Beleidsadviseur Sociaal domein: aandachtsgebied voorliggend veld en inclusie

Het sociaal domein is volop in beweging. Wil jij een uitdagende en adviserende rol spelen in het voorliggend veld? Heb je ambitie voor een uitdagende functie in het sociaal domein en wil jij het verschil maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De gemeente Emmen is voor het team Beleid en Ontwikkeling Sociaal Domein (BOS)

op zoek naar een

 

Beleidsadviseur Sociaal domein: aandachtsgebied voorliggend veld en inclusie

(32 uur per week)

vacaturenummer: 21.035

 

Wat ga je doen?

Je komt te werken in het team Beleid en Ontwikkeling Sociaal Domein (BOS). Dit team zet zich met energie en ambitie in voor allerlei thema’s in het lokale en regionale veld op het gebied van Jeugd, Onderwijs en Veiligheid.

Voor deze functie zijn we op zoek naar een ervaren beleidsadviseur die zich helemaal thuis voelt in het sociaal domein. Je bent bekend met de ontwikkelingen en de uitdagingen binnen het Sociaal Domein en je bent in staat om met ons de transformatie verder vorm te geven. Emmen is sinds 2016 uitgeroepen tot regenbooggemeente en de daarbij behorende thema’s  zijn ook onderdeel van het takenpakket van deze functie. Je volgt de ontwikkelingen, trends en de initiatieven vanuit de (lokale) samenleving. Je ziet kansen die bijdragen aan de gewenste richting van transformatie die we als gemeente willen maken. Je bent ook kritisch en hebt oog voor efficiëntie en effectiviteit. Je bent in staat om projectmatig en resultaatgericht de beleidsvisie en ontwikkelingen te vertalen naar het lokale veld. Dit doe je daar waar nodig samen met inwoners en partners.

Je gaat aan de slag met de volgende opgave en taken:

  • Doorontwikkeling van het lokale voorliggend veld
  • Beleidsveld inclusieve samenleving met het accent op regenbooggemeente
  • Accounthouderschap welzijnsorganisatie Sedna

Je gaat de komende jaren vanuit het Programma Welzijn op Koers aan de slag gaat met het stevig wegzetten van de opdracht om het voorliggend veld te vernieuwen. Hier ga je als beleidsadviseur richting aan geven vanuit de vraag: Wat moeten we vasthouden, versterken, vernieuwen of loslaten? Met als uiteindelijk doel om een toekomstbestendig voorliggend veld te creëren passend bij de ambitie van de gemeente en behoefte van de inwoners van Emmen.

Vanuit de ambitie dat we als Emmen een inclusieve samenleving willen zijn, waar iedereen onderdeel van mag en kan zijn en waaraan iedereen mee kan doen, is het jouw opdracht om Emmen als regenbooggemeente op de kaart te (blijven) zetten. Beleidsontwikkeling aangaande de thema’s die hierbij horen is ook onderdeel van jouw portefeuille.

Je bent eveneens accounthouder van onze welzijnsorganisatie Sedna en je werkt hierbij samen met een accountmanager. Als eerste vanuit een formele rol als subsidieverstrekker met de daarbij horende cyclus. Daarnaast neem je vragen, ontwikkelingen en wensen vanuit de gemeentelijke organisatie mee richting Sedna en vanuit Sedna richting de gemeentelijke organisatie. Samen met Sedna kijk je naar trends en ontwikkelingen die zich in de (lokale) samenleving afspelen en hoe deze zich verhouden tot onze gemeentelijke ambities, beleidskaders en de opdracht aan Sedna.

 

Kenmerkend aan jou

Wij vinden het belangrijk dat je conform onze visie werkt en deze uitdraagt! Je krijgt veel vrijheid om zaken op of aan te pakken. Verantwoordelijkheden zijn laag in onze organisatie gelegd, dit betekent dat je daadkrachtig moet kunnen handelen. Je bent een netwerker en een verbinder die goed kan samenwerken. Je denkt team overstijgend en hebt ervaring met werken in een politiek bestuurlijke omgeving.

 

Wat verwachten wij van jou?

  • Een afgeronde HBO-WO opleiding.
  • Specifieke relevante kennis en ervaring met ontwikkel- en advieswerkzaamheden.

 

Wat bieden we jou

Een uitdagende functie waar je je passie in kwijt kunt en dagelijks nieuwe mogelijkheden tegenkomt. Je krijgt de ruimte om eigen initiatieven te ontplooien en tot mooie resultaten te komen. En er staat een enthousiast team voor je klaar. Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden wij een salaris van minimaal € 3.561,00 en maximaal € 5.169,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring, opleiding en deskundigheid. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (dat je op diverse manieren kunt besteden), training- en ontwikkelmogelijkheden en een prima werksfeer.

Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.

 

Het team

Het team beleid & ontwikkeling sociaal domein houdt zich bezig met beleidsontwikkeling in het sociaal domein. Specifieke aandachtspunten binnen het team zijn jeugd(hulp), onderwijs, en Openbare Orde en Veiligheid. Daarnaast staan we voor een omslag naar meer programmatisch en opgave gericht werken, de doorontwikkeling om een goede verbinding met de buitenwereld te maken en een nog betere samenwerking met de andere teams in het sociaal domein tot stand te brengen, staan hierbij centraal.

 

Wil je meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met Nynke Plantinga (teamleider BOS) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór 21 juni via vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Nynke Plantinga.

Goed om te weten, de sollicitatiegesprekken vinden plaats op 25 juni 2021.