3 Senior Projectmanagers

Ben jij een kei in het actief betrekken van collega’s? Heb je ervaring met projectmatig, opgavegericht en programmatisch werken? Dan is dit een mooie kans! Wij zoeken namelijk drie enthousiastelingen die samen met collega’s deze werkwijzen naar het volgende niveau kunnen brengen. 

De gemeente Emmen is voor het team Projectmanagement (PMT) op zoek naar:

3 Senior Projectmanagers (36 uur per week)

vacaturenummer: 23.130

Wat ga je doen?
Als Senior Projectmanager ben je integraal verantwoordelijk voor een gevarieerde  portefeuille met  strategische projecten en geef je leiding en sturing aan deze multidisciplinaire projecten en de projectorganisaties. Deze projecten hebben veelal grote invloed op de (lokale) omgeving of samenleving. Daarbij houd je rekening met een politiek-bestuurlijke, financiële en maatschappelijke impact. Je informeert en legt regelmatig verantwoording af over de projectvoortgang aan de ambtelijk en bestuurlijke opdrachtgevers. Binnen de afdeling help je mee om het projectmatig werken verder te professionaliseren en structureren. In verband met doorgroei hebben wij meerdere vacatures te vullen.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt minimaal een afgeronde, relevante opleiding op hbo-niveau;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in project-, proces- en programmamanagement gericht op gebiedsontwikkeling;
  • Je begrijpt hoe het proces van gebiedsontwikkeling werkt;
  • Coachende vaardigheden om onze Junior Projectmanagers te begeleiden.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een afwisselende en uitdagende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Afhankelijk van je opleiding en ervaring kun je met de functie van Senior Projectmanager bij ons maximaal € 6.470,00 bruto per maand (schaal 12 Cao Gemeenten) verdienen bij een volledige werkweek van 36 uur. Naast het salaris biedt de gemeente Emmen een Individueel Keuze Budget (IKB), dit is 17,05% van je salaris en kan maandelijks worden uitbetaald of worden besteed aan bijvoorbeeld verlof, studie, fiscaal woon- en werkverkeer of een fietsregeling. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Het team Projectmanagement
Het team Projectmanagement geeft sturing aan verschillende gebiedsontwikkelingen. De meeste  Projectmanagers geven leiding aan bouw- en veranderprojecten in de fysieke leefomgeving en aan programma's. Denk hierbij aan onder andere woningbouwopgaven, bedrijventerreinen, herstructurerings- en revitaliseringsopgaven en multifunctionele centra. We begeleiden andere collega’s ook graag bij het projectmatig werken.

Wat willen we bereiken?
Het team Projectmanagement geeft sturing aan een gevarieerd projectenportefeuille. Deze portefeuille omvat voornamelijk fysieke ruimtelijke projecten (gebiedsontwikkeling), maar ook economische en sociaal maatschappelijke projecten en programma's. Te denken valt hierbij o.a. aan woningbouwopgaven, bedrijventerreinen, herstructurerings- en revitaliseringsopgaven, multifunctionele centra e.a. Voor deze gevarieerde projectenportefeuille bouwen wij voortdurend aan een sterk team dat kan reageren op de vraag vanuit de maatschappij en gemeentelijke organisatie.

Werken bij…
Werk je bij de gemeente Emmen, dan werk je in een organisatie waar de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijven voorop staat. We zijn de grootste gemeente in Drenthe en één van de 40 grote gemeenten in Nederland. Met zo’n 900 collega’s werken we voor en met ruim 100.000 inwoners. Dit doen we samen met collega’s uit verschillende teams binnen onze organisatie, met partners, andere overheden, bedrijven en natuurlijk met inwoners.

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Door te ontwikkelen groeien we samen naar een organisatie die nog wendbaarder en flexibeler is. Dit doen we om de ontwikkelingen in de steeds sneller veranderende samenleving op te vangen en nu en in de toekomst er te zijn voor onze inwoners en bedrijven. We juichen het toe als iedere collega daaraan een eigen perspectief en waarde toevoegt. Als Projectmanager speel je hierbij een belangrijke rol.  

Nieuwsgierig geworden?
Kom gerust eens kennis maken om te horen wat de functie inhoudt. Dit kan telefonisch, maar ook onder het genot van een kopje koffie. Neem hiervoor contact op met Peter van der Knaap (Teammanager PMT) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Solliciteren
Zie jij jezelf als Senior Projectmanager bij de gemeente Emmen? Reageer dan nu! Stuur je brief en curriculum vitae vóór vrijdag 24 november 2023 via 3 Senior Projectmanagers (vooruitindrenthe.nl). Je kunt je brief richten aan Peter van der Knaap.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 5 december en vrijdag 8 december 2023.