vooruitindrenthe.nl). Je kunt je sollicitatie richten aan Duncan den Boer.