Ervaren adviseur financiën

Ben je zowel financieel sterk op de cijfers als op de relatie? En lijkt het je leuk om bij de gemeente Emmen te werken? Dan is deze baan iets voor jou!

De gemeente Emmen is voor het team Financieel en Bedrijfsvoeringsadvies (FBA) op zoek naar een

Ervaren adviseur financiën (32 – 36 uur per week)

Vacaturenummer: 21.016

Wat ga je doen?

Als ervaren adviseur financiën ben je breed inzetbaar voor de taken van het cluster financieel advies. We verwachten dat je je bezig houdt met planning en control (P&C), advisering en beleidsinbreng op met name financieel gebied. Je bent daarnaast ook goed in staat om over de grenzen van het financiële vakgebied heen te kijken.

In deze functie ben je als coördinator van de begroting / jaarrekening procesmatig (vaak als voorzitter van werkgroepen) en inhoudelijk verantwoordelijk voor de totstandkoming en de kwaliteit van de stukken en de gehele bestuurlijke afhandeling. Dit gaat van het opstellen van de richtlijnen tot de behandeling van de stukken in de raad. Tijdens het proces onderhoud je proactief contacten met de betrokken collega’s van alle teams, het CMT, college, griffie en de accountant.  

Daarnaast adviseer je over met name financiële aspecten binnen de meer complexe dossiers en signaleert trends en risico’s waarvoor passende financiële beleidskaders en/of financiële informatievoorziening nodig zijn.

Tevens draag je inhoudelijk bij aan financiële, beleids- en P&C-producten waar het team primair verantwoordelijk voor is.

In samenwerking met de collega’s van andere teams lever je een gedegen bijdrage aan de productontwikkeling en –innovatie op het terrein van planning & control.

Welke competenties vinden wij belangrijk?

Voor deze functie vinden wij de volgende competenties het belangrijkst: analytisch vermogen, inlevingsvermogen, overtuigingskracht, plannen en organiseren, communiceren, helicopterview, samenwerken, politieke sensitiviteit, flexibiliteit en eigenaarschap.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt aantoonbaar WO werk- en denkniveau.
  • Je hebt meerdere jaren ervaring in het vakgebied en specifiek met het opstellen / coördineren van de begroting, jaarrekening en bestuursrapportages.
  • Je hebt kennis van het BBV (Besluit Begroten en Verantwoorden).

Wat kunnen bieden we jou

Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 5.169,00 bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring, opleiding en deskundigheid. Daarnaast ontvang je een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% over je salaris, dat je naar eigen voorkeur kan besteden.

Je kunt rekenen op een prettige werksfeer, collegialiteit en ruimte voor eigen inbreng en ontplooiing.

Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Team

Binnen het team FBA onderkennen we twee clusters namelijk het cluster financieel advies (FA) en het cluster adviseurs bedrijfsvoering (AB). De vacature is binnen het cluster FA.

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Agnetha Berghuis (adviseur financiën), via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Herken jij jezelf in dit profiel en ben je enthousiast?? Aarzel dan niet en stuur je sollicitatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 8 maart via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Agnetha Berghuis.

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus vinden de

selectiegesprekken digitaal plaats (via Teams).

Selectieprocedure

Deze vacature staat open voor zowel interne medewerkers als externe kandidaten, waarbij de interne medewerkers voorrang krijgen volgens de daarvoor geldende selectieprocedure.