Gegevensbeheerder Openbare Ruimte

Heb je altijd al een steentje willen bijdragen aan de verbetering van onze leefomgeving? Dan zijn we op zoek naar jou!

De gemeente Emmen is voor het team Beheer Openbare Ruimte (BOR) op zoek naar een:

Gegevensbeheerder Openbare Ruimte (Riolering) 36 uur

Vacaturenummer: 21.090

Standplaats: Handelsweg

 

Wat ga je doen

Als gegevensbeheerder Openbare Ruimte en dan specifiek voor het onderdeel Riolering maak je deel uit van een cluster dat zich bezig houdt met inwinnen, verwerken en verstrekken van gegevens ten behoeve van een goed functionerend rioleringssysteem. Daarnaast ondersteun je de adviseurs en beheerders Riolering door het verzamelen, karteren en muteren in de verschillende systemen. Daarnaast handel je ook contacten af en ben je aanspreekpunt voor inwoners en ondernemers inzake de bestaande en nieuwe rioolaansluitingen. Kortom, een uitdagende en dynamische functie binnen een goed samenwerkend team.

Een greep uit de dagelijkse werkzaamheden:

 • Het beheren van gemeentelijke beheerssystemen met het accent op zowel kaart- als databeheer.
 • Het proactief ophalen van informatie (o.a. revisies, inspecties) bij de civieltechnische projectleiders en beheerders en zorg dragen voor het up-to-date maken en houden van kaarten en data binnen de gestelde termijnen.
 • Het afstemmen met landelijke standaarden IMBOR, IMGEO, NCLS etc.
 • Zorgen voor het uitwisselen van beheerssystemen met externe bronnen.
 • Uitwisselen van informatie met diverse partijen in en extern d.m.v. verschillende uitwisselformaten (SufRib, RibX, Shape, Hydr, DXF, DWG, etc.
 • Het afstemmen en overleggen met de diverse beheerders, inmeters en applicatiebeheerders inzake inwinning van gegevens ten behoeve van een goed functionerend rioleringssysteem.
 • Dagelijks contact met inwoners en andere externen m.b.t. de nieuwe rioolaansluitingen.
 • De nieuwe rioolaansluitingen verwerken vanuit het gemeentelijk systeem MP nieuwe rioolaansluitingen.
 • Opdracht richting aannemer voor het realiseren van of offerte opvragen voor een nieuwe rioolaansluiting.

Wat vragen we van jou

 • Je hebt minimaal een MBO+ opleiding met voorkeur voor een afgeronde opleiding op het gebied van GEO informatie.
 • Je hebt kennis en ervaring van en met de tekenapplicatie Autocad en het beheerssysteem Obsurv of eenzelfde beheers applicatie.
 • Je hebt affiniteit met ICT en informatiesystemen.
 • Kennis hebben van wetgeving en beleid omtrent rioolaansluitingen en lozingen met diverse systemen.
 • Bereid zijn van het volgen en het succesvol afsluiten door middel van een diploma van de opleiding Rioleringstechniek van de stichting Wateropleidingen als deze nog niet in bezit is.

Daarnaast is het mogelijk om mee te draaien in de consignatiedienst en dus eventueel buiten de reguliere werktijden wilt werken. Dit laatste is geen bepalende voorwaarde. 

Kenmerkend aan jou

Je werkt systematisch en analytisch met oog voor detail.

Je hebt inzicht, kennis en een sterke affiniteit met de inrichting en het beheer van de openbare ruimte.

Je bent klantgericht en binnen de organisatie een teamplayer.

Je bent proactief en kunt duidelijk communiceren.

 

Wat bieden we jou

We vragen veel, maar je krijgt er ook veel voor terug: een uitdagende functie, de mogelijkheid om te ontwikkelen en natuurlijk professionele collega’s met wie je altijd kunt sparren. Naast een open en collegiale werkomgeving bieden we je, afhankelijk van je ervaring, opleiding en deskundigheid een salaris van maximaal € 3.176,00 (schaal 7) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% over je salaris, dat je naar eigen voorkeur kan besteden.

 

Werken bij de Gemeente Emmen
Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.
Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu
en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt. Als gegevensbeheerder speel je hierbij een belangrijke rol.  

 

 

Het team

Het team BOR is een team van loyale en betrokken mensen, aanpakkers (doeners) en vakspecialisten. Het resultaat staat voorop. We werken met planningen en overzichten en zijn een belangrijke gesprekspartner voor het bestuur en de samenleving. Er is sprake van een redelijke werkdruk.

We zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. De gebiedscoördinatoren horen ook bij het team. Zij zijn onze oren en ogen in de samenleving. We voeren taken uit in samenspraak en in opdracht van en met de Erkende Overleg Partners (EOP’s), de inwoners, ons bestuur en andere gebruikers van de openbare ruimte. We doen dit verder ook nog in samenwerking met de teams USB (Uitvoering Stad en Buiten (m.n. de serviceteams)) en SOR (Specialisten Openbaar Gebied (b.v. Begraven en Riolering).

 

Wil je meer informatie over deze functie

Neem dan contact op met Karel Niewold (teamleider) via het volgend algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 140591

 

Wil je solliciteren

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan zien we je motivatiebrief en curriculum vitae graag tegemoet. Reageren kan uiterlijk tot 6 december 2021 via vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Karel Niewold.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 15 december 2021.