Beleidsadviseur Jeugd

Wil jij meewerken aan het verder vormgeven van de transformatie in Emmen? Werk je graag samen met gedreven collega’s en organisaties aan maatschappelijke opgaven? En lijkt het jou een uitdaging om met verschillende bouwstenen te bouwen aan een mooi samenhangend geheel? Ja? Dan ben je bij ons op je plek als beleidsadviseur jeugd.

De gemeente Emmen is voor het team Beleid Ontwikkeling Sociaal Domein (BOS) op zoek naar een

Beleidsadviseur Jeugd (32 uur per week)

Vacaturenummer: 21.048

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur heb je een variërend takenpakket. Je gaat aan de slag met het verder vormgeven van de transformatie in Emmen: door de vele veranderingen in het sociaal domein, die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, ziet het takenpakket van gemeenten er tegenwoordig anders uit. Je bent betrokken bij lokale en regionale ontwikkelingen en initiatieven met betrekking tot Perspectief op Jeugd. Een voorbeeld hiervan is het project op de gezinslocaties van het COA in Emmen.

Je bent als beleidsmedewerker aanspreekpunt voor het beleidsthema jeugd, zoals leerlingenvervoer, Wet woonplaatsbeginsel, thema overgang 18-/18+ en je neemt deel aan regionale projectgroepen zoals Drentse Verwijsindex. Verder richten jouw werkzaamheden zich op de vertaling van de verordening Jeugdhulp naar (nieuwe) beleidsregels en de implementatie hiervan.

Wie zoeken we?

Je bent een enthousiaste beleidsadviseur met ervaring binnen het gemeentelijke jeugdhulp beleid op tactisch en uitvoerend niveau.
Je bent op de hoogte van alles wat er gebeurt op jouw terrein. Verandert wet- en regelgeving op het gebied van jeugd? Dan weet jij dit!
Je wilt aanpakken en durft door te pakken. Daardoor weet jij een brug te slaan tussen beleid en uitvoering.
Je hebt een goed gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen en je bent een stevige gesprekspartner voor de portefeuillehouder in het college.
Je bent goed in het initiëren en onderhouden van relaties met onze samenwerkingspartners.
Je beantwoordt raadvragen, schrijft collegevoorstellen en adviseert collega’s en bestuurders.

Kenmerkend aan jou

Je bent maatschappelijk betrokken en resultaatgericht
Je krijgt energie van het schrijven van plannen
Je bent analytisch en een verbinder
Je kunt goed samenwerken en evalueren en verbetert vervolgens de aanpak / het beleid

Wat vragen wij?

Minimaal HBO werk- en denkniveau
Ervaring met het opstellen van beleidsnota's en aantoonbare kennis van jeugdbeleid, specifiek preventie en toegang Jeugdwet
Kennis van het sociaal domein, specifiek in het samenbrengen van preventie/algemene voorzieningen Jeugdwet, Wmo en Participatiewet

Wat bieden we jou

We vragen veel, maar je krijgt er ook veel voor terug: een uitdagende functie, dé mogelijkheid om te ontwikkelen en natuurlijk professionele collega’s met wie je altijd kunt sparren. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 5.169,00 bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring, opleiding en deskundigheid. Daarnaast ontvang je een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% over je salaris, dat je naar eigen voorkeur kan besteden.

Wie zijn wij?

Je gaat werken binnen het team Beleid & Ontwikkeling Sociaal domein. Dit team houdt zich bezig met beleidsontwikkeling in het sociaal domein. Specifieke aandachtspunten zijn jeugd(hulp), onderwijs, en Openbare Orde en Veiligheid. Daarnaast staan we voor een omslag naar meer programmatisch en opgavegericht werken. De doorontwikkeling om een goede verbinding met de buitenwereld te maken en een nog betere samenwerking met de andere teams in het sociaal domein tot stand te brengen, staan hierbij centraal.

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Nynke Plantinga via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591. 

Wil je solliciteren?

Ben je enthousiast over de functie? Solliciteer dan! Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór 7 juli via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Nynke Plantinga o.v.v. vacaturenummer 21.048.