Gegevensbeheer Openbare Ruimte

Heb je altijd al een steentje willen bijdragen aan de verbetering van onze leefomgeving? Dan zijn we op zoek naar jou!

De gemeente Emmen heeft bij het team Beheer Openbare Ruimte (BOR) een vacature voor een

Gegevensbeheerder Openbare Ruimte (Riolering) 36 uur

Vacaturenummer: 21.090

Standplaats: Handelsweg Emmen

 

Wat ga je doen?

Als gegevensbeheerder Openbare Ruimte ga specifiek voor het onderdeel Riolering aan de slag. Je verzamelt, verwerkt en verstrekt gegevens voor een goed functionerend rioleringssysteem. Speciaal in deze functie ondersteun je de adviseurs en beheerders Riolering. Je verzamelt, karteert en muteert in de verschillende systemen. Daarnaast handel je ook contacten af. En ben je aanspreekpunt voor inwoners en ondernemers voor bestaande en nieuwe rioolaansluitingen. Kortom, een uitdagende en dynamische functie binnen een goed samenwerkend team.

Een greep uit de dagelijkse werkzaamheden:

 • Het beheren van gemeentelijke beheerssystemen met het accent op zowel kaart- als databeheer.
 • Het proactief ophalen van informatie (o.a. revisies, inspecties) bij de civieltechnische projectleiders en beheerders. Daarnaast het up-to-date maken en houden van kaarten en data binnen de gestelde termijnen.
 • Het afstemmen met landelijke standaarden zoals IMBOR, IMGEO, NCLS.
 • Het zorgen voor het uitwisselen van beheerssystemen met externe bronnen.
 • Het uitwisselen van informatie met diverse interne en externe partijen door middel van verschillende uitwisselformaten zoals SufRib, RibX, Shape, Hydr, DXF, DWG.
 • Het afstemmen en overleggen met de diverse beheerders, inmeters en applicatiebeheerders voor de inwinning van gegevens voor een goed functionerend rioleringssysteem.
 • Dagelijks contact met inwoners en andere externen over nieuwe rioolaansluitingen.
 • Het verwerken van nieuwe rioolaansluitingen vanuit het gemeentelijk systeem MP nieuwe rioolaansluitingen.
 • Het contact met de aannemer voor het realiseren van, of offerte opvragen voor, een nieuwe rioolaansluiting.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt minimaal een MBO+ opleiding met voorkeur voor een afgeronde opleiding op het gebied van GEO informatie.
 • Je hebt kennis en ervaring van en met de tekenapplicatie Autocad en het beheerssysteem Obsurv of eenzelfde beheersapplicatie.
 • Je hebt affiniteit met ICT en informatiesystemen.
 • Je hebt kennis van wetgeving en beleid omtrent rioolaansluitingen en lozingen met diverse systemen.
 • Je bent bereid het diploma van de opleiding Rioleringstechniek van de stichting Wateropleidingen te behalen als je deze nog niet hebt.

Kenmerkend aan jou

 • Je werkt systematisch en analytisch met oog voor detail.
 • Je hebt inzicht, kennis en een sterke affiniteit met de inrichting en het beheer van de openbare ruimte.
 • Je bent klantgericht en binnen de organisatie een teamplayer.
 • Je bent proactief en qua communicatie duidelijk, zowel mondeling als schriftelijk.

 

Wat bieden we jou?

We vragen veel, maar je krijgt er ook veel voor terug: een uitdagende functie, de mogelijkheid om je te ontwikkelen en natuurlijk professionele collega’s met wie je altijd kunt sparren. Naast een informele, open en collegiale werkomgeving bieden we je, afhankelijk van je ervaring, opleiding en deskundigheid een salaris van maximaal € 3.176,00 (schaal 7) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% over je salaris, dat je naar eigen voorkeur kunt besteden.

 

Het team

Het team BOR is een team van loyale en betrokken mensen, aanpakkers (doeners) en vakspecialisten. Het resultaat staat voorop. We werken met planningen en overzichten en zijn een belangrijke gesprekspartner voor het bestuur en de samenleving. Samen zetten we onze schouders eronder. We zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. De gebiedscoördinatoren horen ook bij het team. Zij zijn onze oren en ogen in de samenleving. We voeren taken uit in samenspraak en in opdracht van en met de Erkende Overleg Partners (EOP’s), de inwoners, ons bestuur en andere gebruikers van de openbare ruimte. We doen dit verder ook nog in samenwerking met de teams USB (Uitvoering Stad en Buiten, vooral met de serviceteams) en SOR (Specialisten Openbaar Gebied zoals Begraven en Riolering).

 

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Karel Niewold (teamleider) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen 140591.

 

Wil je solliciteren?

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan zien we je motivatiebrief en curriculum vitae graag tegemoet. Reageren kan uiterlijk tot en met 26 oktober via vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Karel Niewold.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 1 november aan de Handelsweg in Emmen.