Ervaren Contractmanager Sociaal Domein

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

Wij zoeken voor ons team Maatschappelijke Ondersteuning een:

Ervaren Contractmanager Sociaal Domein

(32 tot 36 uur per week voor de periode van 1 jaar, met de intentie tot een vast dienstverband)

 

Team Maatschappelijke Ondersteuning
Het team Maatschappelijke Ondersteuning helpt inwoners die behoefte hebben aan zorg of ondersteuning. Dat kan gaan om jeugdhulp, hulp bij schulden, hulp aan inwoners met een minimum inkomen en Wmo-voorzieningen. Is dit niet mogelijk dan kan er professionele ondersteuning worden ingezet. 

Inwoners kunnen zich met hun hulpvraag melden bij de gemeente. De gemeente vindt het belangrijk dat de inwoner eerst zelf kijkt wat hij/zij zelf nog kan of dat mensen uit de omgeving kunnen helpen. Eén van de consulenten gaat daarover met de inwoner in  gesprek en onderzoekt de mogelijkheden. Indien er (professionele) ondersteuning moet worden ingezet, zijn er met verschillende organisaties afspraken gemaakt.

Wat ga je doen?
Je bent als contractmanager de spin in het web tussen de uitvoering, beleid en de aanbieders. Daarbij ben je het aanspreekpunt voor contractpartijen, lever je input voor (strategische) beleidskeuzes en draag je bij aan het zorgvuldig doorlopen van aanbestedingen. Hierbij werk je intensief samen met de verschillende teams.

Contractmanagement is een sleutelfactor om beoogde resultaten ook daadwerkelijk te realiseren. De contractmanager onderhandelt en maakt de afspraken met samenwerkingspartners, hulpmiddelenleverancier en zorgaanbieders. Je draagt zorg voor de vertaling van de uitkomsten naar de interne afdelingen. Je hebt de vaardigheden om op constructieve wijze langdurige relaties aan te gaan met diverse contractpartijen en deze contacten goed te onderhouden.

De functie van contractmanager is nog volop in ontwikkeling. Binnen de gemeentelijke organisatie wordt de omslag gemaakt om meer data gedreven te gaan werken. Dit heeft ook gevolgen voor de inrichting en uitvoering voor de functie van contractmanager. Je wordt hier enthousiast van en wil dit uitdragen binnen de organisatie. Er is ruimte om samen met je collega-contractmanager het contractmanagement door te ontwikkelen en verder te positioneren binnen de organisatie.

Recent zijn een aantal intensieve inkooptrajecten afgerond. Hierbij is het nu het moment om structureel gesprekken te voeren met de aanbieders over de gemaakte afspraken over kwaliteit en kwantiteit van de geleverde diensten. Als contractmanager bouw je een goede zakelijke relatie op met deze partners.

We werken intensief samen met andere gemeenten in Drenthe. Binnen jeugd werken we vanuit Zuid-Drenthe samen in een team van contractmanagers. In dit team vertegenwoordig je als contractmanager zowel de gemeente Coevorden als de gemeenten in de regio Jeugdhulp Zuid-Drenthe. Binnen de Wmo zijn de samenwerkingsverbanden afhankelijk van het type voorziening (hulpmiddelen/publiek vervoer/schoonmaakondersteuning). Vanuit jouw rol weet jij hier invulling aan te geven. Je hebt daarbij gevoel voor de verschillende verhoudingen. De contractmanager is in Coevorden ook belast met de toezichthoudende activiteiten op het gebied van de Wmo. 

Het Sociaal Domein is volop in ontwikkeling, dit vraag flexibiliteit. Je bent contractmanager, maar voor ons is het van belang dat je ook breder kunt en wilt kijken en zaken oppakt en signaleert die op dat moment nodig zijn om tot gezamenlijk resultaat te komen.

Wie zoeken we?
Als contractmanager ben je een echte vakspecialist! Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Daarnaast beschik je over de juiste juridische en brede kennis van het Sociaal Domein.

In de functie van contractmanager krijg je te maken met bestuurders, politici en andere collega’s. In dit (politieke) krachtenveld komen uiteenlopende stakeholders op voor hun eigen belangen. Het is belangrijk dat je weet hoe dit krachtenveld werkt en hoe je invloed kan uitoefenen met behoud van de onderlinge relaties.

Wij zoeken een ervaren contractmanager die een toegevoegde waarde kan leveren op de ontwikkeling van de zorgprocessen binnen het Sociaal Domein. Je bent kritisch  op afwijkingen van de geleverde prestaties en je kunt bijdragen aan het oplossen van incidenten, meldingen en klachten en waar nodig kan interveniëren en/of escaleren. 

Je beschikt over de volgende competenties:

  • resultaatgericht & besluitvaardig;                              
  • helikopterview & kwaliteitsbewustzijn;
  • ondernemerschap & flexibiliteit;
  • kunnen netwerken & onderhandelen;
  • om kunnen gaan met data;
  • gevoel voor financiën;
  • oog hebben voor de dynamiek van de uitvoering;
  • communicatief vaardig en stevige gesprekspartner.

Wat bieden we?
Je werkt binnen een aantrekkelijke organisatie die volop in beweging is! Als organisatie bieden we collega’s veel ruimte, de kans om opleidingen te volgen en je uren flexibel in te delen. Het is  een functie van 32 tot 36 uren per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris in  functieschaal 10 (tot maximaal € 4494,-) bruto bij een volledig dienstverband). Je krijgt uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof en een Individueel Keuze Budget van 17,05% van het jaarsalaris, dat naar eigen wens kan worden ingezet. 

Pak jij deze kans?
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Arjen Jansen (Contractmanager) via telefoonnummer 06-51986784 of per mail a.jansen@coevorden.nl of het cluster P&O via solliciteren@coevorden.nl. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via Vooruit in Drenthe. Klik hier om te solliciteren. In verband met de vakantieperiode van kandidaten en onze medewerkers staat deze vacature extra lang open. Je kunt tot en met maandag 23 augustus reageren. De gesprekken vinden plaats op woensdag 1 september. 

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.