Jurist Omgevingsrecht

Juristen Omgevingsrecht

(Voor de periode van 1 jaar, met de intentie tot een vast dienstverband )

 Ben jij een ambitieuze jurist met passie voor omgevingsrecht? Bij ons maak je deel uit van een hecht juridisch team dat bekend staat om haar nauwe samenwerking en respect voor ieders specialisatie. Samen met onze ervaren coördinatoren verdelen we de taken, waarbij we geloven dat gedeelde expertise tot de beste resultaten leidt.         

Bovendien creëren we volop ruimte voor interactie en overleg met collega's, zodat we gezamenlijk de meest uitdagende juridische kwesties kunnen aanpakken. Klaar om jouw expertise te laten floreren in een inspirerende omgeving?

Lees snel verder!
 

Team

In ons bevlogen team draait alles om het verlenen van vergunningen die niet alleen juridisch waterdicht zijn, maar die ook perfect aansluiten bij de dromen en ambities van onze gemeente en haar inwoners. We zijn gedreven om binnen de kaders van de wet ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk te maken.

Bij ons werk je samen met verschillende clusters, elk met hun eigen specialiteit. Of het nu gaat om vergunningverlening, beleid, ruimtelijke ontwikkeling of handhaving, hier vind je jouw plek om te schitteren.

Wij hebben ruimte voor meerdere Juristen Omgevingsrecht die ons team komen versterken.

Wat ga je doen?

Ben jij een ervaren Jurist met een passie voor Omgevingsrecht? Heb je diepgaande kennis van wet- en regelgeving en ben je bekwaam in het oplossen van complexe juridische vraagstukken? Dan zoeken wij jou!

Als Jurist Omgevingsrecht bij de Gemeente Coevorden ben je een waardevolle aanvulling op ons dynamische team. Samen met je collega's werk je aan het waarborgen van de juridische kwaliteit van ruimtelijke plannen en projecten. Hierbij heb je de mogelijkheid om te sparren en kennis te delen met je teamleden.

Daarnaast krijg je op termijn de unieke kans om in samenwerking met de leidinggevende een traineeprogramma op te starten, waarbij je betrokken wordt bij de ontwikkeling van nieuwe talenten op het gebied van Ruimtelijke Ordening. Hierdoor krijg je de kans om je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Adviseren van collega’s binnen Ruimtelijke Ordening over beoordelen bestemmingsplannen en ruimtelijke projecten;
 • Sparringpartner voor je collega bij beoordeling van vraagstukken op jouw vakgebied.
 • Ondersteunen bij vergunningverlening op het gebied van ruimtelijke ordening;
 • Behandelen van bezwaar- en beroepsprocedures en vertegenwoordigen van de gemeente in juridische geschillen;
 • Opstellen en beoordelen van juridische overeenkomsten en convenanten;
 • Adviseren over handhaving van ruimtelijke regelgeving;
 • Bijhouden van relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie;
 • Samenwerken met verschillende disciplines binnen de gemeente en externe partijen.

Wie zoeken we?

 • Je beschikt over minimaal een afgeronde hbo opleiding Rechten, bij voorkeur met specialisatie in Omgevingsrecht of vergelijkbaar;
 • Aantoonbare ervaring als Jurist Omgevingsrecht binnen een gemeentelijke context.
 • Uitstekende kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Analytisch sterk, resultaatgericht en communicatief vaardig;
 • Zelfstandig kunnen werken en goed kunnen samenwerken in een multidisciplinair team;
 • Stressbestendig en in staat om met deadlines om te gaan.

Wat bieden we?

Uitdagende Functie

Deze functie staat open voor 32 tot 36 uur per week. We stemmen jouw salaris af op je kennis en ervaring op basis van schaal 10 met een maximaal bruto salaris van

€ 5.009,- bij een fulltime dienstverband.

Aantrekkelijk Aanvullend Pakket

 • Profiteer van een uitgebreid aanbod aan aanvullende arbeidsvoorwaarden. Denk aan:
 • Pensioenregeling via het ABP;
 • Betaald ouderschapsverlof;
 • Een Persoonlijk budget van € 850 per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • Individueel keuze Budget (IKB) van 17,05% van jouw jaarsalaris.

Flexibele Besteding

Het IKB biedt jou de mogelijkheid om dit budget naar jouw voorkeur te benutten. Of je nu extra verlofdagen wilt, wilt sparen voor later of wilt profiteren van de fietsregeling, de keuze is aan jou!

Stabiliteit en Zekerheid

Na een jaarcontract is een vast dienstverband onze intentie. Zo bieden we jou de stabiliteit en zekerheid waar je naar op zoek bent.

Groei en ontwikkeling

Wij plaatsen jouw ontwikkeling in de schijnwerpers. Geef je groei een boost met toegang tot onze eigen academie en externe instituten. Jouw ideeën zijn waardevol en krijgen bij ons de ruimte om te floreren.

Flexibel werken

Geniet van de vrijheid om te werken waar jij het meest productief bent. Schakel naadloos tussen thuis en kantoor. Jouw werktijden passen we aan op jouw behoeften, zodat je een optimale balans hebt tussen werk en privé.

Comfortabele Thuiswerkplek

Een inspirerende werkomgeving begint thuis. Wij voorzien je van alles wat je nodig hebt voor een comfortabele werkplek, zodat jij in alle rust en gemak kunt werken. Ook krijg je een thuiswerkvergoeding en hebben we een reiskostenregeling voor als je naar kantoor komt.

Vakantiedagen

Geniet van je vrije tijd met 144 wettelijke en 50,4 bovenwettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband!

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Janneke Berends, (Adviseur HR) via telefoonnummer +31 (0)6 31 74 38 19.

Goed om te weten: er is geen deadline voor deze vacature. De procedure wordt gesloten zodra wij de juiste kandidaat hebben gevonden!

Koffiemoment

Ben je benieuwd naar onze organisatie, maar weet je nog niet zeker of je ook gelijk wilt solliciteren? Dán is een koffiemoment een leuke manier om een ‘kijkje’ te kunnen nemen in onze organisatie. Wij maken graag een afspraak met je voor een persoonlijk koffiemoment in Coevorden. Meld je hiervoor aan via solliciteren@coevorden.nl.  

 Gelijk solliciteren mag natuurlijk ook: Je persoonlijke motivatie voor deze functie én je CV ontvangen wij graag! Je kunt solliciteren via Vooruit in Drenthe: https://www.vooruitindrenthe.nl/vacatures/1e037ce4-dfb5-4e4f-8b6e-4c35e57cb943  

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.