Assistent beheerder begraafplaatsen

“Een baan die ertoe doet en geen dag hetzelfde!”

De gemeente Emmen is voor het team Specialisten Openbare Ruimte op zoek naar een

Assistent beheerder begraafplaatsen (36 uur per week)

Vacaturenummer: 21.110

Wat ga je doen?

Samen met een team van collega’s beheer en onderhoud je het groen, de paden, de vijvers, de grafbeplantingen en de monumenten op de begraafplaatsen. Daarbij maak je gebruik van diverse machines. Ook het delven en sluiten van graven hoort tot de werkzaamheden van het team.

Je ontvangt de gasten van een begrafenis en je loopt voor bij de uitvaartstoet. Je beantwoordt zo nodig de vragen van bezoekers en geeft informatie over de begraafplaatsen.

Kerntaken assistent-beheerder

Ontvangen van gasten van een begrafenis, ondersteunen van de uitvaartverzorger bij een begrafenis en je loopt voor bij de uitvaartstoet;
Toezicht houden op het plaatsen van gedenktekens en kelders;
Voorbereiden en uitvoeren/begeleiden van bijzettingen van asbussen en verstrooiingen;
Het (machinaal) delven, dichten en ruimen van graven;
Verzorgen van het onderhoud van o.a. beplantingen, gazons, paden en dergelijke;
Ondersteunen van de beheerders in de informatieverstrekking/contacten met voorgangers, steenhouwers, publiek, betonindustrie en andere werkzaamheden;
Het verzorgen van dagelijks onderhoud van de machines en gereedschappen;
Het verzorgen van administratieve werkzaamheden met betrekking tot machinegebruik;
Bijhouden van de dagelijkse gegevens rond de werkzaamheden op de begraafplaats (administratie).

Kenmerkend aan jou

Je hebt een positieve, gemotiveerde houding en je bent tegelijk in staat om afstand te nemen van je werk. Ook is het belangrijk dat je goed kunt omgaan met de emotionele belasting die het werk met zich meebrengt. Je bent flexibel, teamgericht en servicegericht en je kunt respectvol omgaan met de gevoelige situaties die in dit werk regelmatig voorkomen. Verder vind je het geen bezwaar om te werken op zaterdag als dat nodig is. Belangrijk voor deze functie is dat je over een goede fysieke gezondheid beschikt in verband met lichamelijk belastende arbeid.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde hoveniersopleiding, aangevuld met werkervaring in de groenvoorziening. Kennis van de Wet op de Lijkbezorging en de gemeentelijke verordening is een pré. Je bent bereid om je deze kennis eigen te maken. Ook ben je bereid om te leren werken met machines, zoals de grafdelfmachine.

Wat kunnen wij je bieden?

Een functie die ertoe doet, dé mogelijkheid om te ontwikkelen en natuurlijk professionele collega’s met wie je altijd kunt sparren. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 2765,- bruto per maand (schaal 5) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van jouw ervaring, opleiding en deskundigheid. Daarnaast ontvang je een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% over je salaris, die je naar eigen voorkeur kan besteden.

Wie zijn wij?

Het team Specialisten openbaar Gebied (SOR) werkt in 5 clusters: riool, bomen en landschap, inkoop, begraven en toezicht. De clusters zijn technisch georiënteerd en gericht op het oplossen van acuut voorliggende problemen met toenemende aandacht voor planning en administratieve vastlegging. Het team werkt intensief samen met collega’s in de fysieke keten. Het team werkt voor, door en met burgers (Erkende Overlegpartners), andere teams en is nauw betrokken bij het bestuur. Een goede in- en externe communicatie is daarom van groot belang.

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Ron Struijk via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Wil je solliciteren?

Ben je enthousiast over de functie? Solliciteer dan! Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór donderdag 20 januari a.s. via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Ron Struijk o.v.v. vacaturenummer 21.110

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 25 januari 2022.