Adviseur Onderzoek en Statistiek

Ben jij een ambitieuze en ontwikkelgerichte onderzoeker met ervaring in een gemeentelijke organisatie? Bouw jij graag mee aan een organisatie die datagestuurd werkt en beleid ontwikkelt? Heb je een brede maatschappelijke interesse, ben je communicatief vaardig en heb je een goed bestuurlijk inlevingsvermogen? Ben je daarnaast innovatief en creatief en kun je zowel zelfstandig als in een teamverband werken? Dan zoeken wij jou!

De gemeente Emmen is voor het team Beleid Leefomgeving op zoek naar een

Adviseur Onderzoek en Statistiek (32 uur per week)

 

Vacaturenummer: 21.030

 

Wat ga je doen?

De gemeente Emmen werkt aan het opzetten en professionaliseren van een datalab. Dit team bestaat uit collega’s uit verschillende disciplines binnen onze organisatie. Het team buigt zich over informatievragen en analyses voor de gemeentelijke organisaties en haar partners. Als onderdeel hiervan denk jij strategisch én proactief met de beleidsadviseurs mee over het datagestuurd werken en het meetbaar maken van de Emmense opgaven.

 Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • Het verzamelen, bewerken, koppelen, interpreteren en analyseren van benodigde informatie voor rapportages en visualisaties vanuit registratiesystemen of enquêtes
 • Het toegankelijk maken van data voor beleid d.m.v. statistische analyses en visualisaties
 • Het opstellen van demografische analyses en notities
 • Het opstellen van bevolkingsprognoses
 • Het borgen en toepassen van onderzoek en statistiek binnen het datalab
 • Het signaleren van relevante ontwikkelingen en trends m.b.t. de gemeentelijke beleidsonderwerpen, gebaseerd op de ruime hoeveelheid interne en externe data
 • Het  duiden van informatie in overleg met (strategisch) beleidsadviseurs
 • Het adviseren van het bestuur m.b.t. relevante ontwikkelingen over de gemeente Emmen
 • Verantwoordelijk voor de coördinatie en begeleiding van de uitbestede onderzoeken.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, waarbinnen statistiek, kwantitatieve onderzoeksmethoden en -technieken ruime en aantoonbare aandacht hebben gekregen of hebt aantoonbare ervaring op deze gebieden.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring, bij voorkeur bij een gemeente, en je hebt kennis van de gemeentelijke werkprocessen.
 • Je beschikt over ruime kennis en ervaring met SPSS en Python (kennis van R is een pré) en je hebt ervaring met meerdere data-visualisatietools en/of BI-tools.
 • Je hebt kennis van of bent werkzaam geweest in een omgeving waar datamining toegepast werd.

Wat bieden we jou?

We vragen misschien veel, maar je krijgt er ook veel voor terug: een leuke functie met professionele collega’s. Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 5.169,00 bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (dat je op diverse manieren kunt besteden), goede werk-/privébalans, ontwikkelmogelijkheden en een prima werksfeer.

Wie zijn wij?

Als adviseur Onderzoek en Statistiek maak je deel uit van team Beleid Leefomgeving (BLE). Het ontwikkelen van samenhangend en strategisch beleid en het ondersteunen van concernmanagement en bestuur zijn onze kerntaken. Ons team zoekt actief de samenwerking met partijen binnen en buiten de organisatie, signaleert maatschappelijke, bestuurlijke en vakgerelateerde ontwikkelingen en vertaalt deze samen met gebruikers naar beleid in de gemeente. We denken mee met concernmanagement en bestuur over haar doelen en de manier waarop deze bereikt kunnen worden.

Momenteel wordt bezien hoe Informatievoorziening in brede zin vorm georganiseerd kan worden binnen de gemeente Emmen. In het kader van informatie gestuurd Emmen is te verwachten dat samenwerking binnen het Datalab op korte termijn verder gestalte zal krijgen.

Wil je meer informatie over deze functie?

Neem dan contact op met Rijkent Lamain (teamleider) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren

Ben je enthousiast over deze functie? Solliciteer dan! Stuur dan je motivatie en curriculum vitae vóór 17 mei via https://vacatures.vooruitindrenthe.nl. Je kunt je brief richten aan Rijkent Lamain.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats via Teams.

.