Drie medewerkers riolen/pompen/gemalen/chauffeur combi

Voor het team Specialisten Openbaar Gebied (SOR) zoeken wij

Drie medewerkers riolen/pompen/gemalen/chauffeur combi

Het werkterrein

Het cluster riool verzorgt het preventief onderhoud aan de riolering en lost dag en nacht de mechanische storingen in het riool op. Ze zorgt voor het goed (blijven) functioneren van voorzieningen voor de inzameling van afvalwater, hemelwater en grondwater en het registreren en afhandelen van meldingen en storingen. De meldingen komen via ons meldpunt binnen en komen bij het cluster via de werkvoorbereiders en de opzichter cluster riool. Hij zorgt ook voor de dagelijkse aansturing.  

Wat houdt de functie in

Aangezien een goed werkend rioleringssysteem een basisvoorziening is binnen de gemeente moet deze voorziening altijd gegarandeerd zijn. Je zorgt er voor dat de riolen, pompen en gemalen naar behoren functioneren. Het werk bestaat uit preventief onderhoud, het oplossen van mechanische storingen, het assisteren van de rioolmonteurs, het assisteren bij onderzoek naar de staat van het riool en het inspringen bij calamiteiten. Jouw werkzaamheden kunnen bijvoorbeeld zijn: het ontstoppen van huisaansluitingen en klein onderhoud aan druk/vacuümpompen riool.

Je bestuurt bij toerbeurt de combi. Met dit stuk indrukwekkend gereedschap leeg je kelders, putten en gemalen. Je bent betrokken bij het onderhoud van vijvers en fonteinen. Je wordt ingezet bij kleine camera inspecties van het riool. Het kan zijn dat er putten of kolken opgemetseld moeten worden of ander onderhoud aan het riool. Bij het ontstoppen van huis aansluitingen kun je gebruik maken van de “raket” een kleine riool ontstopper of van de waterbus.

Je hebt ook te maken met de administratie behorende bij de werkzaamheden. Er wordt gebruik gemaakt van Smart Asset Management (SAM) en andere digitale ondersteuning en registratie. Ten behoeve hiervan moeten ook meterstanden uitgelezen worden en worden grondwaterstanden bij gehouden.

Je bent werkzaam door de gehele gemeente Emmen in een ploeg van ongeveer tien leuke collega’s met een grote mate van zelfstandigheid.

Wat heb je nodig

Tenminste een MBO 2 opleiding en/of aantoonbaar werk- en denkniveau.

Een groot rijbewijs/chauffeursdiploma, aangevuld met code 95. Heb je dit niet dan krijg je deze opleiding aangeboden.

Vaardigheden

Je moet beschikken over goede contactuele eigenschappen. Je bent dienstverlenend en staat open voor vragen van klanten/inwoners. Je wilt graag zelfstandig werken maar je bent ook een teamspeler. Je hebt ‘gevoel’ bij het grijze werk, en je hebt enige technisch inzicht. Je bent onderdeel van de consignatie dienst en bent volgens rooster buiten kantooruren oproepbaar.

Algemene informatie 

Team SOR bestaat uit 35 medewerkers met heel verschillende persoonlijkheden en professionele vaardigheden. Het is een team met loyale en betrokken mensen, aanpakkers (doeners), vakspecialisten. Naast onderhoud in het riool worden vanuit dit team ook onderhoudswerkzaamheden op het gebied van bomen en begraafplaatsen verricht. Daarnaast is het toezicht op onderhoud door de hoofdaannemers van de gemeente Emmen in dit team belegd. Er is veel onderling contact en verbinding met de teams Uitvoering Stad en Buiten ( USB) en Beheer Openbare Ruimte (BOR) en gebiedscoördinatie.

Wat bieden we jou

Een leuke functie, met ruimte en verantwoordelijkheid in een uitvoerend team. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 2.765,00 bruto per maand (salarisschaal 5) bij een 36-urige werkweek. Dit wordt aangevuld met 17,05% IKB (Individueel keuze budget bestaande uit vakantiegeld en eindejaarsuitkering).

Het volgen van opleidingen t.b.v. de uitvoering van de functie zoals veilig werken in besloten ruimten en andere opleidingen en de vaccinaties worden door het team aangeboden en zijn ten dele verplicht.

Ben je goed ingewerkt in de functie, gaan de werkzaamheden je gemakkelijk af en wil je je verder ontwikkelen? Een opleiding tot bijvoorbeeld elektromonteur behoort tot de mogelijkheden!

Wil je meer informatie over de functie?

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Ron Struijk (teamleider SOR) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór 18 juni 2021 via deze site https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Ron Struijk