Public Controller

De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

Wij zoeken een:

Ervaren Public Controller

(32-36 uur per week)

 (Voor de periode van 1 jaar met intentie tot een vast dienstverband)

Waar ga je werken?

In Coevorden blijven we niet stilstaan, we kijken vooruit! We weten wat er op ons af komt en we werken met z’n allen hard aan de opgaven en ambities die er zijn en die er komen. Toekomstgericht werken en je inzetten voor de inwoners, dáár raken we jou mee!

In Coevorden beleggen we verantwoordelijkheden laag in de organisatie. Daarbij hebben we duidelijke kaders nodig die duiden wat wij als publieke (meer)waarde zien, hoe wij belangen wegen en (financiële) keuzes verantwoorden; rechtmatigheid en doelmatigheid zijn de twee kernbegrippen.

De public Controller valt onder de concernmanager Bedrijfsvoering.

Wat ga je doen?

De ervaren public controller is verantwoordelijk voor de publieke verantwoording van de inkomsten en uitgaven van de gemeentefinanciën. Daarnaast beoordeel jij of de beleidsmatige inzet van publieke middelen tot de (blijvende) gewenste maatschappelijke effecten leidt. Zowel in de beleidsvoorbereiding als in de uitvoering kennen we een breed speelveld van interne en externe stakeholders (burgers, ondernemers, ketenpartners, etc.). Je overziet het speelveld met de vele partijen die van invloed (kunnen) zijn op de kwaliteit van het voorgestelde beleid en de wijze waarop hier uitvoering aan wordt gegeven.

De public controller analyseert, toetst, adviseert en intervenieert op de doelmatigheid van het gemeentelijk handelen in brede zin. Ook ben je betrokken bij onderzoeksvragen van de Raad. Je zorgt dat we ‘in control’ zijn op het sturen op de effectiviteit en kwaliteit (de bedoeling) van onze processen.

Je bent adviseur voor het CMT en hebt daarnaast de wettelijke onafhankelijke verantwoordelijkheid in de rol van controller. Je bent bevoegd om rechtstreeks en onafhankelijk advies uit te brengen aan het bestuur in verband met overwegingen van continuïteit en risico’s. Daarnaast kan het college ook jou om advies vragen.

Verder krijg je een stevige rol in:

  • De sturing op de doorontwikkeling van datagedreven werken;
  • De werking van ons management controlsysteem;
  • De doorontwikkeling van onze cyclus van sturing en verantwoording;
  • Ons risicomanagement.

Wie ben jij?

Jij bent een slimme en daadkrachtige collega met een academisch werk- en denkniveau. Je kijkt met een brede, bedrijfsmatige blik naar de gemeentelijke organisatie en de samenleving in Coevorden. Iemand die zich herkent in onze kernwaarden: durven, eigenheid, grensverleggend, verbinden en trots.

Je bent kritisch op de uitgaven van publiek geld en scherp op hetgeen gesteld beleid oplevert. Je bent een onafhankelijke én stevige gesprekspartner. Je begrijpt de veranderende rol van de gemeente als eerste overheid en weet de organisatie hierin mee te nemen. Je herkent verschillen in belangen, formele en informele verhoudingen en beweegt je gemakkelijk op alle niveaus.

Wat bieden wij?

Je werkt binnen een organisatie die volop in beweging is en zich blijft ontwikkelen en verbeteren! We stimuleren ook jóuw ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen, via onze eigen academie of bij een instituut naar keuze. Je krijgt veel ruimte om mee te denken én om je ideeën uit te voeren. We werken zowel vanuit huis als op kantoor en je kunt je uren flexibel indelen, afgestemd op jouw werkpakket én persoonlijke voorkeur. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. We zorgen voor goede voorzieningen die jij nodig hebt om thuis te werken. 

Het gaat om een functie waarbij je minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week beschikbaar bent. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform schaal 12. Dat is maximaal € 6.407,- bruto bij een fulltime dienstverband. We binden je graag aan onze organisatie. Na een jaarcontract is onze intentie dan ook je een vast contract aan te bieden. Je ontvangt 144 wettelijke en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband.

Een greep uit ons brede pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: een pensioenregeling via het ABP, betaald ouderschapsverlof en een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van het jaarsalaris. Dit budget kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je er extra verlofdagen mee kopen, je kunt verlofsparen en je kunt het inzetten voor de fietsregeling. Je mag het budget natuurlijk ook laten uitbetalen. Bij ons krijg je bovendien nog een reiskostenregeling, een thuiswerkvergoeding én een Persoonlijk budget van € 850 per jaar.

Koffiemoment

Ben je benieuwd naar onze organisatie, maar weet je nog niet zeker of je ook gelijk wilt solliciteren? Dán is een koffiemoment een leuke manier om een ‘kijkje’ te kunnen nemen in onze organisatie. Wij ontvangen je graag op donderdag 1 juni a.s. Meld je vóór woensdag 31 mei a.s. aan voor een persoonlijke afspraak voor een kopje koffie of thee via solliciteren@coevorden.nl.

Wil je meer weten?

Dat mag altijd, wij beantwoorden je vragen graag! Een telefoongesprek van een minuut of 10 kan voor jou en mij het verschil maken. Dus bel gerust met Gert Dekker, Concernmanager Bedrijfsvoering, 06-53182999.

Gelijk solliciteren mag natuurlijk ook: Je persoonlijke motivatie en CV ontvangen wij graag uiterlijk op 11 juni 2023 via Vooruit in Drenthe. Klik hier om te solliciteren. De 1e gespreksronde vindt plaats op dinsdag 20 juni 2023. 

Een (ontwikkel)assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure en zal bij je indiensttreding ook bijdragen in het bepalen van je ontwikkelpad.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.