Clustercoördinator/Senior Adviseur Inkoop

Ben je die adviseur met een frisse, strategische blik? Voel je je in je element in een dynamische omgeving? En wil je meehelpen aan de verdere ontwikkeling van de organisatiebrede inkoopfunctie binnen de gemeente Emmen. Dan is deze functie wellicht jou op het lijf geschreven.

De gemeente Emmen is voor het team Juridische zaken, Verzekeringen & Inkoop (JVI) op zoek naar een

 

Clustercoördinator/Senior Adviseur Inkoop (36 uur per week)

vacaturenummer: 21.082

 

Dit ga je doen

Je bent de spin in het web voor alles wat met inkoop en aanbestedingen te maken heeft. Je bent als (strategisch) adviseur en clustercoördinator inkoop een klankbord voor zowel bestuur, directie, organisatie en de inkoopadviseurs. Je signaleert nieuwe ontwikkelingen, ziet toe op de juiste uitvoering en borging van het beleid en legt hierover verantwoording af. Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van de inkoopkalender en spendanalyses en het gebruik en beheer van Negometrix. Je stelt de inkoopjaarplannen op en levert hoogwaardige inkoopadviezen en inkoopstrategieën af.

De functie heeft tevens een coördinerend karakter. Voor de inkoopadviseurs ben je het eerste aanspreekpunt, de sparringpartner en coördineert de uitvoering van de aanbestedingstrajecten. Je voert in de basis geen aanbestedingstrajecten uit. Daar heb je wel voldoende ervaring in opgedaan. Door de vermelde verantwoordelijkheidsgebieden sta je volop met je ‘poten in de klei’.

Het is goed te weten dat de gemeente Emmen onlangs is gestart met het formuleren van nieuw strategisch inkoop- & aanbestedingsbeleid. Daarin worden de thema’s duurzaamheid, mvi, innovatie, stimulering lokale economie en SROI meer benadrukt. Dit als eerste stap tot een doorontwikkeling van de organisatiebrede inkoopfunctie, waarin contract- & leveranciersmanagement, de rol en meerwaarde van inkoop en de effectiviteit van de totale inkoopketen onderdelen zijn. Hoe eerder jij beschikbaar bent, des te eerder jij je expertise kunt inbrengen.

 

Kenmerkend aan jou

Inkoop verbindt de markt met onze bedrijfsvoering. Dat geeft inkoop een integraal strategisch karakter. Jij snapt hoe die business werkt, kent die markt en kan in dat brede speelveld volwaardig meepraten. Je signaleert en begrijpt de politiek bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen. Zakelijk en bedrijfsmatig op de inhoud en altijd oog voor de menselijke maat en relatie. Je bent toegankelijk en aanspreekbaar. Je communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, zijn ruimschoots aanwezig. In een dergelijke functie mag je senioriteit en autoriteit uitstralen, zonder autoritair te zijn.

 

Wat vragen wij?

Een enthousiaste HBO-er, met specialisatie Inkoop. Uiteraard heb je NEVI 1 & 2 of gelijkwaardig. Je kennis van het actuele aanbestedingsrecht, Gids Proportionaliteit en het ARW2016 is ruimschoots ontwikkeld. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een overheidsorganisatie met (complexe) aanbestedingen. Ervaring in de toepassing van de genoemde beleidsthematieken is noodzakelijk.

 

Wat bieden we jou

Een boeiende baan met grote diversiteit qua werkzaamheden. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 5.872,00 bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring en deskundigheid. Daarnaast ontvang je Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (bruto) over je salaris, dat je naar eigen voorkeur kunt besteden.

 

Wie zijn wij?

Binnen het team JVI zijn 4 clusters gebundeld te weten Inkoop, Klachten, Verzekeringen en Juridische Zaken, totaal ca. 20 fte.

Het cluster Inkoop begeleidt aanbestedingen en voorziet de organisatie van inkoopadviezen van uiteenlopende inkoopvraagstukken zoals deze voorkomen bij een 100.000+-gemeente. Doelmatigheid en rechtmatigheid zijn daarbij de uitgangspunten. Daarnaast is centrale regie van contractbeheer bij dit cluster belegd.

 

Meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Jan Kiers (teamleider JVI) via telefoonnummer 06-50255768 of e-mail j.kiers@emmen.nl.

 

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie en wil je jouw expertise inzetten? Reageer dan vóór 21 september via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl, ter attentie van Jan Kiers.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang boven externe kandidaten.