(aankomend) Beleidsadviseur economie en werkgelegenheid

Op 1 januari 2021 is de gemeente Eemsdelta ontstaan uit de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum en de gemeenschappelijke regelingen Werkorganisatie DEAL-gemeenten en Werkplein Fivelingo. Een nieuwe naam en een nieuwe situatie. Maar met onze vertrouwde kwaliteiten! We zijn een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met Middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken.

Wil jij werken bij gemeente Eemsdelta:

 • Die goed toegankelijk is voor iedereen die ons nodig heeft?
 • Waar we goede initiatieven van inwoners aanmoedigen en zo mogelijk ook uitvoeren?
 • Waar je met je collega's aan innovatieve en duurzame oplossingen werkt?

Solliciteer dan bij de gemeente Eemsdelta!


Om het team Ruimtelijke Ontwikkeling, Economie & Leefomgeving te versterken, zoeken we een:

(aankomend) Beleidsadviseur economie en werkgelegenheid
32 - 36 uur per week

Functieomschrijving
De gemeente Eemsdelta kent een aantal specifieke opgaven waar we de komende jaren vooruitgang op willen boeken. Meer mensen aan de slag en vooroplopen in de duurzame ontwikkeling van de industrie zijn daar twee voorbeelden van. Vanuit het team Ruimtelijke Ontwikkeling, Economie en Leefomgeving willen we hier een sterke bijdrage aan leveren en daarvoor zoeken we een (aankomend) beleidsadviseur economie en werkgelegenheid. Samen met een aantal zeer betrokken en enthousiaste collega's vorm je een team Economie. De rol van dit team is om met onze expertise, creativiteit en energie de ondernemers, bestuurders, partners en collega's te ondersteunen in het realiseren van (economische) ontwikkeling. Zo hebben we naast de gebruikelijke ondersteuning inmiddels een gezamenlijk coronaloket opgezet om ondernemers zo goed als mogelijk te ondersteunen. Samen hebben we met ondernemers(verenigingen) de plannen voorbereid om de centrumgebieden te versterken (en kan tot realisatie worden overgegaan!) en zoeken we samen naar mogelijkheden om te ontwikkelen in duurzame technologie. Als (aankomend) beleidsadviseur economie en werkgelegenheid nodigen we je van harte uit om hier nog een aantal interessante initiatieven aan toe te voegen. Je vindt bij ons dus volop ruimte om je te richten op:

-          Onderzoek, advisering en beleidsontwikkeling op onze opgaven en ambitie op het terrein van economie en werkgelegenheid waarbij je de kansen die je ziet ook volledig benut;
-          Het stimuleren en initiëren van samenwerking in de breedste vorm: tussen ondernemers, tussen verschillende sectoren, tussen overheid en bedrijfsleven, tussen Sociaal & Fysiek Domein;
-          Het verkrijgen van externe financiering voor projecten in de gemeente Eemsdelta;
-          Het voeren van regie op de beleidsprogramma's en participatie in projecten en programma's;
-          Het afstemmen van beleid met bestuur, ondernemers en maatschappelijke partijen;
-          Het extern vertegenwoordigen van onze gemeente;
-          Het ondersteunen van de betrokken portefeuillehouders met advies en de voorbereiding van overleggen.


Wat breng je daarvoor mee:
Je wilt vol enthousiasme samen met ondernemers, partners en collega's een sterke bijdrage leveren aan het realiseren van onze ambitie 'meer mensen aan de slag'. Om ervoor te zorgen dat jij deze functie goed kunt invullen verwachten we dat je minimaal over de volgende eisen/eigenschappen beschikt:

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding (richting Economie, Bedrijfskunde, MER of kunt gemotiveerd aangeven waarom een andere richting van meerwaarde is voor deze functie);
 • Bij voorkeur heb je ervaring als beleidsadviseur;
 • Je hebt een visie op economische ontwikkeling;
 • Je werkt graag samen en bent een natuurlijke verbinder;
 • Je bent zeer goed in staat om voorstellen te schrijven en te onderbouwen;
 • Je bent innovatief en ambitieus en redeneert vanuit kansen en mogelijkheden;
 • Je hebt een politiek en bestuurlijk bewustzijn;
 • Je bent een prettige, open en toegankelijke persoonlijkheid;
 • Je bent uitdrager van onze 5 kernwaarden: AantrekkelijkBetrouwbaarDichtbijInnovatief en Samen.

Wij vinden het belangrijk om mensen een kans te geven om het werk te doen waar hun hart ligt. Ben jij een pas afgestudeerde HBO-/ WO-er, die graag naar deze functie wil doorgroeien, maar hier nog stappen voor moet maken, nodigen we je ook van harte uit om te reageren. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.


Wat kunnen wij jou bieden:

 • De kans om een relevante en belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van economie in de gemeente Eemsdelta, in het bijzonder aan de opgave 'meer mensen aan de slag'.
 • Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie binnen een dynamische omgeving met veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en de kans om je verder te ontwikkelen;
 • Een passend salaris dat recht doet aan jouw ervaring, opleiding en inzet;
 • Het salaris is maximaal €4.494,- bruto op basis van 36 uur per week (schaal 10 CAO Gemeenten, salarispeil 1 oktober 2020);
 • Afhankelijk van je huidige dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden en een individueel keuzebudget (IKB).


Hoe nu verder
Heb je belangstelling voor deze functie? Gemeente Eemsdelta ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief met daarin maximaal twee alinea's met jouw ideeën over hoe jij een bijdrage kunt leveren aan de opgave 'meer mensen aan de slag'. Stuur je sollicitatie onder vermelding van vacature "(aankomend) Beleidsadviseur economie en werkgelegenheid" vóór donderdag 30 september aanstaande via de sollicitatiebutton.

Solliciteer

Meer informatie

 • Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je hiervoor contact opnemen met Annet Dijkema (Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Economie & Leefomgeving), te bereiken via telefoonnummer 06-52888693.
 • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ahmet Paker (recruiter), te bereiken via telefoonnummer 06-25100860.