Project- en Programmamedewerker TBO

De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

Wij zoeken in verband met de groei van onze organisatie én de groei van actuele programma’s en projecten een:

Programma- en Projectmedewerker TBO

(32-36 uur per week op basis van een 2 jarig projectcontract)

Van opgave tot programma of project

Sinds 2018 ontwikkelen en professionaliseren we in Coevorden het werken via programma’s en projecten. Het is een tijdelijke manier van samenwerken, gericht op het bereiken van doelen of het opleveren van een uniek resultaat. Voorbeelden zijn de programma’s Toekomstbestendige Organisatie, Kansrijk opgroeien, Vitale Vakantieparken en de opgaven rondom Duurzaamheid.

Wat ga je doen?

Een programma is gericht op doelen. Een project is gericht op een tastbaar resultaat. Je bent van alle markten thuis. Je voert allerlei werkzaamheden uit binnen een programma of project. Aan jou de taak om te zorgen dat het project en/of programma staat als een huis!

Als Project- en programmamedewerker ben je de steun en toeverlaat van ons CMT voor projecten en programma’s die actueel zijn óf breed in de organisatie spelen. Dat betekent dat je met heel veel verschillende teams en collega’s gaat samenwerken. In no time ken jij veel collega’s al bij naam, omdat je op allerlei niveaus door de organisatie beweegt. Juist dát vind je leuk; afwisseling en dynamiek zijn een zekerheid in deze functie. Jij bent geen grijs muisje maar bent actief en zichtbaar, op een positieve manier! Op dit moment is een groot project actueel; de Toekomstbestendige Organisatie (TBO). Jij zal daarin zeker een rol van betekenis spelen als projectondersteuner. Het is een omvangrijk project waar je je handen waarschijnlijk eerst vol aan hebt.

Een blik op je werkdag:

Vanuit je rol en netwerk in de organisatie geef je gevraagd en ongevraagd advies aan programmamanagers, projectleiders en projectleden over de programma’s en projecten waar jij aan bijdraagt

  • Je denkt mee over doelbereiking; in welke mate zijn doelstellingen behaald;
  • Je voert ondersteunende werkzaamheden uit voor het project TBO;
  • Je stelt stukken op en zorgt voor correspondentie; je brengt de boodschap op een prettige en begrijpelijke manier over;
  • Je bent constant aan het schakelen tussen plannen, organiseren en overzicht creëren én bewaken;
  • Je zorgt voor voortgangs- en maandrapportages.

Wie zoeken we?

Jouw werk zorgt ervoor dat anderen kunnen doen wat ze moeten doen; je brengt focus aan in hun werk, doordat jij uit handen neemt waar jij goed in bent. Teamwork van de hoogste plank!

Je hebt een half woord nodig om te begrijpen wat er bedoelt wordt. Je ziet het werk liggen en pakt op eigen initiatief dingen op. Feedback zie je als iets moois, je grijpt het aan om nóg beter te worden in je rol. Bovendien help je anderen te verbeteren door feedback te geven. Je hebt een prettige werkstijl- en houding, bent open en toegankelijk. Je raakt niet snel van de wijs; je blijft met beide benen op de grond staan en houdt van aanpakken. Sterker nog, jij bloeit op als je orde in de ‘chaos’ moet scheppen.

Je bent een sociaal dier. Je mengt je graag in teams en pakt je verantwoordelijkheid. Met je open blik en positieve kijk op het leven ben jij van nature een verbindende factor. Jij zoekt mensen graag op en zij jou ook, je bent heel erg benaderbaar!

Je gaat werken in een bestuurlijke omgeving. Dat voel je aan en je kan je draai daarin goed vinden. Je klant- en resultaatgerichtheid staat buiten kijf. Je adviezen zijn helder, bevatten de juiste toon én zijn verwoord in begrijpelijke taal. 

Heb jij daarbij:

  • Een hbo werk- en denkniveau;
  • Ervaring met project- en/of programma ondersteuning.
  • Dan nodigen we je van harte uit om te reageren!

Tot slot heb je een streepje voor als je ervaring hebt met programmatisch werken binnen de overheid.

Wat bieden we?

Je werkt binnen een organisatie die volop in beweging is en zich blijft ontwikkelen en verbeteren! We stimuleren ook jóuw ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen, via onze eigen academie of bij een instituut naar keuze. Je krijgt veel ruimte om mee te denken én om je ideeën uit te voeren. We werken zowel vanuit huis als op kantoor (50/50) en je kan je uren flexibel indelen, afgestemd op jouw werkpakket én persoonlijke voorkeur. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. We zorgen voor goede voorzieningen die jij nodig hebt om thuis te werken.

Het gaat om een functie waarbij je minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week beschikbaar bent. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform schaal 9. Dat is maximaal € 4.208 bruto bij een fulltime dienstverband. We binden je graag aan onze organisatie door middel van een tweejarig projectcontract. Je ontvangt 144 wettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband. Daarnaast heb je 43,20 uur bovenwettelijk verlof.

Een greep uit ons brede pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: een pensioenregeling via het ABP, betaald ouderschapsverlof en een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van het jaarsalaris. Dit budget kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je er extra verlofdagen mee kopen, je kunt verlofsparen en je kunt het inzetten voor de fietsregeling. Je mag het budget natuurlijk ook laten uitbetalen. Bij ons krijg je bovendien nog een reiskostenregeling, een thuiswerkvergoeding én een Persoonlijk budget van € 850 per jaar.

Pak jij deze kans?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Beatrijs de Vries, Gemeentesecretaris. Ze is bereikbaar via het KCC van de gemeente, 140524. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via Vooruit in Drenthe. Je kunt tot en met 30 maart a.s. reageren. De 1e gespreksronde vindt plaats op woensdag 5 april. Een 2e gesprek wordt gepland op dinsdagmiddag 11 april a.s. 

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.