Financieel medewerker Bedrijfsvoering Activa en Treasury

Het team financiën zorgt voor een optimale borging van juiste en actuele financiële informatie, controle en verantwoording. Aan de basis staat een optimale inrichting van financieel beheer, - beleid en de planning & control cyclus. In verband met pensionering hebben wij ruimte voor een;

Financieel medewerker Bedrijfsvoering Activa en Treasury

(24 uur per week)

Vacaturenummer: 23.019

Wat ga je doen?

De nadruk in deze functie ligt op de treasury. In deze functie werk je nauw samen met de treasurer. Je monitort de kasstroom ontwikkelingen en vertaalt deze naar prognoses (planning) en zet deze af tegen de realisatie. Hierbij heb je regelmatig afstemming met diverse vakinhoudelijke teams binnen de organisatie.

Tevens draag je zorg voor de inrichting en het beheer van de leningenadministratie en de formalisatie van de documentatie van financiële transacties, hierbij gebruikmakend van het treasury softwarepakket. Dit doe je zowel voor te verstrekken als aan te trekken geldleningen, waarbij je indien nodig contact hebt met de geldnemer/geldgever.

Je bent de spin in het web omtrent betalingsverkeer, je onderhoudt contacten met de (huis)bankier en bent proactief betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en kunt dit vertalen richting de organisatie.

Wat vragen wij

  • Je hebt een passende afgeronde opleiding in de financiële, bedrijfs- of economische richting op MBO/HBO niveau.
  • Je hebt ervaring of affiniteit met (administratieve) treasury werkzaamheden
  • Je bent leergierig, proactief, zelfstandig, daadkrachtig, accuraat en beschikt over goede communicatieve vaardigheden

Wat bieden wij jou

Wij bieden je een afwisselende en uitdagende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Met de functie van ‘financieel med. bedrijfsvoering activa en treasury’ kun je bij ons maximaal €4.208,00 bruto per maand (schaal 9) verdienen bij een volledige werkweek van 36 uur.

Naast je salaris bieden we je graag nog meer: een goede werk-privébalans (o.a. door hybride werken), talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en een prima werksfeer. Daarnaast bieden wij je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB is maar liefst 17,05% van je salaris! Je kunt jouw IKB (maandelijks) laten uitbetalen of besteden aan bijvoorbeeld verlof, studie (als deze niet door ons vergoed wordt), fiscaal woon- en werkverkeer of een fietsregeling.

 

Benieuwd naar je toekomstige collega's?

Het team Financiën bestaat uit de sub-teams financieel advies, financieel consulenten, financieel beheer, overige administratie en de debiteuren- & crediteurenadministratie. Het team bestaat uit zo’n 40 collega’s. Samen spelen zij een belangrijke rol binnen de primaire processen van onze organisatie. De meeste collega’s werken afwisselend thuis en op het gemeentehuis waardoor men elkaar toch regelmatig ziet. Je kunt dus rekenen op goede faciliteiten om thuiswerken mogelijk te maken (laptop, telefoon).

Werken bij de gemeente Emmen

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

Wil je meer informatie over deze functie?

Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met Agnetha Berghuis (Treasurer), via het algemene telefoonnummer van de Gemeente Emmen: 14 0591. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Henk Aalders (interim teamleider Financiën) via hetzelfde algemene nummer.

 

Solliciteren
Zie jij jezelf als onze collega? Reageer dan nu! Stuur je brief en CV vóór 20 maart a.s. via  Financieel medewerker Bedrijfsvoering Activa en Treasury (vooruitindrenthe.nl)Je kunt je brief richten aan Henk Aalders.

De selectiegesprekken staan gepland op 27 maart 2023.