cultuurtechnische werkvoorbereider-toezichthouder

Emmen heeft grote plannen! We knappen het centrum van Emmen op, we doen dorps- en wijkvernieuwingen, rioolreconstructies en we begeleiden burgerinitiatieven. We werken aan het bereikbaar houden van de stad en het buitengebied. En we spelen in op de klimaatveranderingen door o.a. overtollig hemelwater een plaats te geven en door het gebruik van duurzame manieren van vervoer te stimuleren. Met 2600 hectare openbaar groen en 110.000 bomen is Emmen met recht een groene gemeente! Veelzijdigheid troef dus. Hier werken wij met veel mensen aan. Wij werken intensief samen met onze Erkende Overleg Partners, de wijk- en dorpsraden, om gezamenlijk invulling te geven aan hun wensen en behoeften in de openbare ruimte. Een speerpunt van onze gemeente is dan ook: ‘Meer van de samenleving, een andere overheid’.

De gemeente Emmen is voor het team Projecten Openbare Ruimte (POR) op zoek naar een:

cultuurtechnische werkvoorbereider-toezichthouder (36 uur per week)

Vacaturenummer: 21.033

Wat ga je doen

In algemene zin lever je de cultuurtechnische input voor diverse werkzaamheden. Jouw opdrachten komen zowel voort uit projecten binnen POR (Projecten Openbare Ruimte) als opdrachten vanuit team BOR (Beheer Openbare Ruimte). Voor 50% van jouw beschikbare tijd teken, ontwerp en calculeer je; bovendien stel je contractdocumenten op. Voor groot- of kleinschalige plannen, zoals groenreconstructies, ga je heel zelfstandig te werk: je regelt, overlegt en organiseert. Met de andere 50% beschikbare tijd houdt je toezicht op - en verzorg je de directievoering voor de diverse cultuurtechnische werken.

Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • het doen van inventarisaties zoals o.a. Bomen Effect Analyses en het opstellen van beplantingsplannen voor groenreconstructies, speelplaatsen of andere (groen)plannen
 • het uitwerken van cultuurtechnische ontwerpen tot inrichtingsplannen en groenbestekken
 • het integraal samenwerken in projectgroepen met o.a. ontwerpers, civiele -en verkeerskundige collega’s, beheerders
 • het houden van toezicht en directievoering op de uitvoering van cultuurtechnische werken
 • het in nauw contact staan met de omgeving (aannemer, particulieren, belanghebbenden)
 • het bijhouden en implementeren van kennis, technieken en informatie op het gebied van groen/cultuurtechniek

Kenmerkend aan jou

Met jouw organisatietalent coördineer en plan je moeiteloos jouw werkzaamheden. Je ontzorgt jouw opdrachtgevers. Er wordt van je verwacht dat je meedenkt en proactief handelt. Een pragmatische instelling wordt gewaardeerd, waarbij je denkt in kansen in plaats van beperkingen. Je draagt bij aan kwaliteitsverbetering en bent in staat bruggen te slaan en integraal samen te werken. Daarnaast ben je een enthousiaste, proactieve collega die communicatief sterk, toegankelijk en accuraat is. En je bent in staat zelfstandig te werken binnen een soms hectische werkomgeving.

Wat vragen wij

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau op basis van een relevante opleiding (minimaal MBO niveau)
 • Je hebt goede kennis van de CROW-beeldkwaliteitssystematiek, Autocad en RAW-systematiek.
 • Een uitgebreide plantenkennis die je optimaal toepast.
 • Ervaring in het bedrijfsleven is een pré.
 • Je bent bereid om zo nu en dan in de avonduren deel te nemen aan informatieavonden en overleg met klankbordgroepen, et cetera.

Wat bieden wij jou?

Het team POR is een resultaatgericht team met dat veel met elkaar overlegt. We investeren veel in het verrijken van kennis en vaardigheden van medewerkers. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 4.048,00 bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (dat je op diverse manieren kunt besteden), goede werk-/privébalans, training- en ontwikkelmogelijkheden en een prima werksfeer.

 

Het team

Team POR is een team waarbij het te behalen resultaat wordt ervaren als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Binnen POR werken projectleiders, ontwerpers, werkvoorbereiders, adviseurs en directievoerders nauw samen in projectteams aan de voorbereiding en realisatie van projecten in de openbare ruimte. Projecten met een mix van civieltechnische- en cultuurtechnische vraagstukken. Dit doen we projectmatig en steeds duurzamer. Projectleiders sturen hierbij het proces en de projectteams aan. Van initiatief tot overdracht naar beheer. We werken aan uiteenlopende opdrachten zoals grootschalige reconstructies of ruimtelijke plannen maar ook aan reconstructies in het kader van beheer en onderhoud.

 

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Vincent Fennis (teamleider POR) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór 1 augustus via https:// vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Vincent Fennis o.v.v. vacaturenummer 21.033.