Buurtsportcoach

Word jij blij als je andere mensen in beweging krijgt, letterlijk én figuurlijk? Zie jij altijd kansen om via sport en bewegen ook maatschappelijke uitdagingen op te pakken? En maakt het je niet uit of deelnemers jong of oud zijn, vaardig of (nog) niet? Sterker nog: gaat jouw hart sneller kloppen bij de niet standaard doelgroepen? Én wil jij bijdragen aan een actieve gezonde leefstijl voor onze bewoners? Lees dan door! 

De gemeente Emmen is voor het team Sport en Cultuur op zoek naar een

Buurtsportcoach (36 uur per week)

(bij voorkeur woonachtig in de gemeente Emmen, eventueel in de gemeenten Coevorden of Borger-Odoorn)

Wat houdt de functie in
Een buurtsportcoach in Emmen zorgt ervoor dat de doelen die in de Kadernota sportief bewegen zijn geformuleerd elk jaar stappen dichterbij komen. Jaarlijks wordt uitvoering gegeven aan nieuwe werkplannen die gebaseerd zijn op deze ambities. Uniek is dat we onderscheid maken tussen natuurlijk bewegen, sportief bewegen, sport en topsport en willen bijdragen aan een sportief actieve leefstijl voor iedere inwoner uit Emmen. 

De gemeente Emmen is opgedeeld in zes gebieden. De gevraagde buurtsportcoach heeft als specifieke opdracht het organiseren en (laten) uitvoeren van een sport- en beweegaanbod in het gebied de Monden (het noordoostelijke deel van Emmen met Emmercompascuum, Weerdinge, Nieuw-Weerdinge, Roswinkel en omgeving) en het maken van een verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals bijvoorbeeld zorg, welzijn, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs. En zo antwoorden gevend op bijvoorbeeld de vraag: hoe kunnen onze activiteiten bijdragen aan het verminderen van de hoge jeugdzorg gebruik in dit gebied? Er is dus altijd sprake van een combinatie tussen sportief bewegen, gezondheid en een ander domein.
 

Je activiteiten

Je hebt als specifieke opdracht het organiseren van zoveel mogelijk sport- en beweegaanbod in de buurt en het maken van een verbinding tussen deze activiteiten met sport- en beweegaanbieders, (jeugd)zorgaanbieders en de deelnemers op basis van de doelen en resultaten uit het werkplan. Je krijgt een rol in gebied overstijgende evenementen, pakt een intermediairsrol richting kwetsbare jeugd en geeft een impuls aan het versterken van de sportverenigingen. Daarnaast heb je als taak een aanbod te laten ontstaan voor zoveel mogelijk doelgroepen. Je probeert andere partijen mee te laten organiseren en kan dus ook een coördinatorrol uitvoeren.

Daarnaast lever je een bijdrage aan initiatieven om inwoners een actieve leefstijl aan te leren / of te behouden. Het is tevens wenselijk dat de buurtsportcoach die wij zoeken affiniteit heeft met gebiedsgericht werken. Samenwerken met de welzijnsorganisatie en bijdragen aan hún doelen is voor jou vanzelfsprekend. 

Je werkt samen met een parttime Mbo-collega en andere professionals en vrijwilligers uit je gebied.

Je bent eindverantwoordelijk voor:

De resultaten uit het zelf en met andere partijen opgestelde werkplan. Een werkplan is een document dat vooraf duidelijk maakt aan welke doelen en activiteiten het kalenderjaar wordt gewerkt en welke resultaten je gaat halen.
Draaiboeken (zelf en van anderen)
en je hebt kijk op het ontwikkelen van anderen: anderen worden door jou beter.

Het is een pré dat je affiniteit hebt met andere doelgroepen dan de reguliere. Verras ons! 

Wat bieden wij
Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal €3.591,00 bruto per maand (salarisschaal 8) bij een 36-urige werkweek. Dit bruto salaris wordt aangevuld met 17,05% IKB (Individueel Keuzebudget) die je zelf flexibel in kunt zetten. In eerste instantie bieden wij een jaarcontract met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling. 

