Adviseur Sociaal Domein

Ben jij een adviseur Sociaal Domein met verstand van zaken in de Wet maatschappelijke ondersteuning, specifiek beschermd wonen en ambulantisering? En heb jij al enkele jaren werkervaring als adviseur in het sociaal domein, beschik je over een HBO+, Wetenschappelijke Opleiding en heeft het sociaal domein je interesse? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

De gemeente Emmen is voor het team Account, Beleid, Sociaal Domein (ABS):

Adviseur Sociaal Domein (36 uur per week) 

Vacaturenummer:  23.046

In Emmen geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze inwoners, partners, het college, de raad en collega's. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

Emmen staat voor een grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Teams zijn thuishavens, maar we werken door en over de teams heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de gemeente. 

Als je voor Emmen werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Emmen voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én de gemeente Emmen. 

Dit ga je doen 

Van beschermd wonen naar een beschermd thuis (ambulante begeleiding). Dat is de beweging die we maken om mensen dichtbij huis een echt thuis te bieden. We hebben een spoorboekje gemaakt om richting te geven aan deze ontwikkeling. 

Binnen het Sociaal Domein geef jij invulling aan deze transformatie. Niet alleen voor de gemeente Emmen, maar voor regio, de gemeente Coevorden en Borger-Odoorn. Je wordt onderdeel van een super leuk team dat niet kan wachten totdat je er bent. Samen verdelen jullie de opdrachten. Jij gaat in ieder geval aan de slag met beschermd wonen en beschermd thuis. 

Trots op initiatieven 
Je kent heel snel de ins en outs van alle lokale en regionale initiatieven. De kwaliteit, financiën en het effect dat wordt gesorteerd. Je hebt een ongebreidelde dossierkennis waardoor je altijd goed voorbereid bent en mensen enthousiast weet te maken met je beeldende verhalen. Bijvoorbeeld over lokale experimenten om BW-geïndiceerde zorg thuis te geven.  

De lijn om wel of niet zelfredzaam te zijn in onze maatschappij is soms flinterdun. Je vindt het fijn om je in te zetten voor kwetsbare mensen. Dat geeft een meerwaarde aan je baan. 

Beleid én uitvoering 

Je weet precies wat er in de praktijk gebeurt en dat lees je terug in je beleid. Daarom is het prettig dat je ook voor de uitvoering zorgt, waarbij je met kracht inzet op samenhang en samenwerking. Omdat je beleid zo goed is afgestemd op de praktijk en vice versa, weet je veel resultaten te behalen. 

Op (deel)gebieden monitor je landelijke ontwikkelingen, zoals het advies van de commissie Toekomst Beschermd Wonen. Kern van deze visie is de sociale inclusie van de doelgroep beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Je kijkt altijd hoe landelijke ontwikkelingen impact kunnen hebben op Emmen en regionaal beleid. 

Mensenmens 

Met veel plezier bouw je aan relaties binnen onze organisatie, in de regio en met betrokken partijen, zoals De Toegang  en aanbieders van beschermd wonen en andere partners. 

Je uitstekende adviezen worden ingekleurd door je vermogen om belangen en drijfveren te begrijpen en te wegen. Bestuurders in de regio, de portefeuillehouder, het college en het management zitten op het puntje van hun stoel als jij een advies presenteert. 

Dit ben jij 

  • Je hebt een minimaal HBO werk- en denkniveau en enkele jaren ervaring in het Sociaal Domein. Daar heb je beleid gemaakt, projecten geleid en misschien nog wel meer rollen vervuld. Want je pakt graag aan en weet veel ballen tegelijk in de lucht te houden. 
  • Je hebt ervaring met samenwerking in de regio, weet wat er speelt en wat er wordt gevraagd op het gebied van de zwaardere zorg (beschermd wonen, maatschappelijke opvang, OGGZ). Het is belangrijk dat je verder kijkt. Dat je bijvoorbeeld de financiële gevolgen van ontwikkelingen kunt schetsen en samenhangende besluiten in goede banen weet te leiden. 
  • Hands-on en gedreven maak je collega's, wethouders en externe partners enthousiast voor je slimme plannen. Daardoor komen dingen echt van de grond. 
  • Bovenal ben je een autonome denker die onderwerpen vanuit een totaal ander perspectief kan belichten. Door je uitstekende skills om te overtuigen, weet je anderen trefzeker mee te laten bewegen. 

Sociaal Domein 
Emmen werkt samen met actieve partners en betrokken vrijwilligers in de gemeente en in de regio. Er is aandacht en ruimte voor vernieuwing om onze complexe opgaven te realiseren. De essentie van alle opgaven is: zo licht als het kan, zo zwaar als het moet om een duurzaam perspectief voor inwoners mogelijk te maken. De komende jaren staat de hervorming van het sociaal domein centraal. Speerpunten zijn onder meer: 

  • Van apart naar gewoon.  
  • Van zorgen voor naar zorgen dat. Het is de intentie om mensen zo lang mogelijk op hun eigen plek te laten wonen en meedoen, waarbij ze de regie over hun eigen leven behouden of terugkrijgen. 
  • Van individuele ondersteuning naar het samenbrengen van vragen.  
  • Van sociale exclusie naar -inclusie. 

Werken bij…
Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

Dit bieden wij 

Een salaris van maximaal € 5.372,00 (schaal 11) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Emmen werken we hybride. Ook krijg je een laptop en telefoon. 

Meer weten? 
Laat weten wat je wilt en wie je bent. Neem contact op met Ria Sterkenburgh (teamleider) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren 
Wil je ons team komen versterken? Stuur dan je brief en curriculum vitae vóór 30 maart via Adviseur Sociaal Domein (vooruitindrenthe.nl). Je kunt je brief richten aan Ria Sterkenburgh.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 3 april 2023.