Civieltechnisch werkvoorbereider

Emmen heeft grote plannen! We knappen o.a. het centrum van Emmen op, we werken aan dorps- en wijkvernieuwingen, begeleiden burgerinitiatieven en het bereikbaar houden van de stad en het buitengebied. Daaronder valt ook de aanpak van de Rondweg (N391) en de weg Emmen-Klazienaveen (N862). We spelen in op de klimaatveranderingen door overtollig hemelwater een plaats te geven, oplossingen te bieden die hittestress verminderen of door het gebruik van duurzame manieren van vervoer te stimuleren. Veelzijdigheid troef dus. Wij zijn als team Projecten Openbare Ruimte (POR) van de gemeente Emmen op zoek naar een sociale collega die van aanpakken weet. Ben jij die enthousiaste en proactieve civieltechnisch werkvoorbereider die toe is aan een nieuwe uitdaging? Lees dan gauw verder!

De gemeente Emmen is voor het team Projecten Openbare Ruimte (POR) op zoek naar een:

 Civieltechnisch werkvoorbereider (36 uur per week)

Vacaturenummer: 20.066

Wat ga je doen

In algemene zin lever je de civieltechnische input voor diverse werkzaamheden. Je tekent, ontwerpt, calculeert. Ook ben je bezig met contractdocumenten. Je werkt mee aan inrichtingsplannen en zorgt er daarna voor dat projecten aanbesteding gereed worden gemaakt door inrichtingsplannen uit te werken tot contractdocumenten. Soms coördineer je de uitvoering van technische onderzoeken. Een greep uit jouw werkzaamheden: het uitwerken van civieltechnische ontwerpen tot inrichtingsplannen of andere contractdocumenten, het integraal samenwerken in projectgroepen met o.a. projectleiders, ontwerpers, adviseurs en directievoerders (civiele -, verkeerskundige – en cultuurtechnische collega’s) en het bijhouden en implementeren van kennis, technieken en informatie op het gebied van civiele techniek.

Het team

Team POR is een team waarbij het te behalen resultaat wordt ervaren als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Binnen team POR werken projectleiders, ontwerpers, werkvoorbereiders, adviseurs en directievoerders nauw samen in projectteams aan de voorbereiding en realisatie van projecten in de openbare ruimte. Projecten met een mix van civieltechnische- en cultuurtechnische vraagstukken. Dit doen we projectmatig en steeds duurzamer. Projectleiders sturen hierbij het proces en de projectteams aan. Van initiatief tot overdracht naar beheer. We werken aan uiteenlopende opdrachten zoals grootschalige reconstructies of ruimtelijke plannen maar ook aan reconstructies in het kader van beheer en onderhoud.

Kenmerkend

Je bent enthousiast, proactief, communicatief sterk, toegankelijk en accuraat. Daarnaast ben je in staat zelfstandig te werken binnen een soms hectische werkomgeving. Je ontzorgt jouw opdrachtgevers en met jouw organisatorisch talent coördineer en plan je moeiteloos jouw werkzaamheden, waarbij tijdsdruk een rol kan spelen. Er wordt van je verwacht dat je meedenkt en proactief handelt. Een pragmatische instelling wordt gewaardeerd, waarbij je denkt in kansen in plaats van beperkingen. Je draagt bij aan kwaliteitsverbetering en bent in staat bruggen te slaan en integraal samen te werken. Het zou geweldig zijn als je verstand hebt van geïntegreerde contracten of ervaring uit het bedrijfsleven meebrengt. Jou inzetten als toezichthouder tijdens de realisatie van projecten behoort ook tot de mogelijkheden.

Wat verwachten wij van jou?

Je beschikt over minimaal MBO werk- en denkniveau op basis van een relevante opleiding in de civiele techniek. Je hebt enkele jaren relevante werkervaring of je bent een enthousiaste en gedreven starter die aan de slag wil als civieltechnisch werkvoorbereider. Ervaring met Autocad en kennis van de RAW-systematiek is een pré. Je bent bereid om zo nu en dan in de avonduren deel te nemen aan informatieavonden en overleg met klankbordgroepen..

Wat bieden wij jou?

Team POR is een resultaatgericht team met een open communicatie. We vragen veel, maar je krijgt er ook veel voor terug: een uitdagende functie, dé mogelijkheid om je te ontwikkelen en natuurlijk professionele collega’s met wie je altijd even kunt sparren. We investeren veel in het verrijken van kennis en vaardigheden van medewerkers. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 3.591,00 bruto per maand (schaal 8) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris (inclusief 8% vakantietoeslag) dat je naar eigen voorkeur kan besteden. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Vincent Fennis (teamleider POR) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie? Dan zien we je motivatiebrief en curriculum vitae graag tegemoet. Reageren kan vóór 21 januari 2021 via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Vincent Fennis.

De selectiegesprekken staan gepland (onder voorbehoud) in de week van 28 januari. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus vinden deze digitaal plaats via Teams.

Selectieprocedure

Deze vacature staat open voor zowel interne medewerkers als externe kandidaten, waarbij de interne medewerkers voorrang krijgen volgens de daarvoor geldende selectieprocedure.