Beleidsmedewerker Sociaal Domein

‘De gemeente Coevorden is een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt. Waar mensen werken in een mooie mix van jong en oud en diverse achtergronden. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag één.’

Pak jij je kans in Coevorden? Je bent van harte welkom!

Wij zoeken in ons team Actief voor Werk een:

Beleidsmedewerker sociaal domein

(36 uur per week voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband)

Team Actief voor Werk

De naam ‘Actief voor Werk’ is heel toepasselijk voor wat wij als team doen. We zijn actief voor werkzoekenden én actief voor werkgevers. Onze ondersteuning richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen op weg naar participatie en werk. Ook het ondersteunen op het gebied van inburgering, laaggeletterdheid en leerplicht maakt onderdeel uit van wat wij als Team Actief voor Werk doen.


Wat ga je doen?

 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van het brede sociaal domein en je adviseert organisatie breed ambtelijk en bestuurlijk over deze vraagstukken;
 • Binnen het sociaal domein ga je aan de slag met zaken die samenhangen met de Participatiewet, zowel lokaal als regionaal;
 • Je specifieke aandachtsgebieden worden daarnaast laaggeletterdheid, de Wsw/ EMCO en het Breed Offensief;
 • Je signaleert en analyseert in- en externe ontwikkelingen en vertaalt dit naar beleid;
 • Je geeft leiding aan projecten en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en voortgang;
 • Je neemt deel aan organisatie-brede projecten en programma’s;
 • Je neemt deel aan het integrale beleidsoverleg Sociaal Domein;
 • Voor jouw beleidsterrein draag je bij aan de totstandkoming van de P&C-cyclus.

Wie zoeken we?

Als beleidsmedewerker ben je breed inzetbaar op de Participatiewet en aanpalende beleidsterreinen. Ook zorg je voor integrale bestuurlijke advisering op het sociaal domein in samenspraak met je collega’s. Je hebt een brede blik en bewaakt de samenhang tussen de beleidsterreinen binnen en buiten het sociaal domein. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van (strategische) ontwikkelingen naar realistisch beleid en instrumenten. Jouw brede kennis levert een belangrijke bijdrage aan de uitvoering en doorontwikkeling van het sociaal domein en de totstandkoming van verschillende beleidsnotities.

Het werken binnen een politiek-bestuurlijke organisatie is jou op het lijf geschreven en daarbij beweeg jij je tussen de verschillende niveaus. Je vertaalt de ambities van het gemeentebestuur naar toepasbaar beleid en houdt daarbij rekening met de ontwikkelingen en ingegeven kaders.

 •  Je hebt minimaal een aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over minimaal drie jaar relevante werkervaring binnen een soortgelijke functie;
 • Je beschikt over kennis, ervaring en affiniteit binnen het sociaal domein in een gemeentelijke context;
 • Je bent een kei in samenwerken en verbinden;
 • Je hebt ervaring in het werken in een complex krachtenveld tussen bestuur, (ambtelijke) organisatie en samenleving;
 • Mocht je geen ervaring hebben op het gebied van de participatiewet, maar wel op één van de andere beleidsterrein van het sociaal domein, zoals WMO, Jeugd of Schuldhulpverlening nodigen je ook van harte uit om te solliciteren.

Wil je alvast kennis maken met een naaste collega? Gea (beleidsmedewerker Sociaal Domein) vertelt over haar werk en over onze organisatie in deze video. 

Wat bieden we?

Je werkt binnen een heel dynamische en aantrekkelijke organisatie die volop in beweging is! Als organisatie bieden we collega’s veel ruimte, de kans om opleidingen te volgen en je uren flexibel in te delen. Het betreft een functie van 36 uur per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een salaris conform schaal 10 (tot maximaal € 4.494,00 bruto bij een volledig dienstverband). Je krijgt uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof en een Individueel Keuze Budget van 17,05% van het jaarsalaris, dat naar eigen wens kan worden ingezet.

Pak jij deze kans?

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Fernanda Liezen, beleidsmedewerker sociaal domein via telefoonnummer 06-15671124 of Bas Noor, beleidsmedewerker W&I via telefoonnummer 06-24981910. Wij ontvangen je motivatiebrief en CV graag via Vooruit in Drenthe. Je kunt tot en met 8 november reageren. De gesprekken vinden plaats op 16 november 2021.

Wil je meer weten over werken bij de Gemeente Coevorden en hoe collega’s werken bij ons ervaren? Kijk dan op www.coevorden.nl/vacatures.