Beleidsadviseur ICT

Krijg jij energie van samen werken? Ben jij een echte netwerker? Leg jij makkelijk en op een laagdrempelige manier verbinding met onderwerpen en tussen collega's en partners? Krijg jij energie van het omzetten van wensen en mogelijkheden naar beleid? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Voor het team Automatisering zoeken we namelijk een:  

  

Beleidsadviseur ICT (36 uur per week

vacaturenummer21.099

Dit doe je... 

Als beleidsadviseur ICT ondersteun je ons bestuur en het concernmanagement. Je ontwikkelt nieuw beleid, past bestaand beleid aan en coördineert en leidt in enkele gevallen ook de implementatie van beleid.  
Bij het ontwikkelen van beleid werk je natuurlijk niet alleen. Hierbij maak je gebruik van de kennis en kunde van jezelf en van collega’s en partners. Je signaleert ontwikkelingen en weet deze op strategisch niveau te vertalen in activiteiten en nieuwe initiatieven. Hierbij heb je oog voor de politiek bestuurlijke context. Ook weet jij als geen ander concrete richtlijnen en kaders te vormen die helpen bij uitvoering van het beleid. Kortom, jij weet de brug te slaan tussen iets wat mooi klinkt en iets wat in de uitvoering ook mooi is en speelt een belangrijke rol in de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven. 

Het team 
Het team Automatisering, een nieuw te vormen team, werkt samen met het team Informatisering aan de realisatie van de net geformuleerde I-Visie. Het team bestaat uit meerdere clusters. Het Centraal Service Punt (CSP) bestaat uit de service desk, werkplekbeheer en functioneel beheer. 

Cluster PM, ITSM en security bestaat uit projectleiders, 4 ITSM specialisten die 5 processen beheren, een accountmanager en security officers. Cluster ICT bestaat uit basis infrastructuur, client experience, packaging/scripting, contractmanagement en applicatiemanagement.  

Binnen het strategische kader van de I-Visie hebben de teams Informatisering en Automatisering een gezamenlijke opgave om samen met de teams in de organisatie doormiddel van informatievoorziening en technologie waarde voor samenleving te creëren. Hierbij is de rol van team Automatisering van groot belang. Immers is goed functionerende technologie een belangrijke randvoorwaarde voor het adequaat kunnen inzetten van informatievoorziening. Met het vormen van deze nieuwe teams staan we aan het begin van de realisatie van onze ambitie “de I-Visie”. Jouw rol is hierbij cruciaal.  

Meer informatie over de I-Visie kun je opvragen door een mail te sturen naar vooruitindrenthe@emmen.nl.  

Werken bij... 

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners. 

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt. 

Dit ben je... 

  • Je bent in het bezit van een relevante WO-opleiding; 
  • In je rugzak zit een flinke dosis kennis en expertise op het ICT-beleidsterrein; 
  • Je bent enthousiast, resultaatgericht en bent proactief; 
  • Je communiceert als de beste, bent goed in analyseren en bent een echte netwerker; 
  • Tenslotte beschik je over goede adviesvaardigheden waardoor je bijvoorbeeld makkelijk kunt schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel advies. 

Wat bieden we jou? 

We bieden je een afwisselende en uitdagende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Ook zijn er talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je met de functie Beleidsadviseur ICT bij ons maximaal € 5.169,00 (schaal 11 Cao Gemeenten) verdienen bij een volledige werkweek van 36 uur. Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% (dat je op diverse manier kunt besteden).

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.  

Wil je meer informatie over de functie?  

Neem dan contact op met Ralph Seijkens (teamleider a.i.) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren 

Ben jij de beleidsadviseur die we zoeken? Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór 17 december a.s. via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Ralph Seijkens.  

De gesprekken staan gepland op 21 december 2021.