Communicatieadviseur

Op 1 januari 2021 is de gemeente Eemsdelta ontstaan uit de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum en de gemeenschappelijke regelingen Werkorganisatie DEAL-gemeenten en Werkplein Fivelingo. Een nieuwe naam en een nieuwe situatie. Maar met onze vertrouwde kwaliteiten! We zijn een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met Middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken.

Wil jij werken bij gemeente Eemsdelta:

 • Die goed toegankelijk is voor iedereen die ons nodig heeft?
 • Waar we goede initiatieven van inwoners aanmoedigen en zo mogelijk ook uitvoeren?
 • Waar je met je collega's aan innovatieve en duurzame oplossingen werkt?

Solliciteer dan bij de gemeente Eemsdelta!

  

Het team Aardbevingen de Baas verwelkomt graag een enthousiaste en gedreven:

Communicatieadviseur
32 - 36 uur per week

 

Functieomschrijving
Wij zoeken een allround communicatieadviseur die als sparringpartner aansluit bij projecten in het versterkingsprogramma van de gemeente Eemsdelta. Ben jij iemand die energie krijgt van de grote dynamiek van het gaswinningdossier, houd jij ervan om mee te denken in de organisatie van projecten en ben jij niet bang voor een functie waarin je te maken krijgt met veel uitdagingen? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven!

In de gemeente Eemsdelta moeten ruim 15.000 gebouwen aardbevingsbestendig worden gemaakt. Daarmee is Eemsdelta de 'grootste aardbevingsgemeente' van Groningen. In het complexe speelveld, waarin je veel gaat samenwerken met externe partners, is geen dag hetzelfde. Wij zoeken dan ook een allround communicatieadviseur die flexibel kan zijn en praktisch is ingesteld. Je weet snel je weg te vinden in en bij de organisaties die betrokken zijn bij het aardbevingendossier. Een ruime ervaring in een gemeentelijke organisatie komt hierbij goed van pas. Je kunt snel schakelen, overziet de grote lijnen en houdt er ook van om de handen uit de mouwen te steken voor uitvoerende werkzaamheden. Er gebeurt veel, het is hard werken, maar wel dankbaar werk. Je krijgt veel vrijheid en ruimte bij het uitvoeren van je werkzaamheden in een prettige sfeer, met open en directe communicatie. Je gaat samenwerken in een team met twee andere communicatieadviseurs. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het communicatieadvies binnen het programma.

 
Wat breng je daarvoor mee:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en meerjarige relevante werkervaring;
 • Je bent een allround communicatieadviseur die veel ervaring heeft met projectmatig werken;
 • Je hebt ruime ervaring als communicatieadviseur in een politieke omgeving;
 • Je hebt ervaring met adviseren van bestuurders en management;
 • Ervaring in het aardbevingsdossier is een pré;
 • Je staat met beide benen in de Groningse klei, je hebt een nuchtere mentaliteit;
 • Je bent maatschappelijk betrokken en hebt affiniteit met politiek en politieke vraagstukken.


Wat kunnen wij jou bieden:

 • Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie binnen een dynamische omgeving met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Een passend salaris dat recht doet aan jouw ervaring, opleiding en inzet;
 • Het salaris is maximaal €4.494,- bruto op basis van 36 uur per week (schaal 10 CAO Gemeenten, salarispeil 1 oktober 2020);
 • Afhankelijk van je huidige dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget (IKB).

 
Hoe nu verder
Heb je belangstelling voor deze functie, stuur dan je motivatiebrief met CV onder vermelding van vacature "Communicatieadviseur" vóór maandag 16 augustus aanstaande via de sollicitatiebutton.

Solliciteer

Meer informatie

 • Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie of vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je hiervoor per mail contact opnemen met Ahmet Paker (recruiter) via het e-mailadres: ahmet.paker@eemsdelta.nl of met Jacolien Masselink (Programmamanager Aardbevingen de Baas) via het e-mailadres: jacolien.masselink@eemsdelta.nl.