Financieel Consulent

Het team financiën zorgt voor een optimale borging van juiste en actuele financiële informatie, controle en verantwoording. Aan de basis staat een optimale inrichting van financieel beheer, - beleid en de planning & control cyclus. Momenteel bevindt de organisatie zich in een afrondende fase van de Herinrichting van de Financiële kolom. In verband met het intern doorstromen van een collega hebben wij per direct ruimte voor een;

 Financieel Consulent  (36 uur)

Visie cluster financieel consulent

De financieel consulent werkt vanuit de 1e lijn samen met alle organisatieonderdelen aan de oplevering van kwalitatief hoogstaande financiële producten. De financieel consulent is verantwoordelijk voor een financiële basis die op orde is en waaruit directe operationele ondersteuning op het gebied van planning & control kan plaatsvinden. Dit doen we door financieel in control te zijn en volledige, tijdige en kwalitatief hoogstaande betrouwbare informatie te geven. In duo’s (financieel consulent en medewerker financieel beheer) verzorgen wij de voornoemde ondersteuning op een zodanige wijze dat continuïteit is gewaarborgd. De financieel consulenten werken nauw samen met de medewerkers, waarbij de nadruk van de financieel consulenten ligt op de meer complexe en adviserende werkzaamheden. De financieel consulent is het eerste aanspreekpunt. We hebben een flexibele, proactieve en doelgerichte dienstverlening zonder daarbij de verantwoordelijkheid en inhoud over te nemen.

Wat ga je doen?

  • Als financieel consulent ben je het eerste aanspreekpunt op het gebied van financiën.
  • In dit geval voor de aandachtteams van de inhoudelijke clusters Economie & Leefomgeving en Bedrijfsvoering.
  • Bied je ondersteuning bij de Planning & Control cyclus (kadernota, bestuursrapportages, begroting, rapportages loonsom/inhuur, jaarrekening)
  • College- en raadsvoorstellen: ondersteunen bij het opstellen van de financiële paragraaf en de begrotingswijziging
  • Administratieve hygiëne/controle: verantwoordelijk voor concern brede administratieve thema’s.
  • Financiële analyse taakvelden.
  • Tarieven: berekenen uurlonen en componenten.

Wat vragen wij

  • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding in de financiële, bedrijfs- of economische richting. Wanneer je bijna klaar bent met deze opleiding nodigen wij jou ook van harte uit om te solliciteren. Wij staan open voor nieuw en jong talent, maar ook voor ervaren collega’s op financieel overheidsterrein.
  • Je bent bereid om relevante opleidingen en cursussen te volgen met betrekking tot overheidsfinanciën en wet- en regelgeving van het werkveld, zoals de BBV (Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten). 
  • Je bent leergierig, proactief, zelfstandig en daadkrachtig.

Wat bieden wij jou

Wij bieden je een afwisselende en uitdagende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Met de functie van Financieel Consulent kun je bij ons maximaal € 4671,00  bruto per maand (schaal 10) verdienen bij een volledige werkweek van 36 uur.

Naast je salaris bieden we je graag nog meer: een goede werk-privébalans (o.a. door hybride werken), talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en een prima werksfeer. Daarnaast bieden wij je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB is maar liefst 17,05% van je salaris! Je kunt jouw IKB (maandelijks) laten uitbetalen of besteden aan bijvoorbeeld verlof, studie (als deze niet door ons vergoed wordt), fiscaal woon- en werkverkeer of een fietsregeling.

Benieuwd naar je toekomstige collega's?

Het team Financiën bestaat uit de sub-teams financieel advies, financieel consulenten, financieel beheer, overige administratie en de debiteuren- & crediteurenadministratie. Het team bestaat uit ruim 35 collega’s. Samen spelen zij een belangrijke rol binnen de primaire processen van onze organisatie. De meeste collega’s werken afwisselend thuis en op het gemeentehuis waardoor men elkaar toch regelmatig ziet. Je kunt dus rekenen op goede faciliteiten om thuiswerken mogelijk te maken (laptop, telefoon).

Waarom werken bij de gemeente Emmen

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt. Als Financieel Consulent speel je hierbij een belangrijke rol.  

Wil je meer informatie over deze functie?

Voor vragen kun je contact opnemen met Henk Aalders (Teamleider Financiën) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen 14 0591.

Solliciteren? 

Zie jij jezelf als onze nieuwe financieel consulent? Reageer dan nu! Stuur je brief en curriculum vitae vóór 20 maart a.s. Financieel Consulent (vooruitindrenthe.nl) Je kunt je brief richten aan Henk Aalders.

De selectiegesprekken vinden onder voorbehoud plaats in week 12 op 23 maart.