Waar kom je te werken?
Team Sport en Cultuur
Team Sport en cultuur, waar je onderdeel van uit gaat maken, bestaat uit vier subteams te weten: Centrum Beeldende Kunst, cultuurcoaches, senioren sportmedewerkers en buurtsportcoaches. We denken vanuit en organiseren ons via een visie en een missie. Die is: Team SPC is een wendbare organisatie die in twee domeinen opereert: Cultuur en Sport. Onze leidraden zijn de gemeentelijke kadernota’s van cultuur en sportief bewegen. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Onze organisatie en onze medewerkers zijn voorbereid op, klaar voor én alert op actuele en toekomstige ontwikkelingen. We zijn bereid om bij te dragen aan ambities van anderen als dat ook onze bedoeling dient. 

Je neemt altijd al kennis en ervaring mee. Relevante competenties die we heel erg belangrijk vinden en daarom bevragen, zijn:

  • je zet door om het gestelde resultaat te behalen
  • je werkt zorgvuldig: wat je produceert moet van kwalitatief hoogstaand niveau zijn
  • je bent integer en transparant: je werkt via draaiboeken en administreert zorgvuldig
  • je bedenkt oplossingen waarmee je snel en gericht op je doel af gaat. Geregeld snelle en heldere keuzes maken is voor jouw geen probleem en die verantwoorden ook niet
  • je weet wat je wilt en nodig is en benut allerlei methodes en interventies die je doel dichterbij brengt
  • je bent flexibel inzetbaar (ook op avonden en in weekenden)

Je collegae buurtsportcoaches zijn ALO of S&B opgeleid, daarom zoeken we nu een collega met andersoortige kennis, bijvoorbeeld die van SPH of Social Work. 

Werken in de gemeente Emmen

De gemeente Emmen bestaat uit één stedelijke kern, dertien dorpen en 108.000  inwoners. Emmen heeft bijzonder opgezette woonwijken en karakteristieke dorpen naast natuurschoon en bossen. In het hartje van de stad staat  het nieuwe Atlas Theater en de topattractie Wildlands Adventure Zoo. Onze gemeente combineert stedelijke voorzieningen en industriële bedrijvigheid met rust en ruimte. 

Werken aan de gemeente Emmen

De maatschappelijke en politieke omgeving verandert in hoog tempo. Als je bij de gemeente Emmen werkt heb je daar iedere dag mee te maken. Je bent er voor de burgers, bedrijven en instellingen. Je kaders zijn wet- en regelgeving en de gemaakte afspraken en uitgangspunten die binnen onze gemeente gelden. In Emmen nemen we belangrijke beslissingen samen met de betrokken partijen. We luisteren naar elkaar, er is ruimte om te improviseren en te vernieuwen. We richten ons op het vinden van realistische, haalbare oplossingen. We nemen onze verantwoordelijkheid en we doen wat we zeggen. Je bent er trots op om ambtenaar te zijn! 

Wat vragen wij

Je komt niet zomaar bij ons in dienst. De minimale voorwaarde is een afgeronde  Mbo-opleiding Sport en bewegen, Niveau 4, gecombineerd met óf een SPH of Social Work Hbo-diploma. Kandidaten met een afgeronde Hbo-opleiding CALO of ALO Sportontwikkeling met lesgeefbevoegdheid kunnen ook reageren. Kennis en ervaring van ons werk is een pré.
Een rijbewijs en eigen vervoer is een voorwaarde voor de functie. 

Sollicitatie
Wil je meer of andere informatie over deze functie dan kun je contact opnemen met Simon Henk Luimstra, teamleider team Sport en Cultuur, telefoon 14 0591.  

Heb je belangstelling voor deze prachtige baan?  Reageren kan tot 18 september 2021 via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. We kijken uit naar je brief met motivatie en CV.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang boven externe kandidaten.