Coördinator / Adviseur Informatievoorziening

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

 

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

 

Wij zoeken een:

Coördinator / Adviseur Informatievoorziening

(32-36 uur per week, voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband )

Team Advies & Services

Het cluster informatievoorziening en -beheer is onderdeel van het team Advies & Services. Het cluster is verantwoordelijk voor een goed werkende, moderne en veilige informatiehuishouding. Dat wordt gerealiseerd door het faciliteren en beheren van informatiestromen en -systemen.

Dit is nodig want de digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. Inwoners en ondernemers verwachten van hun gemeente dat ze producten en diensten snel, makkelijk en veilig online kunnen aanvragen. Bestuurders en medewerkers werken waar en wanneer zij willen. Hiervoor hebben zij een mobiele werkplek nodig en toegang tot de informatie die zij nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Ook werkt de gemeente digitaal samen met heel veel verschillende partners.

Om dit in goede banen te leiden, werken we met een informatiebeleidsplan. Dit plan bestaat uit zes sporen: Dienstverlening, Informatieveiligheid, Data en informatie, Duurzame toegankelijkheid en bewaring, Werkplek van de toekomst en Doorontwikkeling I-organisatie. Als ontwikkelgericht cluster werken we, samen met de organisatie, aan de uitvoering van dit plan. We hebben de ambitie om consequent succesvol te zijn. We houden de basis op orde, waardoor we kwaliteit kunnen leveren en makkelijk kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.   

Wat ga je doen?

Jij gaat zowel het cluster coördineren als het adviseurschap voor enkele subdomeinen invullen. De verwachting is dat de verdeling hierin 50/50 zal zijn. Voor de adviseurs informatievoorziening en -technologie en de functioneel beheerders ben jij het directe aanspreekpunt. Als coördinator ben je ook de strategische informatie adviseur van de organisatie en daarmee een sparringpartner voor de teamleider Advies & Services en het CMT.
Je ontwikkelt organisatiebreed informatiebeleid en adviseert hierover. Je bewaakt de voortgang van clusterplannen en bent budgethouder van de ICT-budgetten. Je bent coach en sparringpartner van de collega’s rondom vakinhoudelijke vraagstukken. Je ziet toe op en faciliteert de juiste uitvoering van processen en richt je op kwaliteitsmanagement. Je hakt knopen door waar dat kan. Je bent het eerste aanspreekpunt voor escalaties bij tegengestelde belangen. Ook kan er een beroep op je gedaan worden bij discussies over beleid, kaders, incidenten, wijzigingen, contracten en leveranciers. Als adviseur informatievoorziening ben je daarnaast verantwoordelijk voor het adviseren van de teams binnen bedrijfsvoering, het KCC, burgerzaken en griffie.

Wie zoeken we?

De coördinator die we zoeken

  • Heeft ervaring als informatiemanager / adviseur informatievoorziening;
  • Beschikt over ervaring als coördinator of toont aan hier de kwaliteiten voor te bezitten;
  • Is analytisch sterk en heeft een helicopterview;
  • Beschikt minimaal over een HBO opleiding, bij voorkeur in de richting van Informatica of Bedrijfskunde;
  • Kan snel schakelen en meedraaien in lopende trajecten;
  • Is zowel mensgericht als procesgericht;
  • Verbindt en beschikt over inlevingsvermogen;
  • Heeft een gezonde dosis humor;
  • Is in staat een visie te ontwikkelen en die te vertalen naar concrete roadmaps en jaarplannen.

Wil je alvast kennismaken met een naaste collega? Vincent (adviseur Informatietechnologie) vertelt over zijn werk en over onze organisatie in deze video.

Wat bieden we?

Je werkt binnen een organisatie die volop in beweging is en zich blijft ontwikkelen en verbeteren! Je krijgt veel ruimte om mee te denken én om je ideeën uit te voeren. We werken zowel vanuit huis als op kantoor (50/50) en je kan je uren flexibel indelen, afgestemd op jouw werkpakket én persoonlijke voorkeur. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. We zorgen voor goede voorzieningen die jij nodig hebt om thuis te werken.

Het gaat om een functie waarbij je minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week beschikbaar bent. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform schaal 11. Dat is maximaal € 5.372 bruto bij een fulltime dienstverband. We binden je graag aan onze organisatie. Na een jaarcontract is onze intentie dan ook je een vast contract aan te bieden. Je ontvangt 144 wettelijke vakantie-uren bij een fulltime dienstverband. Daarnaast zijn er bovenwettelijke vakantie-uren.

Een greep uit ons brede pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: een pensioenregeling, betaald ouderschapsverlof, thuiswerkvergoeding én een Individueel Keuze Budget van 17,05% van het jaarsalaris. Dit budget kan je op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld voor het kopen van extra verlofdagen of verlofsparen. Ook kan je, naast de reiskostenvergoeding, gebruik maken van de uitruilregeling reiskostenvergoeding en fietsregeling. 

Pak jij deze kans?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Anniek van Dijk, (teamleider Advies en Services) via telefoonnummer 0629634409. Wij ontvangen je motivatiebrief en je CV graag via Vooruit in Drenthe. Klik hier om te solliciteren. Je kunt tot en met 5 oktober 2022 reageren. De gesprekken vinden plaats op 11 oktober 2022.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Wil je meer weten over werken bij de gemeente Coevorden en hoe onze collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.