Teamleider Economie & Leefbaarheid

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’
Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

Wij zoeken een:

Teamleider Economie & Leefbaarheid

(Voor de periode van 1 jaar, met de intentie tot een vast dienstverband)

Team

Je gaat werken binnen het team Economie & Leefbaarheid. Dit team bestaat uit de clusters Economie, Veiligheid en Leefbaarheid. Met zo’n 30 collega’s werk je aan beleid, advies en projecten van welzijn, volksgezondheid, wonen, gebiedsgericht werken, cultuur, onderwijs, openbare orde en veiligheid, economie en ondernemersdienstverlening.

Coevorden is een historische vestingstad met veel karakteristieke dorpen. We zijn een grensgemeente met regionale opgaven en internationaal georiënteerde samenwerkingsverbanden. De opgaven waar het team voor staat zijn een ambitieuze woonagenda, investeringsagenda voor onderwijshuisvesting, de ontwikkeling van een internationaal MBO en bedrijventerreinen.

In verband met het vertrek van de teamleider zoeken wij een proactieve en bovenal enthousiaste, ontwikkelgerichte en gedreven teamleider. Vanuit een strategische blik lever je een actieve bijdrage aan de groei en het team E&L en de ontwikkeling van de gemeente. 

Wat ga je doen?

Als leidinggevende van een divers team met veel beleidsvelden hanteer je een faciliterende en coachende leiderschapsstijl. Je stimuleert je medewerkers in hun professionele ontwikkeling. Je geeft ruimte waar het kan en sturing waar het moet.

Je formuleert samen met je team de doelstellingen en realiseert deze. Je weet wat er speelt in de buitenwereld en onderhoudt je netwerken. Je vertaalt de externe en interne ontwikkelingen en vraagstukken naar opgaven voor jouw team.

Vanzelfsprekend ben je in overleg met de concernmanager en de bestuurders over de voortgang en de ontwikkelingen. Samen met je collega teamleiders, de concernmanagers en programmamanagers werk je aan het behalen van de organisatiedoelstellingen.

Je bent ambtelijk opdrachtgever van de uitvoering van de woonvisie, de haalbaarheidsstudie voor een Multi Functionele Accommodatie in Schoonoord en de invulling van een integraal veiligheidsplan, met bijzondere aandacht is voor de aanpak van ondermijning. Je team bevindt zich volop in de politiek-bestuurlijke dynamiek en dat vraagt om integrale samenwerking.

Wie zoeken we? 

 • Je past bij onze kernwaarden: durven, eigenheid, grensverleggend, verbindend en trots
 • Je bent omgevingsbewust en beschikt over een helicopterview
 • Je beschikt over leiderschap in een internationale/regionale context
 • Je bent gericht op de professionele ontwikkeling van je medewerkers
 • Je kijkt verder dan je eigen team en samenwerken is voor jou vanzelfsprekend
 • Je bent enthousiast, hebt humor en een drive om je team verder te ontwikkelen
 • Het kunnen vertalen van ontwikkelingen naar de opgaven voor jouw team
 • Ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving
 • Ervaring in een soortgelijke functie
 • Je kent de inhoud van het vakgebied
 • Een academisch werk- en denkniveau met een relevante opleiding 

Wil je weten wat het werken als teamleider inhoudt? Ex-teamleider Stiana vertelt over haar werk en over onze organisatie in deze video.

Wat bieden we?

Je werkt binnen een organisatie die volop in beweging is en zich blijft ontwikkelen en verbeteren! We stimuleren ook jóuw ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen, via onze eigen academie of bij een instituut naar keuze. Je krijgt veel ruimte om mee te denken én om je ideeën uit te voeren. We werken zowel vanuit huis als op kantoor en je kunt je uren flexibel indelen, afgestemd op jouw werkpakket én persoonlijke voorkeur. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. We zorgen voor goede voorzieningen die jij nodig hebt om thuis te werken. 

Het gaat om een functie waarbij je minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week beschikbaar bent. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform schaal 12. Dat is maximaal € 6.103, - bruto bij een fulltime dienstverband. We binden je graag aan onze organisatie. Na een jaarcontract is onze intentie dan ook je een vast contract aan te bieden. Je ontvangt 144 wettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband. Daarnaast zijn er bovenwettelijke vakantie-uren.  

Een greep uit ons brede pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: een pensioenregeling via het ABP, betaald ouderschapsverlof, thuiswerkvergoeding én een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van het jaarsalaris. Dit budget kun je op verschillende manieren gebruiken, zoals voor het kopen van extra verlofdagen of verlofsparen. Ook kun je, naast de reiskostenvergoeding, gebruik maken van de uitruilregeling reiskostenvergoeding en fietsregeling. 

Pak jij deze kans? 

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Rixt Wibiër, concernmanager strategie, via telefoonnummer 06-51905817 of met Janneke Berends, P&O adviseur, via telefoonnummer 06-31743819. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via Vooruit in Drenthe. Je kunt tot en met 12 juni 2022 reageren. De gesprekken vinden plaats op 20 en 30 juni 2022.

Selectieprocedure

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.