Applicatiemanager

De Gemeente Emmen is op zoek naar een applicatiemanager met passie voor het vakgebied.

Als applicatiemanager heb je een centrale rol in het beheren van ons applicatielandschap. Je bent technisch en organisatorisch een kei. Je kunt veranderingen aan informatiesystemen gecontroleerd doorvoeren en de daarbij behorende werkzaamheden coördineren. Je geeft ondersteuning bij implementaties van óf implementeert zelf informatiesystemen. Daarnaast werk je intensief samen in een groep van applicatiemanagers en andere professionals om het applicatielandschap van de gemeente Emmen en haar samenwerkingspartners optimaal te laten functioneren.

De gemeente Emmen is voor het team Informatietechnologie (ICT) op zoek naar een:

Applicatiemanager (36 uur per week)

Vacaturenummer: 21.026

Jouw rol
De komst van ‘cloud’, ketensamenwerkingen en toekomstige ontwikkelingen vragen een flexibele rol van de applicatiemanager. We zien een beweging naar beheer van ketens van informatiesystemen. Dit heeft als gevolg dat het niet alleen meer gaat over ‘die ene applicatie’, maar (juist) ook over de gegevensstromen en koppelingen in een portfolio van applicaties. Het gaat daarom ook vaak over integratie van systemen.

De applicatiemanager richt ICT-systemen, applicaties en koppelingen in en beheert deze. Daarnaast monitort en adviseert de applicatiemanager op het gebied van deze ketens en gegevensstromen. We verwachten de komende jaren een toename in onze integratievraagstukken. Het ontwikkelen en beheren van koppelingen wordt hierdoor steeds belangrijker. Van jou verwachten we dat je hier voldoende ervaring in hebt, waarbij jij de kansen van systeemintegratie ziet en dit helpt te realiseren.

Als persoon maak jij het verschil doordat jij voortdurend streeft naar het realiseren van een hoogwaardige, duurzame en flexibele oplossingen samen met onze klanten en passend binnen onze architectuur. Je werkt het liefst allround, waarbij je de ene dag volledige focus hebt op het technische aspect van je werk en de volgende dag bijvoorbeeld bij je collega’s van functioneel beheer aan tafel zit voor advies.

Team Informatietechnologie (ICT)
Je komt te werken in het cluster Managementinformatie & Informatievoorziening (MI&I). Dit cluster is onderdeel van het team Informatietechnologie en ondersteunt de gehele gemeentelijke organisatie en haar partners bij haar informatievoorziening. Het cluster MI&I geeft ondersteuning bij trajecten voor aanschaf en implementatie van informatiesystemen en draagt zorg voor het beheer van de aan haar toevertrouwde informatiesystemen. Daarnaast ondersteunt het cluster de organisatie met specialisaties op het gebied van managementinformatie, gegevensbeheer (en -integratie), geografische informatievoorziening en gegevensmanagement.

Kenmerkend aan jou

Je bent resultaat- en klantgericht, waarbij je al samenwerkend verantwoordelijkheid neemt. Klanten en leveranciers te woord staan, gaat je gemakkelijk af. Je hebt en houdt het overzicht, denkt logisch na en maakt je snel nieuwe technieken en producten eigen.

Je vindt het niet erg om buiten kantoortijd te werken en periodiek de bereikbaarheidsdiensten in te vullen. Service en klantgerichtheid is voor jou een vanzelfsprekende zaak.

Wat vragen wij

  • relevante en actuele werkervaring op het gebied van ontwikkeling en beheer van informatiesystemen
  • ervaring in het bouwen en beheren van koppelingen tussen systemen
  • ervaring met databases (bijv. MS SQL Server, Oracle, Postgres, etc.)
  • relevante en actuele kennis van én ervaring met Agile/Scrum methode, pré
  • relevante en actuele kennis van informatiearchitectuur (NORA/GEMMA) is een pré
  • ITIL versie 4 en ASL gecertificeerd en kennis van BiSL is een pré
  • actuele en toepasbare kennis van SQL, SOAP, REST, XML, API’s is een pré

Interesse?

Heb je passie voor techniek en herken je jezelf in steekwoorden als teamspeler, analytisch, gedreven en communicatief vaardig. En ben je in het bezit van minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur richting ICT. Dan is dit misschien de uitdaging die je zoekt!

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie in een collegiaal team waar je de ruimte krijgt om te werken aan het verbeteren van de IT-functie. Daarnaast helpen we je met het ontwikkelen van kennis en vaardigheden.

Het salaris bedraagt maximaal € 4.494,00 bruto per maand (salarisschaal 10) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (dat je op diverse manieren kunt besteden), goede werk-/privébalans, training- en ontwikkelmogelijkheden en een prima werksfeer.

Informatie

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Hensen Oosting (clustercoördinator management informatie & informatievoorziening) via telefoonnummer: 06-11438627 of Ralph Seijkens (teamleider) via telefoonnummer: 06-52490082.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie? Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór 17 mei via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Ralph Seijkens

 

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus vinden de selectiegesprekken digitaal via Microsoft Teams plaats.