Strategisch Financieel Beleidsmedewerker

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.

De Gemeente Coevorden is voor haar Team Advies & Middelen op zoek naar een

Strategisch Financieel Beleidsmedewerker
32-36 uur | maximaal € 5.169 bruto

(Voor de periode van 1 jaar, met de intentie tot een vast dienstverband)

Team Advies & Middelen

Het team bestaat uit vier clusters, namelijk Juridische Zaken & Inkoop, Personeel & Organisatie, Bestuurssecretariaat en Financiën, BI & Control. De functie is gepositioneerd in het laatstgenoemde cluster. Samen met vijftien collega’s ben je verantwoordelijk voor de financiële huishouding van de gemeente Coevorden. Dit beslaat alles variërend van administratie, interne controles, managementinformatie tot beleid en advies.

Wat ga je doen?

 • Als medewerker financieel beleid heb je een generalistische functie met een breed en uitdagend karakter;
 • Je ontwikkelt beleid, adviseert over beleidsmatige aspecten en beleidsuitvoering;
 • Je coördineert de producten van de Planning & Control-cyclus;
 • Je signaleert en analyseert ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving zoals het BBV en bent in staat om die te vertalen naar de gemeentelijke context;
 • Je bent als projectleider betrokken bij diverse projecten;
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor de provincie voor de P&C-documenten en het interbestuurlijk toezicht;
 • Je participeert in externe commissies en projectgroepen;
 • Je zorgt voor afstemming met overige disciplines binnen het team en de organisatie;
 • Je bent sparringpartner en je stelt je hierbij proactief op;
 • Je adviseert aan het bestuur, de directie en de (vak)afdelingen over gemeente brede financieel beleidsmatige aangelegenheden;
 • Je speelt in op nieuwe ontwikkelingen en innovatie rondom de Planning & Control- cyclus, zoals het verder digitaliseren en optimaliseren van het proces, de documenten en systemen en doet hier concrete voorstellen voor;
 • Je hebt een rol in het portfoliomanagement van de organisatie.

Wie zoeken we?

Het is voor deze functie van belang dat je analytisch, accuraat en proactief bent ingesteld en beschikt over uitstekende mondelinge -en schriftelijke vaardigheden. Je hebt inzicht in bestuurlijke, organisatorische en functionele verhoudingen, overziet bedrijfsprocessen en bent omgevingsbewust. Je hebt minimaal een afgeronde HBO of een universitaire opleiding en hebt relevante werkervaring in een vergelijkbare functie. Je vindt het uitdagend om (complexe) vraagstukken zelfstandig of in multidisciplinair verband op te lossen. Daarnaast ga je tot het uiterste in het signaleren en overzien van risico’s, verbeterpunten en het bedenken van oplossingen.

Wat bieden wij?

Je werkt binnen een hele dynamische en aantrekkelijke organisatie die volop in beweging is! Als organisatie bieden wij collega’s veel ruimte, de kans om opleidingen te volgen en je uren flexibel in te delen. Het betreft een functie van 32-36 uren per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris in overeenstemming met functieschaal 11 (tot maximaal € 5.169 bruto bij een volledig dienstverband). Je krijgt uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof en een Individueel Keuze Budget van 17,05% van het jaarsalaris, dat naar eigen wens kan worden ingezet. Er zijn ruime thuiswerkmogelijkheden.

Pak jij deze kans?

Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via onderstaand het sollicitatieformulier op Vooruit in Drenthe. Je kunt tot en met 9 november 2021 reageren. De gesprekken vinden plaats op woensdag 17 november en maandag 22 november 2021.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Miranda van den Berg (teamleider Advies & Middelen) via 06-51526173.

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Trefwoorden: Finance, Financieel, Financieel Adviseur, Financieel Beleidsmedewerker, Strategisch Financieel Beleidsmedewerker, Planning & Control, HBO, WO, Overheid, Gemeente Coevorden, Drenthe