Juridisch Kwaliteitsmedewerker Handhaving (Vitale Vakantie Parken Coevorden)

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

 

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

 

Wij zoeken voor het team Omgevingsontwikkeling een:

Juridisch Kwaliteitsmedewerker Handhaving
(Vitale Vakantie Parken Coevorden)
32-36 uur per week

(Voor de periode van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging. )

We zijn samen met de provincie, de andere Drentse gemeenten, het recreatieschap Drenthe en Hiswa-Recron twee jaar geleden aan de slag gegaan met de vitalisering van vakantieparken. Met het programma Vitale Vakantie Parken Coevorden willen we de parken in onze gemeente weer laten aansluiten bij de vraag van de moderne toerist, daar waar gewenst en mogelijk omzetten naar een woonbestemming en/of weer terug brengen naar een recreatieve bestemming. In de komende jaren moeten de parken waar niet-rechtmatige bewoning is ontstaan stap voor stap weer een recreatieve functie krijgen. Zodat de recreatieve sector van Coevorden steeds sterker op de kaart komt te staan. Want vakantieparken dragen bij aan de leefbaarheid en veiligheid, de economische situatie en de werkgelegenheid in de gemeente.

Wat ga je doen?

Als Juridisch Kwaliteitsmedewerker Handhaving VVPC ben je verantwoordelijk voor het bestuurlijk handhavingstraject Wabo, Wro, Woningwet, APV en andere bijzondere wetten en het afhandelen van klachten specifiek voor het beëindigen van niet-legale bewoning en bebouwing van chalets, stacaravans en recreatiewoningen op de vakantieparken in Coevorden. Je werkt samen met andere collega’s die zich hiervoor inzetten. En met organisaties en collega’s die zich bezighouden met sociale ondersteuning van bewoners en eigenaren die de vakantiewoning niet meer als hoofdverblijf kunnen blijven gebruiken. Het opzetten en begeleiden van handhavingsprocedures, waaronder dwangsombesluiten, hoort bij je taak evenals het opsporen en in procedure nemen van illegale bouwpraktijken. Je vertegenwoordigt de gemeente bij bezwaar en (hoger)beroepschriften, je levert een bijdrage aan handhavingsprocessen en draagt bij aan het verbeteren van de processen en het beleid.

Wie zoeken we?

  • Je hebt een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo-niveau en juridische kennis van bestuursrecht en de bijbehorende procedures, bouwrecht en omgevingsrecht.
  • Je hebt ervaring met de werkzaamheden en met het werken bij de overheid. 
  • Je bent goed in het contact met inwoners en bedrijven; van nature treed je in overleg, denk je  in mogelijkheden en heb je gevoel voor mediation.
  • Je denkt en handelt integraal en neemt verantwoordelijkheid. Je kunt omgaan met conflictsituaties en blijft daarbij klantvriendelijk.
  • Je bent in staat de kansen te benutten die veranderende wetgeving biedt, hebt gevoel voor kwaliteit en bent stressbestendig.
  • Je stelt brieven en besluiten op in heldere taal en je schakelt gemakkelijk tussen zelfstandig werken en samenwerken.
  • Je bent een doortastende collega die heldere adviezen geeft aan medewerkers, management en burgemeester en wethouders.

 Wat bieden we?

Je werkt binnen een organisatie die volop in beweging is en zich blijft ontwikkelen en verbeteren! We stimuleren ook jóuw ontwikkeling. Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen te volgen, via onze eigen academie of bij een instituut naar keuze. Je krijgt veel ruimte om mee te denken én om je ideeën uit te voeren. We werken zowel vanuit huis als op kantoor en je kunt je uren flexibel indelen, afgestemd op jouw werkpakket én persoonlijke voorkeur. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. We zorgen voor goede voorzieningen die jij nodig hebt om thuis te werken. 

Het gaat om een functie waarbij je minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week beschikbaar bent. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform schaal 10. Dat is maximaal € 4.671,- bruto bij een fulltime dienstverband. We binden je graag aan onze organisatie. Na een jaarcontract behoort een verlenging tot de mogelijkheden en/of kijken wij ook naar het perspectief om een vast contract aan te bieden. Je ontvangt 144 wettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband. Daarnaast zijn er bovenwettelijke vakantie-uren.  

Een greep uit ons brede pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: een pensioenregeling via het ABP, betaald ouderschapsverlof, thuiswerkvergoeding én een Individueel Keuze Budget van 17,05 % van het jaarsalaris. Dit budget kun je op verschillende manieren gebruiken, zoals voor het kopen van extra verlofdagen of verlofsparen. Ook kun je, naast de reiskostenvergoeding, gebruik maken van de uitruilregeling reiskostenvergoeding en fietsregeling.  

Pak jij deze kans?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Johan Hulzebos, teamleider Omgevingsontwikkeling, tel. nr. 06-33140021 of Janneke Berends, P&O adviseur tel. nr. 06-31743819. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via onderstaand sollicitatieformulier Vooruit in Drenthe. Klik hier om te solliciteren. Je kunt tot en met 31 mei 2022 reageren. De gesprekken zijn op woensdag 8 juni 2022.

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.

Solliciteer hier