Junior adviseur Bedrijfsvoering

Ben jij een persoon die zich wil ontwikkelen op het gebied van bedrijfsvoeringsvraag­stukken? Heb jij minimaal een Hbo-opleiding (bijvoorbeeld bedrijfskunde) afgerond en ben jij klaar voor je eerste baan of wil je na een paar jaar ervaring een volgende stap in jouw carrière zetten? Kun jij met een frisse blik naar onze organisatie en processen kijken en nieuwe kennis binnenbrengen? Dan is onze vacature iets voor jou!

De gemeente Emmen is voor het team Financieel en Bedrijfsvoeringsadvies (FBA) op zoek naar een

Junior adviseur Bedrijfsvoering

(32 – 36 uur per week)

 

Vacaturenummer: 19.063

Wat ga je doen?

Je levert vanuit een adviserende rol ten behoeve van de organisatie basisdienstverlening (vooral gericht op de teamleiders) en collectieve dienst­verlening (vooral gericht op de organisatie als geheel). Binnen het nieuwe besturingsmodel wordt de basisdienstverlening met elkaar en als individu werkende wijs vorm geven. In de samenwerking tussen teamleider en adviseur krijgt deze zijn uiteindelijke vorm. Daarbij is binnen een aantal algemene kaders voldoende ruimte voor maatwerk in advisering door de adviseur.

De adviseur bedrijfsvoering faciliteert 4 basisrollen:

  • Expert: procesmanager planning & control; draagt zorg voor (financieel) advies; heeft regie- en aanjaagfunctie t.a.v. informatievoorziening; kennisdrager primair proces; zorg voor rechtmatigheid.
  • Handlanger: helpt met het realiseren van de organisatie- en teamdoelen, w.o. dienstverlening; zorgt voor horizontale verbinding over de teams heen; ondersteunt bij het realiseren van transitieopgaven.
  • Partner: enthousiasmeert, inspireert en heeft kritisch vermogen.
  • Ontwikkelaar: ontwikkelt (mede) organisatiesystemen, draagt (mede) zorg voor lean ingerichte processen; ontwikkelt mee aan zelfsturing teams; stimuleert persoonlijk leiderschap; experimenteert (Emmen Ontwikkelt Verder).

De collectieve dienstverlening uit zich niet in uniformiteit van de adviseurs maar juist in de diversiteit. Op basis van deze diversiteit en de kracht, die hiervan uitgaat kan vanuit de groep goed worden ingespeeld op specifieke vraagstellingen/opdrachten uit de organisatie en kan ten behoeve van de organisatie maatwerk worden geleverd.

Welke competenties vinden wij belangrijk?

Voor deze functie vinden wij de volgende competenties het belangrijkst: analytisch vermogen, inlevingsvermogen, overtuigingskracht, plannen en organiseren, samenwerken, politieke sensitiviteit, flexibiliteit en eigenaarschap.

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt minimaal een Hbo-diploma (bijvoorbeeld gericht op bedrijfskunde), affiniteit met ICT en een echte doener. Het is een juniorfunctie met name bedoeld voor starters op de arbeidsmarkt dan wel voor mensen met enige jaren ervaring die een volgende stap willen maken.

Team

Je bent lid van het cluster Advies bedrijfsvoering (AB) van het team Financieel en Bedrijfsvoerings­advies (FBA). Je werkzaamheden voer je samen uit met de 9 andere adviseurs.

Wat kunnen wij je bieden?

Het aan de functie verbonden salaris bedraagt minimaal € 2.885 bruto per maand, afhankelijk van jouw ervaring, opleiding en deskundigheid. Daarnaast ontvang je een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% over je salaris, die je naar eigen voorkeur kan besteden.

Je kunt rekenen op een prettige werksfeer, collegialiteit en ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Pieter Volders (teamleider FBA), via het telefoonnummer 14 0591.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel en ben je enthousiast?? Aarzel dan niet en stuur je sollicitatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 17 december a.s. via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Pieter Volders o.v.v. vacaturenummer 19.063.

Selectieprocedure

De selectiegesprekken vinden plaats in de tweede week van januari 2020.