Strategisch adviseur Ruimtelijke Ordening

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom! Wij zoeken tijdelijk een:

Strategisch Adviseur Ruimtelijke Ordening (32-36 uur)

Team Omgevingsontwikkeling

In ons bevlogen team draait alles om het verlenen van vergunningen die niet alleen juridisch waterdicht zijn, maar die ook perfect aansluiten bij de dromen en ambities van onze gemeente en haar inwoners. We zijn gedreven om binnen de kaders van de wet ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk te maken. En ja, we houden onszelf net zo goed aan die regels.

Bij ons werk je samen met verschillende clusters, elk met hun eigen specialiteit. Of het nu gaat om vergunningverlening in de front- en backoffice, beleid, ruimtelijke ontwikkeling of handhaving, hier vind je jouw plek om te schitteren. En momenteel staat de omgevingswet centraal. Dat betekent nog meer samenwerking en een nog pro actievere benadering naar buiten toe.

Wij zoeken een Strategisch Adviseur Ruimtelijke Ordening die ons team komt versterken. Ben jij klaar om deze uitdaging aan te gaan en een wezenlijke bijdrage te leveren aan onze gemeente? Dan zoeken we jou! Lees snel verder.

Wat ga je doen?

Ons enthousiaste team staat klaar om jou te verwelkomen in een omgeving waar actie hoog in het vaandel staat, zoals belichaamd wordt in ons coalitieakkoord 'Gewoon doen!'. Hier gaan we verder dan visie; we boeken echte resultaten.

Samen met collega's uit diverse teams en betrokken vertegenwoordigers uit de gemeenschap, geef jij vorm aan de Omgevingsvisie Coevorden en stippel je de koers uit. Jouw inzet leidt tot tastbare veranderingen, zoals het sturen van complexe ruimtelijke projecten. Jouw expertise ligt voornamelijk in gebiedsontwikkeling, waarbij je verschillende rollen op je neemt, van projectleider tot strategisch adviseur voor uiteenlopende vraagstukken zoals woningbouwplannen en revitalisering van bedrijventerreinen.

Bij ons in Coevorden streven we naar integraal advies, waarbij jouw ruimtelijke inzicht van onschatbare waarde is.

In dit team werk je aan een diverse omgeving, variërend van een bruisende stad tot pittoreske dorpskernen en uitgestrekte natuurgebieden. Dit maakt je werk dynamisch en uitdagend, en biedt volop mogelijkheden om je passie en expertise in strategisch ruimtelijk beleid, gebiedsontwikkeling en stedenbouw verder te ontwikkelen.

Laten we samen bouwen aan een toekomstbestendige leefomgeving!

Welke werkzaamheden horen bij deze rol?

Strategisch adviseren op ruimtelijke ontwikkeling in brede zin.

 • Advies leveren aan het college, met een integrale blik, in samenspraak met collega’s uit andere beleidsvelden;
 • Bijdrage leveren aan de actualisatie van bestaand beleid en de totstandkoming van nieuw beleid, onder andere in het kader van de invoering van de Omgevingswet;
 • Bijdrage aan de concretisering van de ambities uit de zeer recente Omgevingsvisie Coevorden: evenwichtig platteland, eigen thuisbasis en economisch regionaal knooppunt. Met name op het snijvlak tussen economie en ruimte;
 • Stevige rol op het beleidsveld Wonen: waar zijn welke gebiedsontwikkelingen mogelijk en waar leveren deze ook een bijdrage aan de ruimtelijke kwaliteit? Adviseren, rol in de visievorming, maar ook niet bang om ‘met de voeten in de klei’ te staan;
 • Bijdrage aan regionale projecten op ruimtelijk gebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inbreng vanuit Coevorden aan de provinciale Omgevingsvisie of de strategie van Zuidoost-Drenthe;
 • Leiden van verschillende projecten binnen het domein.

Wie zoeken we?

Wat we van jou vragen:

 • Een academisch werk- en denkniveau;
 • Een afgeronde opleiding in een relevant vakgebied, zoals juridisch (omgevingsrecht), planologie, sociale geografie of ruimtelijke ontwikkeling.

Maar bovenal zijn we op zoek naar de juiste persoon met de juiste competenties, houding en gedrag. Tijdens het selectieproces zullen we toetsen welke competenties je bezit en waar jouw groeipotentieel ligt. Belangrijke competenties voor ons zijn:

Bestuurlijke affiniteit en sensitiviteit;

 • Sterke samenwerkingsvaardigheden, zowel intern als extern;
 • Heldere en krachtige schriftelijke communicatie, met een focus op de essentie;
 • Een brede kijk op de interne organisatie en de omgeving van Coevorden;
 • In staat zijn om op strategisch niveau te adviseren en conceptueel te denken.

Binnen deze rol zul je ook werken met de Sturen & Verantwoordelijkheidscyclus, dus affiniteit met financiën/bedrijfsvoering is een pluspunt.

Wat bieden we?

Groei en ontwikkeling

Wij plaatsen jouw ontwikkeling in de schijnwerpers. Geef je groei een boost met toegang tot onze eigen academie en externe instituten. Jouw ideeën zijn waardevol en krijgen bij ons de ruimte om te floreren.

Flexibel werken

Geniet van de vrijheid om te werken waar jij het meest productief bent. Schakel naadloos tussen thuis en kantoor. Jouw werktijden passen we aan op jouw behoeften, zodat je een optimale balans hebt tussen werk en privé.

Comfortabele Thuiswerkplek

Een inspirerende werkomgeving begint thuis. Wij voorzien je van alles wat je nodig hebt voor een comfortabele werkplek, zodat jij in alle rust en gemak kunt werken. Ook krijg je een thuiswerkvergoeding en hebben we een reiskostenregeling voor als je naar kantoor komt.

Uitdagende Functie

Deze functie staat open voor 32 tot 36 uur per week. We stemmen jouw salaris af op je kennis en ervaring, met een maximaal bruto salaris van €5.375,- (schaal 11) bij een fulltime dienstverband.

Stabiliteit en Zekerheid

Na een jaarcontract is een vast dienstverband onze intentie. Zo bieden we jou de stabiliteit en zekerheid waar je naar op zoek bent.

Vakantiedagen

Geniet van je vrije tijd met 144 wettelijke en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband!

Aantrekkelijk Aanvullend Pakket

Profiteer van een uitgebreid aanbod aan aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk aan:

- Pensioenregeling via het ABP;

- Betaald ouderschapsverlof;

- Een individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van jouw jaarsalaris;

- Een Persoonlijk Budget van €850 per jaar bij een fulltime dienstverband.

Flexibele Besteding

Het IKB biedt jou de mogelijkheid om dit budget naar jouw voorkeur te benutten. Of je nu extra verlofdagen wilt, wilt sparen voor later of wilt profiteren van de fietsregeling, de keuze is aan jou!

 
Pak jij deze kans?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Eline Breider, (Strategisch Adviseur RO) via telefoonnummer 06-25226742. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via onderstaand sollicitatieformulier.

Goed om te weten: er is geen deadline voor deze vacature. De procedure wordt gesloten zodra wij de juiste kandidaat hebben gevonden!

 Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.