Administratief medewerker (medewerker teamondersteuning)

Ben jij een topper in het plannen, organiseren en coördineren? Kun je het overzicht bewaren en moeiteloos schakelen in de hectiek van de dag?
Dan verwelkomen wij jou graag in ons team! 

De gemeente Emmen is voor de twee beleidsteams ABS (Account, Beleid en bedrijfsvoering Sociaal Domein) en BOS (Beleid en Ontwikkeling Sociaal Domein) op zoek naar een 

Administratief medewerker (medewerker teamondersteuning)
(36 uur per week) 

Vacaturenummer: 23.063

Wat ga je doen?
De Beleidsteams Sociaal Domein (ABS en BOS) werken onder meer aan beleidsontwikkeling en -uitvoering in het Sociaal Domein. Ter ondersteuning van deze processen ga jij de beleidsmedewerkers ondersteunen in administratieve-, organisatorische- en regeltaken. Het gaat hier dan bijvoorbeeld om organiseren van overleggen en bijeenkomsten, notuleren bij vergaderingen en administratieve processen.

Dit ben jij
We zoeken een enthousiaste collega met minimaal MBO werk- en denkniveau, bij voorkeur op administratief gebied. Het complete takenpakket is erop gericht te ontzorgen bij de dagelijkse werkzaamheden. Daarbij komen onder andere de volgende taken aan de orde:

 • Verrichten van secretariële werkzaamheden;
  • agendabeheer;
  • voorbereiden, notuleren en afhandelen van vergaderingen en (publieke) bijeenkomsten;
  • organiseren van en ondersteunen bij (publieke) bijeenkomsten en activiteiten.
 • Onderhouden van in- en externe contacten en het opbouwen van een netwerk;
 • Het kanaliseren van de in- en externe contacten van de teams die jij ondersteunt;
 • Het (eventueel) bieden van ondersteuning voor programma’s, projecten en opgaven binnen de organisatie.

Functie-eisen

 • Je hebt affiniteit met het sociaal domein;
 • Je kunt gemakkelijk schakelen tussen diverse werkzaamheden en flexibel handelen;
 • Je bent proactief, accuraat, zorgvuldig en kunt prioriteiten stellen;
 • Je kunt goed functioneren in teamverband;
 • Je weet de weg in het team te vinden;
 • Je beschikt over goede mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden, bent representatief en hebt gevoel voor zakelijke etiquette.

Wat bieden we jou?
We bieden je een mooie baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden. Afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je bij ons maximaal € 3.323,00 (schaal 6 Cao Gemeenten) verdienen bij een volledige werkweek van 36 uur. Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% (dat je op diverse manieren kunt besteden).

Het team
De beleidsteams Sociaal Domein houden zich bezig met beleidsontwikkeling in het sociaal domein. Daarnaast staan ze voor een omslag naar meer programmatisch en opgave gericht werken, de doorontwikkeling om een goede verbinding met de buitenwereld te maken en een nog betere samenwerking met de andere teams in het sociaal domein tot stand te brengen, staan hierbij centraal.

Werken bij...
Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt.

Wil je meer informatie over deze functie?
Neem dan contact op met Remco Kappers (teamleider) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren
Herken jij jezelf in dit profiel, word jij enthousiast van het lezen van de vacature én ben je op korte termijn beschikbaar? Reageer dan vóór 1 juni 2023 t.a.v. Remco Kappers via Administratief medewerker (medewerker teamondersteuning) (vooruitindrenthe.nl).

De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdagmiddag 21 juni.