Programma jurist

Op 1 januari 2021 is de gemeente Eemsdelta ontstaan uit de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum en de gemeenschappelijke regelingen Werkorganisatie DEAL-gemeenten en Werkplein Fivelingo. Een nieuwe naam en een nieuwe situatie. Maar met onze vertrouwde kwaliteiten! We zijn een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met Middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken.

Wil jij werken bij gemeente Eemsdelta:

 • Die goed toegankelijk is voor iedereen die ons nodig heeft?
 • Waar we goede initiatieven van inwoners aanmoedigen en zo mogelijk ook uitvoeren?
 • Waar je met je collega's aan innovatieve en duurzame oplossingen werkt?

Solliciteer dan bij de gemeente Eemsdelta!

  

Voor het programma Aardbevingen de Baas zoeken wij een:

Programma jurist
24 - 32 uur per week

 

Algemene informatie
Als gevolg van de aardbevingen door de gaswinning staat de gemeente Eemsdelta voor een omvangrijke versterkingsopgave. Het programma Aardbevingen de Baas dat hiervoor is opgezet, is een programma met impact, waar diverse opgaven een rol spelen. Het programma houdt zich vanuit de gemeentelijke rol o.a. bezig met (nieuw)bouw en versterking, schade door gaswinning en de sociaal-maatschappelijke gevolgen, maar ook met het Nationaal Programma Groningen. In dit kader is het programma opgedeeld in meerdere programmalijnen en projecten die elk hun eigen kenmerken, opgaven en dynamiek kennen.


Werkzaamheden
In de functie van jurist binnen het programma Aardbevingen de Baas ben je verantwoordelijk voor het adviseren over en het afhandelen van het brede spectrum aan juridische vraagstukken in het programma. Meer specifiek ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van verzoeken op grond van de WOB en voor de bezwaar- en beroepsprocedures voor de regelingen die binnen het programma lopen.

Je interpreteert binnengekomen WOB verzoeken en zorgt voor de juiste afhandeling. Daarnaast adviseer je de programmadirecteur over de WOB. Je bent ook verantwoordelijk voor de afhandeling van bezwaarschriften. Je beoordeelt de bezwaarschriften op ontvankelijkheid en draagt zorg voor verdere inhoudelijke afhandeling door de benodigde informatie actief te verzamelen bij de betrokken collega's. Je schrijft beslissingen op bezwaar en bewaakt de beslistermijnen. In beroepsprocedures stel je de beroeps- en verweerschriften op en treed je op als procesvertegenwoordiger. Je hebt (telefonisch) contact met de indiener van het WOB-verzoek, de bezwaarde of zijn advocaat.


Wat breng je daarvoor mee:

 • HBO/WO juridische opleiding, bij voorkeur in bestuursrechtelijke richting;
 • Je hebt een aantal jaren ervaring als WOB en/of bezwaar- en beroepsjurist, bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie;
 • Je toont initiatief en steekt je handen graag uit de mouwen;
 • Je kunt duidelijk en helder communiceren, met de juiste mate van empathie;
 • Je hebt een constructieve en oplossingsgerichte houding;
 • Je bent zeer omgevingsbewust, je hebt oog voor de politieke, bestuurlijke verhoudingen en voor maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Je bent flexibel en kunt onder tijdsdruk effectief handelen.

 
Wat kunnen wij jou bieden:

 • Wij bieden uitdagend werk waarin je echt van betekenis kunt zijn in een veelzijdige functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Een passend salaris dat recht doet aan jouw ervaring, opleiding en inzet;
 • Het salaris is maximaal €4.494,- bruto op basis van 36 uur per week (schaal 10 CAO Gemeenten, salarispeil 1 oktober 2020);
 • Afhankelijk van je huidige dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband, waarbij onze voorkeur uitgaat naar een tijdelijke arbeidsovereenkomst via de gemeente;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget (IKB).

 
Hoe nu verder
Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan je motivatiebrief met CV onder vermelding van vacature "Programma jurist" vóór dinsdag 28 september aanstaande via de sollicitatiebutton.

Solliciteer 

Meer informatie

 • Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je hiervoor contact opnemen met Jurry Bonnema, (Programmadirecteur), te bereiken via telefoonnummer 06-22788551.
 • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Elies Elema (adviseur P&O), te bereiken via telefoonnummer 06-15856603.
 • De sollicitatiegesprekken staan gepland voor week 40.