Beleidsmedewerker Openbare Ruimte

Ben jij iemand met een open vizier en vind je het leuk om beleid te maken? Mooi, want dan is deze veelzijdige functie voor jou. En je doet het niet alleen, je werkt intensief samen met collega’s uit verschillende teams. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

De gemeente Emmen is voor het team Beheer Openbare Ruimte (BOR) op zoek naar een

Beleidsmedewerker (28 - 32 uur per week)

Vacaturenummer 22.114

Dit doe je

Je maakt beleid op alle aspecten die spelen in het beheer van de openbare ruimte.

Concreet betekent dit het volgende:

 • Je hebt een coördinerende en trekkende rol voor ruimtelijke beleidsopgaven en bent verantwoordelijk voor de afstemming met de diverse disciplines om gezamenlijk ook de opgave tot een goed eind te brengen.
 • Je bereidt bestuurlijke afwegingen voor in de vorm van adviezen, memo’s en bestuurlijke besluiten voor college en Raad met betrekking tot wettelijke werkzaamheden en overige zaken op ruimtelijk gebied.
 • Je adviseert, pro actief en reactief, aan je interne collega’s, management en bestuur.
 • Je draagt team overschrijdend bij aan en zorgt voor feedback bij de ontwikkeling van beleid, het opstellen van beleidsregels, de doorontwikkeling van beleidsregels waarbij rekening houdend met de uitvoering van het beheer van de openbare ruimte.

Dit ben jij

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding aangevuld met kennis en ervaring als beleidsmedewerker of in een vergelijkbare functie.
 •  Kennis van het beheer van de openbare ruimte is een pré.
 • Je bent klant- en kwaliteitsgericht en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Je bent in staat om goed te luisteren en kunt ook anderen van je deskundig afgewogen advies overtuigen.
 • Je kunt goed coördineren en samenbrengen van de diverse belangen binnen de beleidsmatige thema’s (teamoverstijgend).
 • Je hebt gevoel voor de belangen van de samenleving.
 • Je bent een verbinder en maakt doelbewust gebruikt van de benodigde deskundigheid in je eigen netwerk zowel intern als extern.
 • Je bezit een goede antenne voor bestuurlijke verhoudingen.
 • Je bent creatief, flexibel en initiatiefrijk.
 • Je hebt een nuchtere en doelgerichte persoonlijkheid die denkt in kansen en niet in beperkingen. 

 Team

Het team BOR en Gebiedscoördinatie is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Daarnaast maken de gebiedscoördinatoren deel uit van dit team. We voeren taken uit in samenspraak en in opdracht van en met de Erkende Overleg Partners (EOP’s), de inwoners, ons Bestuur en andere gebruikers van de openbare ruimte. We doen dit verder ook nog in samenwerking met de teams Uitvoering Stad en Buiten (USB) en Specialisten Openbaar Gebied (SOR).

De functie beleidsmedewerker is gepositioneerd in team BOR. Dit team bestaat uit circa 35 medewerkers die grotendeels gaan over de advisering over en het beheer en het onderhoud van de openbare ruimte. Het betreft hier de volgende werkvelden:

 • parkeren;
 • afval (inzameling);
 • beheer openbaar groen, beheer wegen, beheer kunstwerken, beheer riool, beheer gemalen, verkeerstellingen en verkeersomleidingen, toezicht op ondergrondse infrastructuur (kabels en leidingen), toezicht op de Veenvaart;
 • planning, administratie en werkvoorbereiding voor de andere teams USB en SOR;
 • data muteren groen, grijs en riolering;
 • verkoopsnippergroen;
 • gebiedscoördinatie via de gebiedscoördinatoren;
 • contractbeheer, subsidieverstrekking (bijvoorbeeld Dierenambulance en Dierenopvang).

 Het team BOR is een team van loyale en betrokken mensen, aanpakkers (doeners) en vakspecialisten. Het resultaat staat voorop. We werken met planningen en overzichten en zijn een belangrijke gesprekspartner voor het bestuur en de samenleving, waar we wekelijks op vrijwel alle onderwerpen mee aan tafel zitten. Er is sprake van een behoorlijke werkdruk.

Werken bij de gemeente Emmen
Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.  

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

 

Dit bieden wij

Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 4.671,00 (schaal 10) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring, opleiding en deskundigheid. Naast jouw salaris beschik je over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen, in te zetten voor je vitaliteit of er vakantie uren van te kopen. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden, een eigen mobiele telefoon, laptop en studiefaciliteiten.

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Karel Niewold (teamleider) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Wil je solliciteren?

Ben je enthousiast over bovenstaande? Reageer dan vóór 23 januari 2023. Je kunt je motivatiebrief en curriculum vitae richten aan Karel Niewold via Beleidsmedewerker Openbare Ruimte (vooruitindrenthe.nl)

De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 31 januari a.s.