Allround medewerker uitkeringsadministratie

Ligt jouw passie bij het juist verwerken van de uitkeringsadministratie? Dan zoeken wij jou!

De gemeente Emmen is voor het team Uitkeringsverwerking Sociaal Domein (UVS) op zoek naar een ervaren

Allround medewerker uitkeringsadministratie (24-36 uur per week)

vacaturenummer: 22.046

 Wat ga je doen?

 • Je zorgt voor het berekenen en betaalbaar stellen van de uitkeringen op grond van de Participatiewet, IOAW, IOAZ en BBZ
 • Je betaalt bijzondere bijstand
 • Je maakt complexe berekeningen en bruteringen
 • Je fungeert als vraagbaak met betrekking tot het uitkeringssysteem
 • Je voert mutaties door naar aanleiding van inkomstenopgaven; Je kunt een loonstrook goed lezen en interpreteren en de gegevens gebruiken voor verschillende berekeningen
 • Je verwerkt inkomstenopgaven, wijzigingen en IB signalen
 • Je beoordeelt
  • Belastingaanslagen
  • Aanvragen individuele inkomenstoeslag
  • Aanvragen Minimaregeling
 • Je handelt beëindigingsonderzoeken uitkeringen af
 • Je verwerkt mutaties met betrekking tot de uitkering
 • Je voert klantgegevens in en controleert deze gegevens
 • Je verwerkt financiële mutaties en doorbetalingen
 • Je beantwoordt telefonisch vragen van inwoners en geeft uitleg over berekeningen en betalingen

Naast klanten, krijgt je ook deurwaarders, bewindvoerders, maatschappelijk werkers, werkgevers, het UWV en anderen aan de telefoon. De vragen zijn heel divers. Daarnaast ben je vraagbaak voor collega’s en externe partijen als het gaat om uitkeringen of minimaregelingen.

Welke competenties vinden wij belangrijk?

Voor deze functie vinden wij de volgende competenties belangrijk: integriteit, analytisch vermogen, verantwoordelijkheid, kwaliteitsgerichtheid, nauwkeurigheid, klantgerichtheid, flexibiliteit en leergierigheid. 

Wat vragen wij?

 • Een MBO diploma met gerichte opleiding tot medewerker uitkeringsadministratie of je bent in het bezit van een HBO diploma en bent bereidt de opleiding tot medewerker uitkeringsadministratie te volgen.
 • Aantoonbare werkervaring in een soort gelijke functie is een pre, maar wij staan ook open voor kandidaten die net van school komen en aan het begin van hun carrière staan.
 • Je bent digitaal vaardig en hebt geen problemen om met verschillende digitale systemen naast elkaar te werken.

Wat bieden wij jou

Wij bieden je een afwisselende en uitdagende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Met de functie van medewerker uitkeringsadministratie kun je bij ons maximaal € 3301,00   bruto per maand (schaal 7) verdienen bij een volledige werkweek van 36 uur. Naast je salaris bieden we je graag nog meer: een goede werk-privébalans (o.a. door hybride werken), talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en een prima werksfeer. Daarnaast bieden wij je een Individueel Keuzebudget (IKB), Het IKB is maar liefst 17,05% van je salaris! Je kunt jouw IKB (maandelijks) laten uitbetalen of besteden aan bijvoorbeeld verlof, studie (als deze niet door ons vergoed wordt), fiscaal woon- en werkverkeer of een fietsregeling.

Wie zijn wij?

Het team Uitkeringsverwerking Sociaal Domein (UVS) bestaat uit de volgende clusters: Cluster uitkeringsverwerking, cluster debiteuren/invordering/verhaal/boete en financiële administratie. Het team kenmerkt zich door een informele sfeer, resultaatgerichtheid en een hoge mate van zelfstandigheid. Mensgerichte dienstverlening en een goede communicatie, zowel in- als extern, vinden wij zeer belangrijk. Wij werken voortdurend aan ontwikkeling door middel van digitalisering en persoonlijk contact daar waar nodig is.

Waarom werken bij de gemeente Emmen

Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners. Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Jeroen Klaassen (teamleider UVS), via het algemene telefoonnummer: 14 0591.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie? Solliciteer dan! Reageren kan voor 23 mei via vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief en curriculum vitae richten aan Jeroen Klaassen. De gesprekken staan gepland voor dinsdagmiddag 24 mei.